SONY SLT A99
Noutati

Sony lanseaza in Romania α99, prima camera foto SLT cu senzor full-frame

SONY SLT A99

Noua camera cu senzor de 35 mm, sistem dual de focalizare si caracteristici profesionale de fimare

• Camera foto emblematica, cu tehnologia cu oglinda semitransparenta, echipata cu noul senzor Exmor CMOS de 24,3 MP• Prima camera full-frame din lume1 cu sistem dual de focalizare Dual AF format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 in cruce) + 102 puncte de focalizare (in planul senzorului)
• Sensibilitate foarte mare in intervalul ISO 50-25600 (datorita setarilor complexe de sensiblitate) cu zgomot de imagine redus
• Filmare Full HD la 50p cu autofocus continuu si captare avansata a sunetului
• Vizor electronic XGA OLED Tru Finder cu acoperire 100% a cadrului
• Carcasa usoara, din aliaj de magneziu, usor de utilizat, rezistenta la intemperii si echipata cu noua interfata Quick Navi Pro

Fotografii profesionisti se pot bucura de posibilitatile creative ale imaginilor full-frame si de timpul rapid de raspuns asigurat de tehnologia bazata pe oglinzile semitransparente.

Mult asteptatul succesor al celebrei DSLR α900, noul model α99 este prima camera foto Sony SLT, cu oglinda semitransparenta, care incorporeaza un senzor full-frame de 35 mm.

Conceputa robust pentru cele mai dificile provocari, α99 stabileste noi standarde in calitatea imaginii pentru a raspunde asteptarilor profesionistilor.

Performante si timp de raspuns fara precedent

Pentru α99, Sony a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor avansat de imagine BIONZ. Acest ansamblu format din senzor si procesor de ultima generatie garanteaza niveluri fara precedent in calitatea imaginii, atat pentru fotografiere cat si pentru filmare.

Acuratetea senzorului full-frame este sporita de un filtru optic independent, creat din mai multe segmente, de tipul low-pass. Asistat de un procesor de ultima generatie LSI, BIONZ proceseaza la viteze sporite cantitati mari de informatie receptata de senzorul Exmor CMOS. Datorita unui algoritm specific de reducere a zgomotului, α99 livreaza imagini RAW de 14 biti, in culori bogate si fara zgomot.

Motorul evoluat BIONZ extinde la maximum gradul de sensibilitate (in mod extins de utilizare a setarilor de sensibilitate) in intervalul ISO 50-25600 – cu noua puncte intermediare. Totodata, capacitatea ridicata de procesare permite aparatului sa capteze pana la sase cadre pe secunda la rezolutie full-HD si 10 cadre pe secunda in modul de fotografiere rapida Tele-zoom.

Pentru prima data, sistemul de focalizare automata cu 19 puncte, cu 11 senzori pozitionati in cruce, este completat de un senzor multifocal, ce permite selectarea zonei maxime de focalizare. Dispunand de nu mai putin de 102 puncte de focus, acest senzor aditional este complementar senzorului de imagine. Valorificand puterea tehnologiei bazate pe oglinzi semitransparente, sistemul unic Dual AF permite autofocalizarea rapida si precisa, care mentine subiectul in centrul atentiei chiar si atunci cand acesta iese din raza celor 19 puncte de focus.

De asemenea, noua camera dispune, in premiera, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci cand subiectul este in miscare. Sistemul bazat pe 19 puncte de focalizare furnizeaza informatii precise despre adancimea cadrului. Acesta este completat de senzorul AF cu detectia fazei de 102 puncte care isi dovedeste eficienta atunci cand subiectul traverseaza planul senzorului.

Focalizarea duala este disponibila pentru obiectivele SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G si SAL500F4G. Numarul obiectivelor compatibile va fi extins ulterior prin actualizarea firmware.

Pentru rafinarea focusului, o noua functie de control AF le permite utilizatorilor sa stabileasca limitele de distanta recunoscute de sistemul AF. Aceasta functie inteligenta aduce un plus de operabilitate pentru focalizarea de la distanta a actiunilor sportive derulate dincolo de o plasa sau de un gard.

Echipata special pentru cameramani si producatori de film
α99 are “ADN-ul cinematografic” al camerelor de filmat profesionale si al „cam-corderelor” high-end de la Sony. Acuratetea inegalabila si sensibilitatea senzorului full-frame sunt completate de functii avansate, optimizate pentru productia video profesionala.

