Telefoane Mobile

Mediatek MT6795 foloseste un ecran 2K cu Android 5.0

MT6795-GFXBench

In rezultatele obtinute de aplicatia de benchmark GFXBench apare un scor interesant al unui smartphone care pare sa foloseasca cel mai puternic SoC de la producatorul chinez Mediatek, MT6795.

Numele de cod al telefonului este k6795v1_64, ruleaza procesorul mobil MT6795 alturi de 3GB RAM. Acest nou SoC este construit pe o arhitectura ARM Cortex A53 (nu A57 care desi e mai puternic e mai mare consumator de energie) cu opt nuclee tactate la o frecventa de 1.9GHz, iar GPU-ul este un PowerVR G6200. Ecranul de 4.6″ si rezolutie 2K complimenteaza camera de 5MP, cei 32GB spatiu de stocare interna si OS-ul Android 5.0. Specificatiile tehnice sunt putin ciudate, pe de-o parte telefonul are un procesor puternic si 3GB RAM dar si o rezolutie foarte mare a ecranului, pe cand camera este una modesta la cei 5MP ai sai si diagonala ecranului de 4.6″. Se crede ca acest viitor smartphone nu reprezinta un model final ci unul de test in care este testata compatibilitatea CPU-ului cu restul componentelor de pe placa de baza. Gandul ca aceasta este doar un telefon de test este indus de numele de cod al acestuia ce nu inglobeaza nici un nume specific decat niste litere si cifre aleatorii.

Pe viitor se crede ca noul SoC Mediatek MT6795 va fi folosit in tot mai multe smartphone-uri puternice ce se vor lansa in 2015, se zvoneste chiar cum ca HTC ar putea lansa o varianta a modelului HTC One M9 cu acest procesor.