Stiri

DeviceHub.net, startup românesc IoT, a primit finanțare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia

echipa fondatori DeviceHub.net 1

Startup-ul românesc DeviceHub.net, care oferă servicii de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things (IoT), a primit o finanțare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est al grupului Deutsche Telekom. Echipa va primi fonduri pentru a dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor hub:raum Cracovia, precum şi acces la o piață care cuprinde peste 150 de milioane de clienţi ai grupului Deutsche Telekom din toată Europa.

Startup-ul românesc DeviceHub.net a fost desemnat câştigător la a treia ediţie a acceleratorului WARP turbo din decembrie 2014, detaşându-se de alte proiecte din diverse ţări europene. În urma discuțiilor care au urmat privind o potențială investiție, echipa a fost invitată să se alăture programului de incubare al hub:raum. Proiectul va primi o finanţare de 80.000 de euro şi un spaţiu de lucru, iar echipa va beneficia de suport pe parcursul implementării proiectului.

Mai mult, prin cooperarea cu hub:raum Cracovia, DeviceHub.net va avea acces la experţii şi la know how-ul Deutsche Telekom, precum şi expunere pe o piață care cuprinde peste 150 de milioane de clienţi ai grupului din toată Europa, cu posibilitatea de a fi introdus inclusiv în campaniile de marketing și în pachetele de servicii telecom.

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor (atât pasionați de tehnologie, cât şi companii) să creeze uşor servicii bazate pe IoT, conectând prin Internet echipamente hardware la sisteme de analiză și de control la distanță. Concret, DeviceHub.net este o platformă IoT care adună date, le sumarizează şi oferă posibilitatea de a controla de la distanţă echipamentele conectate. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware şi este special conceput pentru monitorizare inteligentă, gestionarea flotei, industria medicală, automatizarea locuinţelor, pentru producătorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

După OmniPaste, DeviceHub.net este al doilea startup românesc care primeşte finanţare de la hub:raum.

Având în vedere tendinţa globală de a acorda o importanţă tot mai mare dispozitivelor de tip Internet of Things, ne bucurăm să le urăm bun venit la bord celor de la DeviceHub.net. Este un proiect foarte promiţător şi sunt impresionat de munca depusă de echipă până acum. Cred că pasiunea şi competenţele lor combinate cu experienţa şi activele grupului Deutsche Telekom se vor transforma în curând într-un adevărat succes comercial – spune Jakub Probola, Director al hub:raum Cracovia.

Suntem foarte încântaţi să anunţăm că am semnat cu succes un acord de parteneriat cu hub:raum, incubatorul grupului Deutsche Telekom. Suntem recunoscători că am avut şansa de a participa la WARP în decembrie 2014. Parteneriatul cu Deutsche Telekom este o oportunitate strategică şi de creștere pentru comunitatea DeviceHub.net şi reprezintă o bază solidă în atingerea obiectivului nostru de a deveni platforma go-to pentru serviciile de tip Internet of Things – spune Ionuţ Cotoi, CEO DeviceHub.net.

Investiţia anunţată este un nou pas făcut de hub:raum Cracovia în susţinerea proiectelor de tip IoT. Recent, cu ocazia Mobile World Congress, hub-ul de inovaţie a anunţat lansarea unui parteneriat pentru programul de tip accelerator dedicat soluțiilor Internet of Things (IoT) – „Challenge Up!” – al Cisco, Deutsche Telekom şi Intel, care se adresează startup-urilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Startup-urile interesate să se alăture acceleratorului pot aplica aici, până pe 25 mai.

Pentru mai multe informaţii despre DeviceHub.net, vă rugăm să vizitaţi http://devicehub.net/.

Despre hub:raum Cracovia
hub:raum Carcovia este un hub de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est creat de grupul Deutsche Telekom în aprilie 2013. Incubatorul se concentrează pe susţinerea afacerilor inovatoare prin furnizarea accesului la clienţi, finanţare (80.000 de euro per proiect), mentorat şi spaţiu de lucru.