Stiri

Viitorul iPhone ar putea avea 2GB RAM

iphone-6s-4-640x400

O serie de zvonuri circula pe internet avand ca sursa presa taivaneza, din care aflam ca este foarte posibil ca Apple sa dubleze cantitatea de memorie RAM din viitorul sau model iPhone.

Acum cand multe smartphone-uri de pe piata au chiar si 4GB RAM, Apple se incapataneaza sa pastreze de la iPhone 5 incoace aceeasi cantitate de 1GB RAM. Este drept ca sistemul de operare iOS este foarte bine optimizat pentru iDevice-uri si nu necesita o cantitate mai mare, totusi, o dublare a memoriei ar ajuta iPhone-ul sa ruleze mai multa informatie pe el si la o viteza mai mare. Momentan iPhone 6 are 1GB LPDDR3, zvonurile spun ca Apple va introduce 2GB LPDDR4 in noul iPhone 6S ce va fi disponibil din toamna acestui an. Diferenta intre LPDDR3 si LPDDR4 este in latimea de banda disponibila pentru procesat informatie, de la 17GB/s la 34GB/s mentinandu-se acelasi consum de curent. Hynix, Samsung si Micron-Elpida par sa fie producatorii noilor chip-uri nand de memorie pe care Apple le-a cooptat, Hynix luand nu mai putin de 50% din comenzi.

In rest design-ul iPhone 6S cu siguranta va ramane acelasi, dupa cum stim din trecut modelele “S” vin cu acelasi exterior ca si varianta iPhone 4 sau iPhone 5.