Jdi
Gadgeturi

JDI lucreaza la un nou display pentru smartwatch-uri

Jdi

JDI (Japan Display Inc.) a anuntat ca a dezvoltat un ecran special pentru ceasuri inteligente care consuma mult mai putina energie decat cele conventionale de pana acum.

Si acum tineti-va bine pentru ca cifrele pe care am sa le expun sunt reale. JDI declara ca noul ecran consuma doar 0.5% din energia de care are nevoie un LCD clasic. Adica 95% din energia consumata de acesta din urma este pierdere inutila fata de consumul noului ecrand de la JDI. Un salt fenomenal pentru aceasta componenta importanta a unui gadget. Primul model ce va fi produs are o rezolutie de 320 x 300, 1.34″ si forma circulara. Partea de jos a ecranului este taiata precum este si ecranul din ceasul celor de la Motorola, Moto 360. In timp ce diametrul este foarte apropiat de ceasul celor de la LG, G Watch R. Alte detalii nu sunt disponibile pentru ecranul dezvoltat de JDI, atat doar ca design-ul sau este unul reflexiv. Astfel ecranul capteaza lumina ambientala (fara sa utilizeze iluminare din spate) ce il ajuta sa redea imaginile necesare intr-un mod cat mai econom posibil, de aici si consumul extrem de scazut al acestuia. Cum nimic pe lumea aceasta nu este perfect, tehnologia reflexiva are si un dezavantaj si anume: capabilitate scazuta de redare a culorilor NTSC, intre 5-36% fata de un LCD clasic cu iluminare din spate, iar constrastul ramane de 30:1.

JDI anunta ca tehnologia acestor ecrane va fi gata luna viitoare cand vor lua viata in ceasuri destepte si telefoane care cooptate cu un CPU de la Mediatek ar putea creste autonomia lor la cateva zile, fata de 1 maxim 2 zile cat reusesc LCD-urile clasice.