secure spaces
Stiri

Secure Spaces profile separate pentru securitatea datelor de pe smartphone

secure spaces

Protejarea informatiilor ar trebui sa fie importanta pentru noi toti. In momentul cand instalezi noi aplicatii pe telefon de multe ori esti fortat sa le dai acces si la o mare parte din informatiile pe care le ai pe telefon. Odata instalate, aplicatiile obtin acces la numerele de telefon din agenda , la lista de prieteni de pe facebook , la adrese de e-mail iar unele aplicatii cer numarul cardului si informatii bancare. Cu siguranta ti s-a parut bizar sa acorzi atata acces unor simple aplicatii.

Compania din Canda Graphite Software a prezentat la MWC 2014 un software numit Secure Spaces care rezolva aceste probleme de securitate. Secure Spaces este integrat direct in sistemul de operare Android si mentine separate profilurile personale de cele profesionale.

Secure Spaces este o solutie ideala pentru departamentul de IT Corporate pentru a securiza si a gestiona datele pentru dispozitivele oferite angajatilor . Daca pana acum firmele alegeau Blackberry tocmai pentru ca le oferea angajatilor acces de pe telefon la toate datele in siguranta pentru firma, dar si departamentului de IT acces direct pe telefonul de firma, de acum inainte nu va mai fi nevoie sa ai doua telefoane – un Blackberry pentru serviciu si telefonul tau personal.

E destul sa ai un smartphone care ruleaza pe Android, iar cu Secure Spaces iti poti crea doua sau mai multe profiluri separate, unul personal, unul pentru serviciu, unul pentru copii, unul pentru social media, etc. Totul devine mai simplu, mai organizat si mai sigur. Secure Spaces este integrat direct in sistemul de operare Android, ceea ce inseamna ca nu poate fi dezinstalat ca o simpla aplicatie si chiar iti ofera siguranta fiecaruia din profilurile create pe telefon.

Secure Spaces vine cu o segmentare a datelor foarte simpla si intuitiva, cu siguranta vei aprecia separarea intre spatiul de munca si cel personal, iar gestionarea se face rapid si usor atat pentru utilizator cat si pentru companie. De o astfel de segmentare a spatiilor de pe smartphone am mai auzit si la prezentarea Samsung Knox, ei bine, cert este ca si echipa de la BlackPhone a fost interesata de siguranta si simplitatea organizarii conturilor de pe telefon, oferite de Secure Spaces.