Noutati

Samsung Smart UX – un instrument simplu si util pentru personalizarea imprimantelor

Samsung Smart UX SDK_1

Samsung Smart UX e noul kit-ul de dezvoltare de software pentru imprimante multifunctionale Samsung care ruleaza sub sistemul de operare Android. Smart UX le va permite diviziilor de software in-house, dezvoltatorilor de software independenti si companiilor integratoare de sistem sa dezvolte aplicatii pentru multifunctionalele Samsung.

„Credem ca imprimantele ar trebui sa fie la fel de usor de utilizat precum telefoanele mobile. Astfel, am lansat prima tehnologie bazata pe Android, Smart UX center, in 2014. Aceasta a dovedit ca utilizatorii se pot folosi de aplicatii pentru a lucra mai usor si mai productiv direct pe imprimante, asa cum o fac si pe dispozitivele mobile,” a declarat David SW Song, Senior Vice President of Strategy Marketing and Sales, Printing Solutions, Samsung Electronics. „Aplicatiile noastre au primit reactii foarte bune din partea partenerilor nostri, dar stim ca ei si-ar dori sa ofere si mai multe posibilitati de personalizare, motiv pentru care am lansat acest SDK. Oferind posibilitatea de extindere a functiilor imprimantei, kit-ul de dezvoltare va incuraja dezvoltatorii sa creeze o gama extinsa de aplicatii, care pot fi personalizate in functie de nevoile si de volumul de munca al utilizatorilor. SDK-ul ne va permite extinderea parteneriatelor si le va oferi utilizatorilor experiente mai bune, la care nu s-ar astepta in utilizarea unei imprimante.”

Simplu de utilizat si intuitiv
Kit-ul de dezvoltare Smart UX este o tehnologie bazata pe Android pentru multifunctionalele Samsung (seria Smart UX). Kit-ul de dezvoltare Smart UX ofera multiple specificatii care permit dezvoltatorilor sa integreze in aplicatiile Android, in siguranta, functii precum copierea, scanarea si imprimarea. Datorita multiplelor interfete de programare usor de utilizat si instalat a aplicatiilor Android, Samsung se asteapta sa fie lansate numeroase aplicatii optimizate, care vor imbunatati eficienta multifunctionalelor.

Dezvoltatorii pot explora o gama larga de optiuni cu diferite scenarii si isi pot testa aplicatiile inainte de a le instala, prin simulatorul Smart UX. Aplicatiile incarcate vor fi evaluate si inregistrate in Samsung Printing App Center , alaturi de aplicatiile Samsung.

Samsung Smart UX SDK_2

Beneficiile App Center si Smart UX SDK
Principalii beneficiari ai App Center-ului si ai kit-ului de dezvoltare sunt chiar utilizatorii. Companiile si organizatiile pot extinde astfel functiile imprimantelor pentru a raspunde nevoilor lor. Timpul de asteptare atunci cand sistemul este actualizat sau cand se face modificarea firmware-ului va fi redus prin descarcarea rapida a diverselor aplicatii. Astfel, procesul de munca intr-un birou va fi optimizat prin instalarea aplicatiilor potrivite pentru fiecare nevoie.

Aceste functii le vor fi benefice si revanzatorilor. Aplicatiile personalizate le permit acestora sa raspunda mai bine nevoilor consumatorilor. Exista si beneficii pentru dezvoltatorii independenti de software. Kit-ul de dezvoltare este simplu si usor de utilizat si va elimina orice problema care poate aparea in procesul de intergare a functiilor aditionale in aplicatiile imprimantei.

Aplicatii actuale in Smart UX Center
Smart UX Center bazat pe Android este ca o platforma pentru aplicatiile mobile prin care functiile imprimantelor pot fi extinse pentru nevoile utilizatorilor.Tehnologia Smart UX Center a primit aprecieri din partea utilizatorilor pentru confort si uz practic. Pentru moment, exista 10 aplicatii pentru imprimante si 2 widget-uri ce pot fi descarcate, direct in imprimanta,de pe site-ul Printing App Center (printingapps.samsung.com).

Selectia aplicatiilor disponibile si functiile acestora:
Workbook Composer: Cu aceasta aplicatie utilizatorii pot selecta si micsora o parte din document pentru a-l imprima sau pentru a-l salva intr-un folder, pentru a-l trimite prin e-mail sau catre alte spatii de stocare. Aceasta aplicatie este folositoare in special acolo unde se foloseste un volum mare de informatii, din surse diverse.
HanCom Office: Utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa se intoarca la calculatoare pentru a corecta greselile de tipar. Aplicatia HanCom Office le permite sa vizualizeze si sa editeze fisiere Office si Hwp direct din interfata imprimantei. Prin Smart UX Center, intregul proces se desfasoara asemanator cu cel de pe o tableta.
Smart color manager: Aceasta aplicatie usureaza procesul de setare a culorilor imprimantei. Daca imprimanta este folosita pentru brosuri, aceasta aplicatie este ideala. Utilizatorii pot verifica si configura tabelul de culori sau pot crea si salva un profil al culorilor specific pentru compania in care lucreaza.

Un alt beneficiu pe care il aduce instalarea unei tablete pe o imprimanta este posibilitatea de personalizare a widget-urilor. De exemplu, prin widget-urile integrate se pot verifica volumul tusului, volumul de imprimare sau informatii ale dispozitivelor, precum IP-ul.
Kit-ul de dezvoltare Samsung Smart UX poate fi descarcat de pe site-ul Samsung Developer (developer.samsung.com).