Televizoare

Sharp AQUOS Beyond 4K Ultra HD TV

image

Toti producatorii de SmartTV-uri se inghesuie pe piata sa-si prezinte produsele lor intr-o lumina cat mai buna castigand astfel intresul consumatorilor de electronice. Sharp vrea sa-i intreaca pe toti si ne propune un TV, varful de lance, cu rezolutie cu mult peste noua 4K, mai exact 8K.

Prezentat la CES 2015 noul Aquos de 80″ este un TV cu adevarat impresionant, imens ca dimensiune si o rezolutie de invidiat 7680×4320. Adevarul e ca Sharp a facut o smecherie in a atinge aceasta rezolutie, panelul televizorului fiind unul 4K nativ si nu 8K. Grila de pixeli este taiata in doua pe verticala iar subpixelii isi pot regla propriile valori ale culorii. Adunati toti pixelii la un loc ajung la aceasta rezolutie upscale-ata. Nu e de preferat, insa e un compromis care ne ofera un upscale mai bun, iluminare backlight LED mai buna fapt ce mareste Gama de culori folosita in imaginea afisata.

TV-ul este proconizat a fi lansat mai tarziu in acest an si la un pret competitiv cu concurenta la nivel de Smart Tv-uri.