Telefoane Mobile

Designul lui Galaxy S6 edge e … politicos!

Galaxy S6 edge_2

Rezultatele studiului Samsung care aratau ca utilizatorii de smartphone vor sa ramana in in permanenta conectati, fara sa-si deranjeze partenerii de discutie, au stat la baza dezvoltarii noului smartphone Galaxy S6 edge.

Preluarea convorbirilor telefonice, scrierea de mesaje text sau privitul la telefon intr-o intalnire sunt actiuni considerate nepoliticoase, potrivit studiului. Peste trei sferturi (76%) dintre utilizatorii de smartphone-uri apreciaza ca fiind nepoliticoasa actiunea de a verifica telefoanele mobile in timpul unei conversatii. Cu toate acestea, studiul a dezvaluit faptul ca utilizatorii isi doresc sa ramana conectati si mai mult cu cei dragi. Sapte din zece (71%) utilizatori de smartphone-uri au declarat ca isi doresc o modalitate mai buna prin care apropiatii sa ii poata contacta in situatii urgente.

Studiul a fost realizat de reteaua globala a echipelor de inovatie Samsung. Acestea sunt aflate in diferite parti ale lumii si functioneaza ca “incubatoare” de dezvoltare a tehnologiilor si inovatiilor.

„Studiul nostru a demonstrat ca peste trei sferturi dintre utilizatori considera ca nu este politicos sa isi verifice in permanenta telefoanele mobile in timpul conversatiilor cu prietenii sau cu cei dragi. La acest lucru se adauga si faptul ca multi oameni isi doresc sa isi puna telefoanele deoparte in situatiile sociale, dar vor, in acelasi timp, sa poata fi contactati de cei dragi daca intampina situatii urgente,” a declarat Lysa Clavenna, Head of Innovation, Samsung Europa.

„Atunci cand sunt intr-o intalnire si asteapta un apel important, oamenii simt nevoia sa se scuze in prealabil si sa explice motivele pentru care sunt nevoiti sa raspunda la telefon. Ne-am dat seama ca, de cele mai multe ori, utilizatorii isi aseaza telefoanele cu ecranele in jos pe masa. Interesant este faptul ca aproape doua treimi (64%) dintre utilizatorii de smartphone-uri care au participat la studiu isi doresc sa existe o modalitate de a face diferenta intre apelurile urgente si cele mai putin importante.”

Aceste rezultate au fost folosite pentru dezvoltarea unei caracteristici importante a smartphone-ului de top Samsung Galaxy S6 edge, numita People edge.

Galaxy S6 edge_3Galaxy S6 edge_1

Galaxy S6 edge dispune de un design unic, cu ambele margini curbate, care le permit utilizatorilor sa vizualizeze discret apelurile primite atunci cand telefoanele sunt asezate cu ecranele in jos. Acesta le permite utilizatorilor sa ramana conectati fara sa se deconecteze de lumea din jurul lor. People edge permite setarea rapida si usoara a pana la cinci contacte si atribuirea unei culori pentru fiecare dintre aceste contacte.

„Am aflat ca asocierea culorilor cu contactele preferate sporeste conexiunea emotionala si sentimentul de apropiere,” a declarat Lysa Clavenna.

Prin atingerea senzorului de monitorizare a pulsului de pe spatele smartphone-ului, utilizatorii pot respinge apelurile si pot trimite un mesaj text automat sau personalizat celor care ii apeleaza.

Studiul a fost desfasurat in Marea Britanie, Germania, Franta, SUA si Coreea de Sud, pe un total de 1217 respondenti.