Ericsson Wallet Platform
Stiri

Ericsson Wallet Platform obtine certificarea la standarde de securitate de carduri

Ericsson Wallet Platform

La inceputul acestui an, Ericsson Wallet Platform 3.0 a obtinut certificarea pentru standardul de securitate PA-DSS (Payment Application Data Security Standard) al Consiliului de standarde de securitate PCI.

Certificarea valideaza faptul ca o platforma de software financiar se conformeaza unora dintre cele mai dure standarde de securitate. Ericsson Wallet Platform le ofera institutiilor financiare si operatorilor cel mai inalt nivel de siguranta pentru serviciile mobile de transfer de bani si simplifica certificarea ofertelor create pe baza unui card, reducând, in acelasi timp, costurile asociate.

Jan Willekens, Information Security Manager Ericsson M-Commerce, a declarat: „Ericsson este lider mondial in servicii financiare mobile si, prin solutia Wallet Platform, le ofera clientilor o solutie sigura, robusta si scalabila ce reduce semnificativ riscul pierderilor financiare datorate fraudelor sau incidentelor de securitate. Ericsson Wallet Platform, singurul serviciu financiar mobil care a obtinut certificarea PCI, ofera cel mai bogat set de caracteristici de securitate dintre toate produsele de servicii financiare mobile de pe piata.”

Standardele de securitate PCI protejeaza datelor detinatorilor de card si asigura directive pentru toti comerciantii si organizatiile care stocheaza, proceseaza si transmit astfel de date. Ele includ cerinte clare pentru aplicatiile si dispozitivele utilizate in procesarea tranzactiilor, precum si pentru modul in care este dezvoltat software-ul.

Ericsson este dedicat dezvoltarii urmatoarei generatii de servicii de comert mobil, conectând banci, operatori, organizatii de transfer de bani si furnizori de imprumuturi si plati. Contributia companiei ajuta la crearea unui ecosistem financiar mai flexibil, transparent si deschis care ajuta toti jucatorii sa lanseze mai usor servicii financiare mobile pentru a mari incluziunea financiara.