Telefoane Mobile

Samsung Galaxy S5 a fost lansat in Romania

Samsung Galaxy S5-6

Prezentat luna trecuta la Mobile World Congress 2014, Samsung Galaxy S5 a ajuns astazi si in Romania. Romania se numara printre primele tari europene in care se lanseaza Samsung Galaxy S5 si asta nu poate decat sa ne bucure; stim ca Galaxy S5 s-a lansat deja in Statele Unite si Elvetia pe 21 martie.

Samsung Galaxy S5 a fost lansat astazi impreuna cu noile accesorii Galaxy Gear 2 si Galaxy Fit intr-un eveniment special Samsung la Hotel InterContinental. Samsung Romania a ales 4 personalitati care puncteaza avantajele noului Samsung Galaxy S5 si l-au testat in avanpremiera: Catalin Opritescu – fotograf si blogger de streetstyle, Mihai Mares – ghid montan si pasionat de aventura, Andrei Tudose – organizator de evenimente, Andreea Vasile – jurnalist si pasionata de sport. Alexandru Munteanu seful diviziei Telecom al Samsung Electronics Romania explica: “am remarcat ca utilizatorii isi doresc un design inovator, dar si practic, vor cea mai buna si mai usor de folosit camera foto si o conectivitate rapida. Samsung a tinut cont de toate acestea cand a creat GALAXY S5, dispozitivul care redefineste rolul smartphone-ului in viata noastra”.

Pe scurt cele mai importante noutati aduse de Galaxy S5 sunt: senzorul de amprenta, senzorul care monitorizeaza ritmul cardiac amplasat langa camera foto de 16 megapixeli si certificarea IP67 care il face rezistent la praf si apa. Asa cum v-am povestit de la MWC 2014, Samsung Galaxy S5 vine cu urmatoarele specificatii:

– display Super AMOLED de 5.1 inch cu rezolutie 1920×1080 pixeli;
– procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.5 GHz Krait 400,
– procesor grafic Adreno 330
– memorie ram 2 GB RAM
– 16 / 32 GB spatiu de stocare si slot pentru microSD de pana la 128 GB;
– camera foto 16MP (principala), 2.0MP (frontala)
– OS Android 4.4.2 Kitkat
– conectivitate 4G cu viteze de pana la 150 Mbps in download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS si GLONASS;
– baterie de 2800 mAh

Alte magazine online si Orange Romania au anuntat deja ca asteapta pre-comenzi pentru Samsung Galaxy S5, smartphone-ul fiind asteptat sa ajunga pe rafturile magazinelor pe 11 aprilie.

Operatorul de telefonie mobila a listat smartphone-ul Samsung Galaxy S5 la pretul de 249 de euro la abonamentul pantera 55 pentru un contract pe doi ani, in timp ce pretul standard al dispozitivului este listat ca 699 de euro (aproximativ 960 dolari).