Samsung NX1
Foto si Video

Samsung NX1 noul mirrorles ce filmeaza 4K

Samsung NX1

Samsung a lansat NX1, o noua camera foto mirrorless ce ofera imagini de o calitate superioara oferind o alternativa reala la camerele DSLR.

Combinand un sistem superior de fotografiere – in rafala cu autofocus continuu la 15 cadre pe secunda, un sistem auto focus de generatia a treia cu 205 puncte de focalizare cu detectie de faza, un senzor APS-C BSI CMOS de 28MP pentru cea mai buna calitate a imaginilor.

Puternic si rapid, procesorul DRIMe V al camerei NX1 permite o reproducere cromatica superioara, precum si reducerea zgomotului de imagine, folosind nuclee puternice pentru imagistica de mare viteza de care fotografii au nevoie. Tehnologia revolutionara suporta si inregistrare video 4K UHD fara sa fie nevoie de alt echipament, astfel ca fotografii si cameramanii pot capta povesti in cel mai clar, curat si realist mod cu putinta.

Beneficiind de noul sistem NX AF (Auto Focus) de generatia a treia cu 205 puncte de focalizare cu detectie de faza, Samsung NX1 extinde limitele nivelului semiprofesionist al fotografiei datorita vitezei, agilitatii si abilitatii de focusare. Cum momentele extraordinare dureaza doar o clipita, viteza AF (0,055sec) a NX1 permite captarea acestora in imagini detaliate pline de culoare. In plus, sistemul de fotografiere in rafala la 15 cadre pe secunda le permite utilizatorilor NX1 sa urmareasca si sa capteze secventele intregii actiuni.

NX1 poate urmari instinctiv subiectul fotografiat aproape oriunde in interiorul cadrului, indiferent de locul in care se afla acestia, prin intermediul Wide Phase Detection. Fotografii pot capta chiar si cele mai scurte momente pentru ca viteza si flexibilitatea lui NX1 permit focalizarea si captarea imaginii instantaneu, fara a fi nevoie de prefocalizare si recompunere. Aceasta tehnologie le va fi de mare ajutor in special celor pasionati de filmari, pentru ca NX1 suporta focalizarea cu detectie de faza in timpul inregistrarii, iar rezultatul este o imagine stabila si fluida.

In plus, functia inteligenta Samsung Auto Shot (SAS) fotografiaza automat in momentul decisiv, contribuind astfel la abilitatile excelente de captare a actiunii ale NX1. Datorita noului procesor DRIMe V, algoritmul avansat al hardware-ului recunoaste viteza miscarii si adapteaza momentul declansarii. Chiar si cu o viteza mare a obturatorului si cu o rafala rapida, captarea actiunii poate fi dificila (de exemplu, momentul in care bata de baseball loveste mingea), dar SAS elimina aceste griji prezicand cu acuratete momentul exact de captare a imaginii, rezultatul fiind un cadru perfect al fiecarui moment important.

NX1 este echipat si cu noul senzor APS-C CMOS de 28MP si o structura inovatoare BSI (Back Side Illumination) cu microlentile. Comparativ cu senzorii traditionali CMOS, BSI reduce zgomotul intr-un mod eficient, eliminand obstacolele dintre obiectiv si photo-site-uri, pentru ca mai multa lumina sa poata ajunge la fiecare pixel. Ca rezultat, utilizatorii NX1 nu vor fi nevoiti sa faca compromisuri pentru calitate nici macar in lumina slaba. Calitatea excelenta a imaginii si rezultatele superioare sunt garantate indiferent de scenariul sau subiectul fotografiat.

NX1 ofera ISO 100-25600 si extins pana la 51200, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a capta imagini la o expunere buna cu mai putin zgomot in conditii de luminozitate minima. In plus, datorita noii tehnologii dezvoltate special pentru NX1, chiar si zgomotul subtil produs de camera foto, dar insesizabil cu ochiul liber, e diminuat semnificativ. Aceasta tehnologie functioneaza prin diferentierea fiecarui domeniu de imagistica, precum margini si texturi diverse, si aplicarea diferitelor tipuri de reducere a zgomotului pe zone distincte. Aceasta metoda pastreaza detaliile fara pierderea de rezolutie comuna altor tehnologii de reducere a zgomotului.

