Stiri

Apple foloseste aplicatia HealthKit in spitale

image

In timp ce majoritatea dintre noi se concentreaza pe cererile consumatorilor, educatie sau vanzarea de produse Apple, exista o alta piata imensa in care produsele Cupertino fac valuri: profesia medicala.

Potrivit unui nou raport de la Reuters, 14 din 23 de spitale de top din Statele Unite au rulat deja un program pilot pentru serviciul HealthKit Apple, care actioneaza ca un ghiseu unic pentru compilarea orice, de la informatii despre tensiunea arteriala la bataile inimii.
Deoarece tot mai multi dintre noi folosesc sala de fitness si dispozitive de urmarire a sanatatii, precum si alte piese tech usor de purtat in viata noastra de zi cu zi, HealthKit ajuta medicii in a raspunde in mod corespunzator la masa de date generate de pacient si mai important sunt acum in masura sa se uite la ea. Un medic de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston este citat ca spunand ca 250.000 de pacienti din sistemul sau colecteaza date medicale similare.
“Poate o interfata a oricarui dispozitiv sa colecteze date de la un pacient? Nu. Dar Apple poate.”
Este un moment bun pentru Apple la cat de mare este piata de gadget-uri pentru sanatate deoarece traseul kit-urilor de sanatate digitale pare a fi unul descendent. Apple Watch va fi probabil un mare pas in directia cea buna, iar Apple este, evident, constient de acest lucru, avand in vedere angajarea companiei de experti in biosenzor dinn ultimii ani. Apple face, de asemenea, lobby si actioneaza in recrutarea de consilieri din industria informale in locuri ca Harvard Medical School ce o ajuta la a face introduceri la factorii de decizie din industrie. Intre timp, concurentii Google si Samsung sunt doar in primele etape ale discutiilor cu o fractiune din spitalele cu care Apple lucreaza deja.

IDC Sanatate Insights sustine 70% din organizatiile de sanatate la nivel mondial ce vor investi in tehnologie de sanatate mobila cum ar fi: aplicatii, wearables, monitorizare la distanta si asistenta virtuala pana in 2018. Avand in vedere ca piata americana a sanatatii este evaluata la 3000 miliarde dolari, consideram ca este destula piata pentru gigantul Apple. Daca ar fi romanii la fel de deschisi la minte ca americanii poate am avea si noi o economie mai puternica.