Cisco Nexus 9504 si Nexus 9516
Retelistica

Cisco Nexus 9504 si Nexus 9516 noua gama de switch-uri pentru centre de date

Cisco Nexus 9504 si Nexus 9516

Cisco a lansat noile modele de switch-uri Cisco Nexus 9504 si Nexus 9516 din gama Nexus 9000, completand astfel inovatiile din seria Application Centric Infrastructure (ACI). ACI este prima solutie de cloud si data center care asigura automatizare, vizibilitate si securitate completa pentru retea, precum si un management integrat al resurselor IT virtuale si fizice, toate centrate in jurul nevoilor aplicatiilor.

Automatizarea bazata pe politici centralizate asigurata de Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC), profilurile de aplicatie si switch-urile Nexus 9000 se combina pentru a ajuta organizatiile sa construiasca cloud-uri hibride si retele in cloud cu nivel ridicat de securitate. Cisco a anuntat, de asemenea, un produs nou din familia Nexus 3000 : switch-ul Nexus 3164Q conceput pentru fluxurile mari de date specifice centrelor de date scalabile masiv (massively scalable data centers – MSDC) si big data. Nexus 3164Q suporta o gama variata de instrumente de automatizare pentru furnizorii de servicii cloud, inclusiv suport pentru Linux Container, XML, JSON, Puppet/Chef, Python si OpenStack. Switch-urile Cisco Nexus 3000 sunt prezente in retelele a opt din 10 cei mai mari furnizori de servicii, acoperind mare parte din infrastructura. Anuntul Cisco a fost facut in contextul sarbatoririi a 5 ani de Unified Computing System (UCS) .

Cisco Global Cloud Index arata ca doua treimi din fluxul total de date va fi procesat in cloud pana in 2017 si peste doua treimi din traficul generat de centrele de date va proveni din cloud. Companiile care construiesc cloud-uri private, publice sau hibride au nevoie de automatizare bazata pe politici pentru a optimiza implementarile de cloud si a castiga o eficienta mai mare.

Alaturi de modelul Cisco Nexus 9508, Cisco Nexus 9504 si Nexus 9516 constituie gama de switch-uri pentru centre de date cu cel mai ridicat nivel de performanta, eficienta energetica, scalabilitate si programabilitate, concepute sa raspunda cerintelor impuse de cloud, big data si aplicatii complexe. Testele independente realizate de Miercom demonstreaza ca seria Nexus 9000 ofera performanta si siguranta.

Portofoliul Nexus 9500 include inovatii diverse cum ar fi primul switch modular fara backplane care asigura eficienta energetica si de racire cu 15% mai mare, dar si un design simplificat pentru 30% din componente, pentru o fibilitate de 2,8 ori mai mare. Portofoliul de switch-uri ofera de asemenea flexibilitate sasiului pentru designuri de acces 1/10G eficiente din punct de vedere al costului, designuri de agregare 10G/40G si 40G de inalta performanta, si designuri 100G moderne, de tip leaf/spine.

Noi certificari de specializare Cisco sunt dezvoltate pentru pozitiile legate de programabilitatea retelei. Programele de certificare si training au ca scop dezvoltarea de capabilitati specifice pentru fiecare pozitie:

• Dezvoltator de aplicatii de business: familiarizare cu noul mediu deschis, specific centrului de date
• Designer sau Architect: dobandeste capabilitati de integrare a aplicatiilor
• Engineer: integreaza si realizeaza troubleshooting-ul intr-un mediu cloud programabil
• Dezvoltator: foloseste interfetele de programare pentru automatizarea retelei, inclusiv JSON, XML, Python, Puppet/Chef si OpenStack.

Servicii de consultanta Cisco: furnizeaza rezultate masurabile pentru afaceri, implementare rapida, costuri legate de infrastructura reduse si Return on Investment rapid. Intre noile servicii concepute pentru implementarile de ACI se numara:

• Cisco Readiness Planning: identifica riscurile si oportunitatile, ofera analiza operationala si furnizeaza planuri detaliate de migrare pentru o tranzitie facila si de succes catre ACI.
• Cisco Quick Start Service pentru Nexus 9000: asistenta in implementarea seriei de switch-uri Cisco Nexus 9000.
• Cisco Accelerated Deployment Services pentru Nexus 9000: asigura tranzitie rapida catre o arhitectura centrata pe aplicatii.

Solutii Cisco de finantare: ofera clientilor si partenerilor din intreaga lume suport pentru achizitia de tehnologii inovatoare pentru centre de date cum ar fi Cisco UCS si Cisco ACI. Cisco asigura solutii de finantare flexibile si specializate prin Cisco Capital, subsidiara detinuta integral de Cisco Systems.