Apple Mac 30 years
Stiri

Apple Mac a implinit 30 de ani!

Apple Mac 30 years

Saptamana asta Apple Mac a implinit 30 de ani. Toti fanii Apple au spus vineri “La multi ani, Apple Mac!” si si-au amintit care a fost primul lor computer Mac.

Pe 24 ianuarie 1984, Apple a lansat primul computer Macintosh, modelul Macintosh 128K, la pretul de 2495 USD.  Primul Apple Mac a avut un display monocrom de 9 inch, un procesor Motorola 68000, o memorie de 128KB si un maner care sa te ajute sa deplasezi computerul cu usurinta. Macintosh 128K a fost printre primele computere dotate cu o unitate floppy disk de 3.5 inch, dischete care au dominat piata de suporturi de stocare mobila de la sfarsitul anilor ’80.


Apple Mac a sarbatorit cei 30 de ani de inovatie prin  video “Thirty Years of Mac” care rezuma potentialul tehnologiei si progresul ei exceptional in cei 30 de ani:

In urma cu 30 de ani Apple a prezentat lumii computerul personal Macintosh, o tehnologie care aduce puterea creativa mai aproape de oameni. Mac a adus o generatie de inovatii care continua sa schimbe lumea si in prezent, posibilitatile tehnologiei fiind limitate doar de imaginatia oamenilor care o folosesc. Iata pentru ce au folosit computerele Mac de-a lungul anilor fanii Apple:

my first Mac was a

Apple Mac what they didSi cum nu poti sa zici Apple fara sa te gandesti la Steve Jobs, am planuit sa sarbatorim in weekend alaturi de Apple cu filmul “Jobs” in care rolul lui Steve Jobs este jucat de Ashton Kutcher. Filmul “Jobs” merita revazut mai ales pentru ca replicile sunt destul de bine gandite!

apple mac 30 years - steve jobs

Pentru ca in Romania, computerele Mac au avut succes mai ales in ultimii ani, cum ti s-a parut trecerea la Apple Mac?