AOC E2276VWM6
Monitoare

AOC a lansat 2 monitoare cu Anti-Blue Light si Flicker FREE

AOC E2276VWM6

AOC a lansat noua gama de monitoare AOC ce vin cu o functie inovatoare, care contribuie la reducerea oboselii dupa un timp indelungat petrecut in fata computerului.

Noile monitoare AOC E2276VWM6 de 22” (55.9cm) si E2476VWM6 de 24” (61 cm) beneficiaza de tehnologiile Anti-Blue Light si Flicker FREE. Problemele de sanatate precum stresul retinei sau degenerescenta maculara sunt din ce in ce mai frecvente in randul utilizatorilor. Tehnologia Anti-Blue Light contribuie la prevenirea acestora, prin reducerea luminii albastre daunatoare cu pana la 90%, fara a afecta fidelitatea culorilor. Mai mult, tehnologia Flicker Free previne oboseala ochilor, ce poate aparea fara ca utilizatorul sa observe.

Reduce lumina albastra, pastreaza intensitatea culorilor

Expunerea excesiva la lumina albastra a ecranului diferitelor device-uri duce la oboseala ochilor, lucru direct legat de aparitia degenerescentei maculare sau ARMD. Simptomele acestei boli sunt reprezentate de deteriorarea sau pierderea completa a vederii centrale. Eforturile anterioare in vederea diminuarii efectelor daunatoare ale luminii albastre au fost limitate la crearea unui software specializat si la blocarea acesteia prin intermediul unor mecanisme de filtrare precum ochelarii speciali sau ecranele de sticla suplimentare, asezate pe partea frontala a monitoarelor. Toate acestea au, insa, si consecinte negative pentru utilizatori, care nu se mai pot bucura de aceeasi fidelitate si intensitate a culorilor. Noile modele AOC E2276VWM6 si E2476VWM6 integreaza o tehnologie LED speciala, ce muta varful lungimii de unda de la valoarea daunatoare de 450 nm la nivelul mult mai sigur de 460 nm. Aceasta reduce efectul luminii albastre cu pana la 90%, asigurandu-se, in acelasi timp, ca este emisa cantitatea optima de lumina pentru a se pastra fidelitatea culorilor.

Grija pentru sanatate, cu tehnologia Flicker Free

Sanatatea utilizatorilor este o provocare pe care AOC o ia in serios. Astfel, alaturi de tehnologia Anti-Blue Light, noile modele AOC E2276VWM6 si E2476VWM6 beneficiaza de o functie ce elimina efectul de tremur (flickering) al ecranului. Tremurul este un efect intermitent ce are loc atunci cand controllerul de iluminare LED al unui monitor ajusteaza nivelul de luminozitate in timpul procesului de refresh. Acest lucru poate afecta ochii si poate cauza oboseala, fara ca utilizatorul sa isi dea seama. Astfel, functia Flicker Free ajuta la prevenirea diverselor probleme de sanatate ce pot fi produse de acest tremur.

Alaturi de beneficiile pentru sanatate, modelele AOC E2276VWM6 si E2476VWM6 ofera o varietate de functii utile. Prin urmare, cele doua monitoare au o rezolutie Full HD 1920 x 1080 si ofera o imagine ultra clara, in culori vibrante si luminoase. Pentru iubitorii Android, acestea dispun de conector HDMI care ofera suport MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link), ceea ce inseamna ca utilizatorii pot imparasi continutul de pe telefon sau tableta direct pe ecranul monitorului. Lucrul cu adevarat deosebit in ceea ce priveste MHL 2.0 este faptul ca prin intermediul unui singur cablu, perifericele pot fi incarcate in timp ce utilizatorii asculta muzica, se uita la filme sau navigheaza pe Internet. Ambele monitoare se bucura de un remarcabil timp de raspuns de 1 ms si, respectiv 2ms, facand cele doua monitoare sa fie potrivite atat pentru sarcinile de la birou, pentru vizionarea de filme, cat si pentru gaming.