α99 corespunde tuturor cerintelor producatorilor de film experimentati, oferind posibilitatea de inregistrare Full HD 50p/25p progresiv full-frame pentru a corespunde specificatiilor AVCHD Versiunea 2.0. Introdus prima data cu modelul α77, modul Full-time Continuous AF Movie permite urmarirea continua, fara tremurat, a subiectilor in miscare. Alte imbunatatiri la capitolul film includ exportarea video Full HD in timp real via HDMI si inregistrarea “dual-card” continua folosind ambele slot-uri media ale camerei.

Pentru un plus de confort in timpul filmarii, un nou multi-controller silentios este accesibil pe partea frontala a corpului camerei. Acesta permite ajustarea usoara, silentioasa a compensarii expunerii, sensibilitatii ISO, vitezei obturatorului, deschiderii obiectivului si a nivelului inregistrarii audio in timpul filmarilor Full HD. Autoomia de filmare este triplata datorita noului maner vertical VG-C99AM care poate incorpora pana la trei baterii in total. Este posibila chiar inlocuirea bateriilor in timpul filmarii, fara cea mai mica intrerupere.

Functiile audio au fost si ele semnificativ imbunatatite pentru a raspunde nevoilor cameramanilor adevarati. La afisarea nivelului audio si nivelurile ajustabile de inregistrare audio se adauga o mufa pentru casti pentru o monitorizare exacta. Adaptorul optional XLR-K1M vine cu un microfon “shotgun” mono de inalta calitate si conexiuni XLR pro-standard pentru inregistrari audio fidele.

Utilizare fara compromisuri pentru fotografi seriosi

Ecranul OLED XGA Tru-Finder reda o imagine detaliata a subiectului, oferind o acoperire a cadrului de 100% in conditii exceptionale de luminozitate, contrast, claritate si rezolutie.

Sony SLT-A99

Te vei bucura de o imagine 100% completa pe ecranul Tru-Finder chiar daca filmezi cu un obiectiv DT optimizat pentru camere cu senzor APS-C. Unghiul de vizibilitate este convertit automat pentru inregistrare si afisare. Acest vizor este compatibil cu formatul APS-C si afiseaza imaginile utilizand intregul ecran.

Complementar ecranului Tru-Finder, este disponibil si LCD-ul XtraFine de 1229k puncte (echivalent VGA) cu trei pozitii de inclinare si tehnologie WhiteMagic™ pentru imbunatatirea luminozitatii ecranului in conditii de filmare outdoor.

α99 este cea mai usoara camera digitala full-frame de 35mm cu obiective interschimbabile. Camera are o greutate de doar 733g (fara obiectiv si baterie) datorita tehnologiei cu oglinzi semitransparente si a panelului din aliaj de magneziu care ofera un design extrem de robust dar usor.

O pelicula rezistenta la vreme protejeaza camera de praf si umezeala, in timp ce butoanele sunt testate pentru o utilizare indelungata in orice conditii. Rezistenta si fiabilitatea camerei sunt subliniate de un obturator testat pe aproximativ 200.000 de cicluri.

SONY SLT-A99 3

Ergonomia camerei a fost rafinata pentru o utilizare usoara, dar sustinuta, fara a intrerupe fluxul creativ. Printre imbunatatiri se numara un maner redesenat, in timp ce forma butoanelor faciliteaza utilizarea intuitiva, fara a fi necesara vizualizarea acestora. Este disponibil, de asemenea, un nou mod de blocare a expunerii pentru a preveni rotatia accidentala.

Recent lansata interfata Quick Navi Pro, incorporata in modelele α700 si α900, ofera acces rapid si intuitiv la parametrii de filmare cu o singura mana.

Camera poate fi utilizata si de la distanta printr-o conexiune PC. Functiile suportate includ, schimbarea intre modurile de filmare/fotografiere, plus transferul automat al fotografiilor de la camera la PC pentru un flux de lucru imbunatatit.

Creat pentru profesionisti: obiective noi si accesorii

Capabilitatile full-frame ale camerei α99 sunt o completare ideala pentru noile lentile de 300mm F2.8 G SSM II (SAL300F28G2). Creat pentru utilizarea in cadrul unor activitati sportive si in natura, acest super-telephoto ofera un design optic imbunatatit si o manevrabilitate mult mai buna decat predecesorul sau. Invelisul Nano AR dezvoltat de Sony, plasat pe suprafetele optice, asigura fotografii si filmari HD cu efect ”fantoma” redus, oferind contrast imbunatatit cu negru clar, in timp ce noul circuit LSI ofera autofocus mai rapid si mai precis cu tracking AF superior. Designul rezistent la praf si umezeala este conceput pentru cele mai dure sesiuni de fotografii in aer liber.