NX1 ofera posibilitatea realizarii de inregistrari video 4K si Ultra HD (UHD). Inregistrarile UHD au o rezolutie de patru ori mai mare decat Full HD. Tehnologia HEVC Codec (H.265) integrata, cea mai avansata tehnologie de comprimare disponibila, eficientizeaza procesul de stocare a videoclipurilor, comprimandu-le la jumatate din dimensiunea unui fisier codat cu H.264 fara a afecta calitatea in vreun fel. Toate fisierele sunt stocate pe cardul SD, astfel incat nu este nevoie de un recorder extern de 4K. Nu au fost neglijate nici cerintele de post-productie, fiind inclus un software de conversie si de editare a filmarilor 4K.

Corpul durabil din aliaj de magneziu al NX1 le ofera utilizatorilor acea senzatie de robustete cu care fotografii profesionisri sunt obisnuiti. Construit cu atentie si cu un design ergonomic, NX1 este usor de tinut in mana, avand un grip cu o forma speciala care le permite utilizatorilor o aderenta si o prindere buna in timpul fotografierii sau filmarii. Cei care cauta optiuni de fotografie suplimentare se pot bucura de accesoriul Vertical Grip (comercializat separat), care permite utilizarea unei baterii mai mari, dar si un proces mai usor de fotografiere pe verticala sau orizontala.

Constructia compacta a NX1 este rezistenta la praf si stropi de apa si are garnituri de cauciuc si etansare pentru a proteja rotitele si butoanele. Acest design durabil ajuta utilizatorii NX1 sa profite de orice ocazie pentru a capta scene minunate indiferent de mediul in care se afla in exterior.

Vizorul electronic este un ecran XGA OLED cu 2,36 milioane de puncte, care le ofera utilizatorilor o experienta de compozitie extrem de aproape de realitate. Combinat cu procesorul de imagine DRIMe V, reduce timpul de declansare la doar 0,005 secunde, pentru ca EVF-ul sa reflecte scena fotografiata in timp real, fara intarzieri.

Ecranul FVGA Super AMOLED de 3.0 inci cu optiuni tactile reda imaginile in mod natural. Singura camera mirrorless cu ecran LCD si pe partea superioara, NX1 ofera o interfata ce afiseaza o serie de setari avansate, de la balansul de alb la statusul bateriei si modul de fotografiere, pentru un control rapid si usor al camerei.

Echipat cu functii Wi-Fi, NX1 beneficiaza de cea mai rapida si avansata conectivitate disponibila, permitandu-le utilizatorilor sa vizioneze filme 4K pe televizoarele UHD prin streaming wireless. Datorita vitezei rapide de transfer a datelor, utilizatorii pot trimite imagini mari si videoclipuri Full HD usor si fara intarzieri. NX1 este prima camera mirrorless din lume echipata cu Bluetooth, asigurandu-le utilizatorilor o conexiune permanenta pentru transferuri rapide catre smartphone-uri si tablete.

Extinzand gama obiectivelor NX, obiectivul 50-150mm 2.8 S ED OIS este un teleobiectiv de top, premium, perfect pentru NX1. Cu o diafragma maxima F2.8 si o focala de 77-231mm in echivalent 35mm, acest obiectiv multifunctional din seria S este ideal pentru o gama larga de scenarii, inclusiv pentru sport, fotografierea faunei salbatice si fotografie de portret. Functiile aditionale includ sistemul Advanced Multi-Axis Optical Image Stabilization (OIS) cu pana la 4.5 diafragme (la mijlocul plajei focale, standard CIPA), Samsung’s Ultra Precise Stepping Motor (UPSM), si rezistenta la praf si stropire prin Samsung Hyper Shield (SHS).