Stiri

Samsung dezvolta tehnologia LTE pentru siguranta publica

samsung-lte

Samsung a lansat o solutie de securitate publica bazata pe tehnologia LTE (PS-LTE – Public Safety solution based on LTE technology). Tehnologia LTE permite livrarea eficienta si avantajoasa a datelor, este extensibila si usor de actualizat, fiind astfel un candidat esential pentru urmatoarea generatie de retele de siguranta publica.

„Ne-am consolidat pozitia de inovatori pe piata comerciala LTE, iar acum dorim sa ne extindem oferta LTE in domeniul securitatii publice,” a declarat Youngky Kim, presedinte si Head of Networks Business, Samsung Electronics. „Accelerarea progreselor in domeniul tehnologiei telecomunicatiilor in vederea imbunatatirii calitatii vietii utilizatorilor a fost mereu un obiectiv important pentru Samsung. Solutia noastra de securitate publica va permite o vasta imbunatatire a coordonarii primilor respondenti, usurând astfel gestionarea situatiilor de urgenta.”

Tehnologia dezvoltata de Samsung include serviciul Push-To-Talk (PTT) si aplicatia PTT pentru dispozitive, serviciul evolved Multimedia Broadcast Multicast Service (eMBMS), IMS, EPC si eNB. In premiera pentru o solutie de acest gen, fiecare dintre aceste componente se bazeaza pe standardul 3GPP Release 12.

Solutia inteligenta PS-LTE pune accentul pe stabilitate si redundante integrate, pentru a asigura performanta si rezistenta maxime pentru utilizatorii care intâmpina situatii tensionate sau se afla sub presiunea timpului.

Ca o componenta extinsa a tehnologiei PS-LTE, Samsung dezvolta si Railway LTE, o solutie operationala si de securitate pentru transportul subteran si feroviar. Bazata pe aceeasi platforma precum solutia PS-LTE, Railway LTE le va permite operatorilor, companiilor de infrastructura si guvernelor sa imbunatateasca raportul cost-eficienta si sa mentina functionarea traficului in conditii de siguranta.

Samsung lucreaza in prezent la implementarea solutiei PS-LTE, care va fi disponibila in semestrul al treilea din acest an.

In calitate de lider in dezvoltarea tehnologiei 3GPP PS-LTE, Samsung a sprijinit standardizarea specificatiilor device-to-device(D2D) si Group Communication System Enabler for LTE (GCSELTE) in Release12. Aceste eforturi au primit un sprijin suplimentar din partea guvernului sud-coreean, a Asociatiei pentru Tehnologia Telecomunicatiilor (TTA) precum si din partea altor operatori din Coreea de Sud.

Prin specificatiile Release 13, Samsung isi propune sa isi consolideze pozitia de lider prin standardizarea Mission Critical Push-To-Talk (MCPTT) si Isolated E-UTRAN Operation for Public Safety(IOPS).

Guvernul coreean intentioneaza sa lanseze reteaua initiala PS-LTE in regiunea Gangwon, in al patrulea semestru din anul 2015 si sa o extinda ulterior in marile orase, pâna in anul 2016, pentru a sprijini operatiunile a peste 320 de departamente guvernamentale si agentii.