Gadgeturi

Bragi Dash primele casti wireless destepte

DSC09634_630

Bragi este o firma care si-a facut debutul pe site-ul Kickstarter si reusit sa produca ceea ce nimeni nu credea ca este posibil: smart earbuds – casti destepte.

Ca sa va faceti o idee mai buna despre ce este vorba putem spune ca sunt niste casti wireless (fara fire) dar care se diferentiaza de altele de aceste gen de pe piata prin multe alte functii. Dash-urile celor de la Bragi se interconecteaza intre ele, mai exact cele 2 casti, prin bluetooth, dar si la un telefon. Contin 4GB spatiu de stocare, baterie pentru 3.5 ore si un mediaplayer intern putand astfel functiona autonom fara o sursa de sunet. Daca nu erau de ajuns functiile aceastea, iata ca Bragi a mai inclus in aceleasi casti si un accelerometru, un monitor al bataii inimii si un senzor pentru saturatia de oxigen din corp al utilizatorului. E destul nu? Din fericire Bragi nu s-a oprit nici aici si a transformat castile intr-un antrenor virtula ce ne ajuta sa facem miscare prin feedback audio. De asemenea castile Bragi permit sunetelor din exterior sa patrunda la urechea utilizatorului la nevoie. Acum ne oprim cu enumerarea functiilor acestor casti ca e destul, prea mult nu e sanatos nu?
Trebuie sa mai precizam ca actiunea celor de la Bragi de pe site-ul Kickstarter a fost deosebit de populara si a depasit cu mult target-ul impus de 260.000$ setati ca tinta pentru demararea proiectului. Au depasit strangerea de fonduri cu atat de mult incat au ajuns pana la 3 milioane de dolari devenind cel mai ambitios si rasunator proiect de pe site-ul Kickstarter din Europa. In urma acestei victorii rasunatoare Bragi n-a vrut sa se multumeasca cu mult si a creat si mai mult din aceste casti deosebit de interesante. Au adaugat si o functie touch pe casti, astfel ca atunci cand atingem instinctiv casca din dreapta cu degetul muzica va porni instant. Atingem de 2 ori cu degetul casca si va rula urmatoarea piesa.

DSC09619_630

Contributorii la proiectul Bragi Dash de pe site-ul Kickstarter vor primi o pereche de casti in luna Februarie pentru ca au donat firmei o suma de bani, iar restul de potentiali clienti vor avea acces la ele din Aprilie 2015. Avem de fata niste casti foarte atractive insa acestea nu vor veni ieftin. Doritorii isi vor goli buzunarele de 300$ pentru a pune mana pe ele.

wireless-earbuds-ces-2015-8743.0
Bragi_Dash_InUse_01