Samsung 5nm
Hardware

Samsung detine tehnologie pentru chipuri de 5nm

Samsung 5nm

La momentul de fata Samsung produce, si va face disponibil spre vanzare cat de curand, cel mai nou procesor mobil Exynos 7420 construit in procesul de fabricatie de 14nm.

Acest lucru presupune ca avem un chip mai bun, mai eficient, mai puternic si mai mic ca dimensiuni. Pe masura ce procesul tehnologic se micsoreaza avantajele enumerate mai sus se aplica de fiecare data noului produs. Samsung insa nu se opreste aici si a anuntat deja ca procesul tehnologic de 10nm FinFET este deja disponibil si va fi folosit in viitor pentru a produce chip-uri si mai eficiente decat seria Exynos 7420 care inca nici nu a fost lansata. Dar totul nu se opreste aici pentru ca oficialul Samsung Kinam Kim a declarat ca pana si procesul de fabricatie de 5nm poate fi dezvoltat de companie si ca acesta ar fi limita la care chip-urile se vor opri din dezvoltare. Mai exact 3.25nm ar fi limita maxima insa pentru a atinge acest proces de fabricatie ce aduce un chip la o marime foarte mica cat o unghie de la degetul mic si puternic cat un PC ceva mai vechi, mai trebuie sa treaca inca cativa ani buni de cercetare.

Totusi e bine de stiut ca se poate si ca Samsung va produce noi tehnologii pe masura ce design-ul smartphone-urilor o va cere. Deocamdata insa 14nm sunt foarte ok pentru chip-urile actuale care vor stabili un nou standard odata cu lansarea Samsung Galaxy S6.