Telefoane Mobile

Ce aduc nou iPhone 6 si iPhone 6 Plus?

iPhone6-and-iPhone6-plus

Asa cum era de asteptat Apple a lansat ieri in cadrul unui eveniment ce a avut loc in Cupertino, California, doua noi iPhone-uri: iPhone 6 si Phone 6 Plus. Dar pe langa cele doua iPhone-uri, Apple a mai lansat ceasul Apple Watch si serviciul de plati numit Apple Pay care va beneficia de sprijinul NFC adaugat pe noile iPhone-uri.

Directorul executiv Apple, Tim Cook, a spus ca odata cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus sau facut cele mai mari progrese din istoria iPhone.

Fata de iPhone-urile anterioare, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vin cu un nou design cu margini rotunde. Noile iPhone-uri sunt mai subtiri decat versiunile anterioare, iPhone 6 masoara 6.9 mm compartiv cu predecesorul sau  iPhone 5S care masura 7.6 mm.

iPhone 6 are un ecran de 4,7 inch cu o rezolutie de 1334 x 750 pixeli, cu o densitate de 326 de pixeli pe inch fiind descris de Apple ca  fiind un ecran Retina HD cu o rezolutie peste 720p. In schimb iPhone 6 Plus vine un ecran mare de 5.5-inch Full HD cu o densitate de 401 pixeli pe inch ceea ce il plaseaza in categoria de phablet-uri.

Noile iPhone-uri sunt alimentate de un nou procesor – A8, care ofera cu 25% mai multa putere de procesare iar procesorul grafic este cu 50% mai rapid decat procesorul A7 de pe iPhone 5S.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus beneficiaza de conexiune LTE ce suporta viteze de pana la 150Mb/s comparativ cu iPhone 5S care atingea viteze de maxim 100Mb/s. Conectivitatea LTE implementata in ambele modele iPhone 6 a primit acum si functie de Voce.

Camera foto a fost de asemenea imbunatatita, iar cele doua iPhone-uri au acum o camera de 8 MP iSight cu un nou senzor si o deschidere f2.2. Totodata camera foto a primit suport pentru “focus pixels” care pana acum era o caracteristica intalnita doar la camerele foto DSLR, pentru a determina directia de focalizare si cat de departe sa focalizeze lentilele.

Pe langa partea de fotografie a fost imbunataita si calitatea inregistrarilor video, Apple a conceput un nou video encoder care ofera posibilitatea de a face captura video slow-motion la 120 fps sau 240 fps.

Pretul pentru iPhone 6 – cu contract pe doi ani – incepe de la 199 dolari pentru versiunea de 16GB, crescand la 299 dolari pentru versiunea de 64GB, si 399 dolari pentru versiunea de 128GB. iPhone 6 Plus porneste (tot cu contract pe doi ani) de la 299 dolari pentru versiunea de 16GB si ajunge la 499 dolari pentru versiunea de 128GB.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi disponibile in culorile Gold, Silver si Space Grey si vor putea fi precomandate incepand de vineri – 12 septembrie urmand ca telefoanele sa fie livrate din 19 septembrie.