Noutati

McAfee Anti-Theft protejeaza sistemele Toshiba Ultrabook

Anti-Theft

Neuss, Germania, 25 februarie 2013 – Toshiba Europe GmbH anunta faptul ca sistemele Toshiba Ultrabook vor include preinstalat McAfee Anti-Theft Security. Solutia de securitate a fost dezvoltata special pentru UltrabookTM si protejeaza datele utilizatorilor daca un sistem este pierdut sau furat.

La achizitionarea unui sistem Toshiba UltrabookTM inainte de 31 martie 2013, utilizatorii vor beneficia de aceasta solutie gratuit, timp de 12 luni; este necesara inregistrarea si activarea software-ului.

Printre modelele ce beneficiaza de aceasta oferta se numara: sistemele portabile Satellite U840 si Satellite U940, sistemele performante Satellite Z930/Z830 si Portégé Z930/Z830, sistemul Satellite U840W – cu ecran format 21:9 dedicat vizionarii de filme, si sistemul Ultrabook Slider U920t.

McAfee Anti-Theft a rezultat in urma colaborarii dintre McAfee si Intel Corporation, la baza solutiei stand tehnologia Intel®Anti-Theft. Scopul final este de a oferi utilizatorilor o protectie completa a datelor si a dispozitivului mobil. Furturile de sisteme mobile sunt din ce in ce mai frecvente, este important ca utilizatorii sa isi protejeze datele digitale.

McAfee Anti-Theft combina caracteristici hardware si software de securitate, protejand datele personale ale utilizatorilor in cazul in care sistemul este pierdut sau furat.

Solutia permite localizarea unui sistem UltrabookTM pierdut sau furat si blocarea acestuia pentru a proteja datele stocate. McAfee Anti-Theft detine un mod stealth care permite utilizatorilor sa securizeze datele si in acelasi timp sa localizeze dispozitivul daca este furat sau pierdut.

Caracteristicile de securitate permit securizarea datelor de pe hard disk chiar daca acesta este scos din sistem si sistemul de operare este reinstalat.

“Toshiba s-a implicat activ in oferirea de experiente de computing deosebite utilizatorilor. Prin aceasta oferta reusim sa ne imbunatatim caracteristicile de securitate integrate. Vrem ca utilizatorii de sisteme Toshiba sa nu isi faca griji cu privire la securitatea datelor, mai ales ca majoritatea folosesc sistemul UltrabookTM atat in interes personal cat si de business”, a declarat Matt McDowell, Marketing Director, Toshiba Europe GmbH.

“Software-ul McAfee Anti-Theft permite utilizatorilor sa fie proactivi si sa-si protejeze datele si informatiile confidentiale in cazul in care sistemul lor UltrabookTM este furat sau pierdut. Colaborarea dintre McAfee si Intel are ca scop dezvoltarea de tehnologii de securitate performante, dedicate utilizatorilor finali. Tinand cont de faptul ca domeniul mobilitatii creste expontial, este importanta protejarea datelor utilizatorilor”, a declarat Nick Viney, Vice President EMEA Consumer, Small Business and Mobile, McAfee.

“Solutia dezvoltata de Intel si McAfee activeaza o experienta de computing mai sigura pentru utilizatorii de sisteme UltrabookTM. Tehnologia Intel Anti-Theft este un exemplu de caracteristica hardware integrata in siliciu care, atunci cand este cuplata cu programe si servicii, protejeaza identitatea digitala, datele si dispozitivele utilizatorilor”, a declarat George Thangadurai, General Manager PC Client Services, Intel.

Caracteristicile McAfee Anti-Theft 2.0

Solutia McAfee Anti-Theft protejeaza datele personale in cazul in care un sistem UltrabookTM este furat sau pierdut si permite utilizatorilor sa il localizeze si sa il blocheze de la distanta. Printre caracteristicile cheie se numara:

• Localizare si urmarire:
Permite localizarea si urmarirea sistemului UltrabookTM, prin Wi-Fi, GPS, sau 3G
• Protectie de fisiere:
Permite criptarea automata a datelor personale. Cheile de criptare sunt stocate hardware si sunt sterse automat in cazul in care sistemul este furat
Caracteristica Anti-tamper previne dezinstalarea sistemului de operare si tine datele stocate in siguranta, chiar daca unitatea de stocare este scoasa sau sistemul de operare este reinstalat
• Moduri de blocare si metode:
Sunt disponibile mai multe moduri de blocare, printre care:
– Lockdown Mode – permite dezactivarea accesului la dispozitiv;
– Stealth Mode – protejeaza datele utilizatorilor si permite localizarea dispozitivului;
– Vacation & Repart Shop – suspenda temporar functiile sistemului;
Alte metode de blocare: sistemul se poate bloca manual, sau automat dupa o perioada de timp prestabilita
• Mesaj personalizat Lost & Found:
Solutia permite afisarea pe ecranul sistemului pierdut sau furat a unui mesaj personalizat atunci cand se incearca pornirea
• Consola de management:
Blocarea si localizarea unui sistem pierdut sau furat se face rapid si sigur, cu ajutorul unei aplicatii Web.
• Reactivare:
Reactivarea sistemului se face prin tastarea unui cod la inceputul procesului de boot, existand si posibilitatea de a primi suport de la distanta din partea McAfee Customer Support