nvidia tegra x1
Hardware

Nvidia Tegra X1 a obtinut cel mai mare punctaj in Antutu

nvidia tegra x1

Anul trecut Nvidia a construit cel mai puternic CPU mobil numit Nvidia Tegra K1 ce a reusit performanta de a intrece orice CPU mobil pe 1 singur nucleu in aplicatia de banchmark Geekbench. Anul acesta Nvidia a prezentat succesorul acestuia pe nume Nvidia Tegra X1 si promite sa ofere o performanta dubla fata de chip-ul de anul trecut.

Construit pe tehnologia 64bit, Tegra X1 vine cu 8 nuclee potente si nu mai putin de 256 nuclee pe partea de GPU ce ofera o forta bruta imensa. Cu aceste specificatii, Nvidia Tegra X1 a reusit sa sparga bariera celor 70.000 de puncte din aplicatia de test Antutu si a devenit lider incontestabil pe piata mobila. Nici cele mai puternice CPU-uri de la Qualcomm, Snapdragon 810, nu-i pot sta in cale la cele 75.000 de puncte obtinute in programul de benchmark. Mai trebuie precizat ca punctajul mare este obtinut de procesor chiar si in situatia in care este folosita o rezolutie UltraHD 4K. Un lucru deloc de ignorat.

Deocamdata nu se stie ce telefon sau tableta va incorpora acest nou chip, si daca ne gandim la Tegra K1 putine au fost device-urile care l-au purtat. Ramane sa vedem cat mai are Nvidia de finalizat la proiect dupa care sa ne bucuram de produse noi si performante care sa faca uz de noua tehnologie.