Sandisk
Hardware

Sandisk Ultra 200GB – un card microSD de capacitate imensa

Sandisk

Anul trecut Sandisk anunta primul card microSD de 128GB. Iata ca acum in cadrul MWC 2015, Sandisk vine cu primul card de 200GB.

O capacitate imensa pentru un simplu card microSD, mai mare chiar si decat capacitatea unui simplu laptop ce vine dotat cu un SSD. In ritmul cresterii capacitatii card-urilor SD smartphone-urile si tabletele vor ajunge sa fie adevarate HDD externe portabile de continut foto-video. Asta in conditiile in care 7 din 10 poze sunt capturate pe un telefon sau tableta, iar trendul creste catre 9 din 10 poze pana in anul 2019. Este exact motivul pe care se bazeaza Sandisk si alti producatori de card-uri microSD in viitorul apropiat si pe termen lung. Crearea de card-uri de capacitati tot mai mari si mai diversificate. Noul card Sandisk Ultra 10 de 200GB se prezinta foarte bine pe hartie cand vine vorba de viteza de transfer, 90MB/s insa e foarte departe de vitezele atinse de un SSD. Totusi, e o viteza suficienta ce ajunge pentru smartphone-uri sau tablete in general, iar la pretul de 400$ bucata ramane inca un card extrem de scump si putini vor fi cei care sa faca upgrade.

Daca e sa ne uitam la telefoanele ce stabilesc trendul pe piata mobila, iPhone 6 sau Samsung Galaxy S6, observam ca viitorul card-urilor microSD nu e prea roz. Acestea din urma neoferind posibilitatea folosirii unui card extern pentru marirea memoriei interne. Ramane de vazut care va fi deznodamantul.