Telefoane Mobile

Meizu are un telefon Ubuntu pentru MWC

image

Pentru cei de la Canonical, proiectul Ubuntu pe smartphone a fost si este in continuare un plan interesant dar care s-a miscat foarte greu de cand a luat nastere. Meizu a constituit o componenta importanta a proiectului oferind device-uri beta si sisteme motorizate de acest nou OS inca de pe vremea cand MX3 era cel mai puternic smartphone al chinezilor.

Ieri insa Meizu a postat o poza cel putin intriganta, prezincand parca aparitia Ubuntu pe langa celelalte 2 OS-uri ale sale, Flyme si Yun la targul MWC 2015.
Ubuntu Touch se presupune ca va fi prezentat alaturi de Meizu MX4 gratie zvonurilor de pe internet care prezic aparitia telefonului in prima parte a lui 2015. Dupa ce saptamana trecuta, Canonical anunta ca BQ Aquaris E4.5 va fi pionierul in utilizarea Ubuntu, ramane inca o necunoscuta daca Meizu va oferi cea mai puternica solutie mobila prin MX4 sau MX4 Pro sau va aduce un smartphone cu totul nou.

image

Oricum va fi, ideea ca un nou OS ca Ubuntu ce va face legatura intre mai multe platforme fie ele mobile sau fixe, cu un kernel uniform si accesibil sa devina un punct comun este foarte incantatoare in ideea in care aceleasi aplicatii vor putea fi folosite atat pe un smartphone sau tableta dar si pe un PC. In plus Ubuntu promite o experienta foarte asemanatoare cu cea desktop, iar pe viitor vom putea vedea probabil si o sesiunea unica de Ubuntu ce va rula direct de pe telefon, acesta fiind conectat la un monitor/TV.

Aceasta din urma abilitate a sistemului de operare mobil numita Full desktop convergence, este inca in stadiu experimental si cu siguranta va mai dura pana o vom vedea in actiune. In plus este nevoie si de un hardware destul de potent care sa sustina sistemul de operare, dar cum puterea telefoanelor din ziua de azi creste pe zi ce trece asta nu ar trebui sa fie o problema. In rest asteptam sa vedem mai multe detalii la MWC 2015.