Stiri

Android 5 e mai stabil decat iOS 8

2014-12-22-12.39.35-1940x1455

Solutia de performanta a managementului numita Crittercism a colectat date cu privire la rata de esec a aplicatiilor ce ruleaza pe cele doua mari sisteme de operare dominante de pe smartphone-urile zilelor noastre, Android 5 si iOS 8. Si cifrele arata o situatie interesanta.

Pana acum toata lumea stia cum ca iOS este OS-ul cel mai stabil de pe piata. Apple chiar se mandrea cu asta. Se pare insa ca, odata cu lansarea noilor versiuni de OS, Apple a cam dat cu bata in balta si ne-a adus parca mai multe bug-uri decat imbunatatiri. Aplicatiile care ruleaza sub iOS 8 au acum o rata mai mare de a da crash, de a se inchide, de a nu functiona corect, decat pe OS-ul rivalilor de la Google, Android 5. Mai exact rata de esec de pe iOS 8 este de 2,2% fata de 2% cat este pe Android 5. In continuare insa, iOS 7 ramane unul dintre cele mai stabile OS-uri avand o rata de esec de 1,9%, din pacate este o versiune invechita. Foarte multi utilizatori de iPhone s-au plans pe diferite retele de socializare cu privire la stabilitatea iOS 8 inca de la debutul acestuia din toamna anului trecut. Din pacate iOS 8 a devenit in acest ritm, cel mai prost OS din istoria Apple, pe cand Android s-a imbunatatit de la o versiune la alta. Android Kit Kat si Ice Cream Sandwitch aveau o rata de esec de 2,6%, mult mai mare decat cea de pe Android Lollipop, lucru care nu poate decat sa bucure pe cei de la Google.

Totusi, indiferent ce platforma mobila alegeti, o rata de esec de 2,2% este foarte impresionanta si asta inseamna ca in 98% din timpul petrecut pe un smartphone, OS-ul va rula aplicatiile voastre fara nici o problema. Bineinteles, cu totii ne-am dori sa avem un OS perfect stabil, insa pentru zilele noastre (la multitudinea de smartphone-uri de pe piata) acest lucru este cam imposibil de atins.