Stiri

CEO Apple Tim Cook a avut un salariu enorm pentru 2014

tim-banner

CEO-ul Apple, sau pe intelesul tuturor seful companiei Apple, este cunoscutul Tim Cook, urmasul la sefia companiei lui Steve Jobs, fondatorul Apple. Succesul firmei Apple nu s-a terminat cu acesta din urma ci a continuat sa creasca aducand profit tot mai mare pentru americani, acest lucru garantand si niste venituri substantiale sefilor acestuia.

Astfel, dupa ce veniturile companiei au fost facute publice a venit si randul salariilor sefilor de la Apple pentru ca transparenta este un alt lucru pozitiv care defineste activitatea companiei.

apple-paychecks

Pentru anul trecut, 2014, Tim Cook a incasat in total nu mai putin de 9.222.638 dolari. Da, peste 9 milioane de dolari ce se constituie din: 1,7 milioane dolari salarul pe tot anul 2014, 6,7 milioane din sporuri de performanta ca urmare a efortului deosebit depus in munca si 774.176 dolari din alte compensatii. Daca e sa ne uitam pe statul de plata al CEO-ului salariul pe anul trecut s-a dublat fata de salariul avut pe anul 2013. Practic pe 2014 a primit cat pentru anii 2012 si 2013 la un loc. Ce ne spune acest lucru? Faptul ca Apple o duce foarte bine, are profit din ce in ce mai mare an de an si isi permite sa-si plateasca sefii si nu numai la un nivel foarte inalt.

Cu siguranta ca succesul companiei este datorat iPhone-ului 6 si 6 Plus care s-au vandut foarte bine anul trecut si continua s-o faca si acum in 2015 cu atat mai mult cu cat in toamna vom avea parte de un nou model de iPhone cu siguranta superior celui actual.