Symantec Endpoint Protection
Stiri

Symantec Endpoint Protection asigura protectie impotriva amenintarilor noi sau necunoscute

Symantec Endpoint Protection

Utilizarea constanta a internetului si multitudinea de dispozitive existente pe piata au condus, in prezent, la generarea celui mai mare volum de informatie creata si partajata vreodata in mediul online.Ca urmare, si atentia infractorilor s-a reorientat, iar antivirusul nu mai este suficient pentru a proteja impotriva atacurilor sofisticate ale acestora. Symantec a deschis era securitatii prin antivirus si continua sa fie o parte importanta din portofoliul nostru, dar contextul de securitate pe internet s-a schimbat semnificativ, , de aceea trebuie implementat mai mult decât un antivirus, pentru a raspunde provocarilor pe care le ridica amenintarile curente.

Software-ul Antivirus (AV), folosit pentru a preveni, detecta si elimina sau dezarma programe de calculator si amenintari Malware, nu asigura o protectie suficienta pe cont propriu, intrucât acestea protejeaza doar impotriva software-urilor malitioase despre care avem deja informatii. In esenta, antivirus-ul este o tehnologie reactiva. Pentru a detecta o amenintare trebuie, in primul rând, sa o cunoastem. Asadar, desi AV depisteaza cu succes variante noi ale amenintarilor existente, nu reuseste sa descopere chiar totul. In plus, se poate intâmpla sa fie suprasolicitat si ocolit de câte un atacator determinat si realmente priceput. De exemplu, atacatorii de tinte specifice, care se multumesc sa atace doar o mica parte din companii, pot cu usurinta sa testeze, sa revizuiasca si sa rescrie programul Malware pâna in momentul in care stiu cum sa evite detectarea AV.

In peisajul de securitate de astazi, este necesara o protectie proactiva impotriva atacurilor, care sa suplimenteze eforturile software-ului AV. Folosindu-va doar de AV e ca si cum ati lupta cu un brat legat la spate. Symantec a studiat indelung peisajul virtual si a adaugat tehnologii de protectie proactive net superioare simplei metode antivirus.

Symantec Endpoint Protection include multiple straturi de protectie, care protejeaza impotriva amenintarilor existente si care analizeaza reputatia, caracteristicile si comportamentul fisierelor suspecte, pentru a determina daca acestea sunt sau nu sunt Malware si pentru a impiedica amenintarile noi, necunoscute inca. Solutia pentru clienti si companii este activarea si lansarea tuturor facilitatilor, si nu exclusiv a Antivirusului, pentru a beneficia de protectie impotriva amenintarilor. Toate tehnologiile descrise mai sus sunt construite intr-un singur produs standard, fara a mai fi necesara achizitionarea unor module suplimentare.

Symantec Endpoint Protection este construit pentru a oferi securitate multi-stratificata, cu tehnologii incorporate (Symantec Insight si SONAR) si asigura protectie impotriva amenintarilor noi sau necunoscute.

Suplimentar fata de protejarea proactiva disponibila cu Symantec Endpoint Protection, anuntam lansarea unui nou set de Advanced Threat Protection (ATP), produse si servicii destinate pentru a extinde capabilitatile noastre de protectie, detectare si raspuns. Prima editie a noii oferte este Managed Security Services – Advanced Threat Protection; aceasta coreleaza informatiile primite de la dispozitive endpoint cu informatii furnizate de produse de securitate a retelelor oferite de Cisco Sourcefire, Check Point Software si Palo Alto Networks, pentru a identifica incidentele de securitate cele mai importante.

Symantec urmeaza sa lanseze o noua solutie de Advanced Threat Protection care va corela informatii primite din partea Symantec Endpoint Protection cu informatii furnizate de produsele si serviciile Symantec de securitate de e-mail si de gateway; ceea ce va contribui la determinarea acelor incidente de securitate care necesita abordare urgenta. Ambele solutii vor permite organizatiilor sa obtina o protectie mai buna si sa isi diminueze, costurile de operare ale serviciilor de securitate.

Desi antivirusul nu este in totalitate depasit, acesta nu reuseste de unul singur. Antivirusul este o capabilitate de baza necesara oricarui produs de securitate, dar este o piesa singulara incorporata in ansamblul nostru extins de tehnologii avansate de protejare pentru informatiile sistemelor proprii. In viitor, vom continua sa elaboram noi servicii si solutii bazate pe tehnologii inovatoare, care pot identifica, priritiza si elimina amenintarile, pentru o buna protectie a a informatilor clientilor nostri.