Telefoane Mobile

Droidcon Eastern Europe 2014 anunta Android L

Droidcon02

Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferinta regionala dedicata dezvoltatorilor Android, debuteaza azi cu o serie de prezentari sustinute de cei mai renumiti specialisti din domeniul dezvoltarii software. Evenimentul cuprinde o serie de prezentari si dezbateri in premiera pentru publicul din Romania. Unul dintre cele mai anticipate subiecte este Android L, urmatoarea versiune a sistemului de operare anuntat de Google pe 25 iunie 2014, despre care va vorbi, in premiera in Romania, Marius Mailat, fondator si Chief Technology Officer Appraise. Tot el va sustine si primul workshop dedicat dezvoltarii de aplicatii pentru diferitele dispozitive de tip smart wearables.

In cadrul editiei din acest an al Droidcon Eastern Europe, la care sunt asteptati peste 400 de participanti din toata Europa, vor sustine prezentari specialisti renumiti precum:

· Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa si Africa, Motorola Solutions va vorbi despre provocarile cu care se confrunta utilizatorii industriali ai platformei Android.

· Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead la Facebook va prezenta solutii de imbunatatire a aplicatiei Facebook de pe Android pentru pietele emergente.
· Anton Gavrailov, cofondator al companiei Flyver va oferi sfaturi utile pentru dezvoltarea de aplicatii pentru drone.

· Eduard Popovici, PhD, seful laboratorului SAIM din cadrul facultatii ETTI de la UPB va vorbi despre posibilitatile educatiei mobile pe platforma Android.

· Marius Mailat, fondatorul si Chief Technolgy Officer Appraise si Razvan Ionescu, Security Software Engineer vor dezbate importanta securitatii aplicatilor mobile si importanta testarii acestora.

In premiera, in cadrul conferintei va avea loc YStartup, o initiativa speciala in cadrul careia tinerii care au o idee de aplicatie sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scena. Prima sesiune de YStartup va fi condusa de Thibaut Rouffineau, cofondator si Chief Operating Officer al Aptual, care, alaturi de ceilalti mentori, va oferi feedback si sfaturi practice pentru cei inscrisi. Organizatorii au ales cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public, autorii acestora avand posibilitatea sa atraga si suport financiar pentru materializarea planurilor.

DROIDCON 2014Conferintele Droidcon au debutat in 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunitatii dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, devenind intr-un timp foarte scurt cea mai importanta conferinta a comunitatilor de dezvoltatori. Bucuresti a fost al patrulea oras care a gazduit Droidcon, in 2011, inaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala Romaniei a fost aleasa pentru gazduirea evenimentului regional datorita infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinte de care beneficiaza, fiind si un oras accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova).

Conferinta se desfasoara pe 10 si 11 octombrie la Jubilé The Ballroom, situat pe Strada Amiral Constantin Balescu, nr. 3 in Bucuresti.