Sony SLT A99

In plus, un nou obiectiv de montura A Carl Zeiss este in curs de proiectare. Optimizata pentru rezultate superbe impreuna cu senzorul de imagine full-frame, modelul Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM va fi disponibil in primavara anului 2013.

Oferit exclusiv ca o optiune pentru α99, noul maner vertical VG-C99AM poate inmagazina in total 3 baterii (incluzand bateria proprie a camerei). Rezistent la praf si umezeala, manerul este ideal pentru sesiuni lungi atat in studio, cat si in aer liber.

Varf de gama, HVL-F60M este un blit puternic (GN60 cu fascicul LED incorporat, care este ideal pentru aplicatii de creatie atat pentru film, cat si pentru fotografie. Functiile inteligente includ control multi-flash fara fir si ajustarea proprietara SONY QUICK SHIFT BOUNCE, in timp ce functionarea poate fi controlata rapid prin sistemul intuitiv Quick Navi. Rezistent la praf si umezeala, HVL-F60M vine dotat cu un adaptor pentru blit, si un filtru color de conversie pentru utilizarea cu fasciculul LED. Ideal pentru α99 si alte camere, dotat cu noul Multi Interface Shoe, HVL-F60M poate fi de asemenea folosit impreuna cu camere dotate cu Auto-lock Accessory Shoe prin intermediul adaptorului ADP-AMA Shoe furnizat.

Noul kit XLR-K1M XLR satisface cerintele audio ale productiei profesionale de film. Pune la dispozitie doua terminale pro-standard XLR pentru conexiunea a99 cu microfoane profesionale si console de mixaj.

Flexibilitatea in operare este maximizata de intrarile MIC/LINE si de ajustarea separata a doua nivele de canale. Kitul adaptor este furnizat cu Microfonul shotgun monoaural XM1, dar poate fi de asemenea folosit impreuna cu o arie larga de microfoane profesionale. Un bracket optional este necesar la folosirea XLR-K1M cu α99.

Telecomanda fara fir RMT-DSLR2 permite declansarea obturatorului pentru fotografii si controlul start/stop al filmarilor. De asemenea, la fel ca si α99, este compatibil cu alte camere cu obiective cu montura A si cu montura E care includ un receptor fara fir.

Creat pentru a reduce oboseala in deplasare, rucsacul LCS-BP3 este proiectat pentru a raspunde nevoilor stringente ale fotografilor profesionisti. Volumul sau generos poate inmagazina corpul camerei a99 plus gripul vertical si obiectivele tele atasate, impreuna cu 3-4 lentile de rezerva, accesorii si un laptop de 15,5″.

ADP-MAA este un nou adaptor de patina ce permite camerelor dotate cu Multi Interface Shoe2 sa fie folosite cu accesoriile Auto-lock Accessory Shoe. Adaptorul ADP-AMA permite camerelor dotate cu Auto-lock Accessory Shoe sa fie utilizate cu accesorii Multi Interface Shoe.

Ecranul protector PCK-LM14 protejeaza ecranul LCD impotriva prafului si zgarieturilor. Este furnizat cu un strat protector separat pentru ecranul superior.

Noul card de memorie Sony SDXC UHS-I, SF-64UX(64GB) cu viteza ultra rapida compatibil cu standardul (UHS-I), ofera viteze de transfer mult superioare de pana la 94MB/s (citire) si 43MB/s (scriere). Modelul SF-64UX este ideal pentru fotografierea in rafala cu a99, fara a pierde momentul perfect. De asemenea, permite rate de transfer mari la transferul continutului catre PC, inclusiv la fisierele mari de format RAW sau la fisirele video.

Noile carduri de memorie au fost supuse celor mai riguroase teste Sony, pentru a atinge nivele inalte de fiabilitate si integritate a datelor. In plus, noile carduri sunt rezistente la apa si sunt proiectate pentru a functiona chiar intr-o arie de temperaturi extreme.

Utilizatorii pot fotografia fara griji, stiind ca fotografiile si filmarile lor sunt protejate multumita softului Sony’s File Rescue care poate recupera fotografii si filmari care ar fi putut fi sterse din greseala.

1. Printre camerele digitale cu obiective interschimbabile, cu un senzor de imagine full-frame (din 12 septembrie 2012). Potrivit unui studiu intern realizat de Sony.
2. α99 este echipat cu cea mai noua interfata dezvoltata de Sony, Multi Interface Shoe. Astfel pot fi adaptate diverse accesorii pentru fotografie si filmare, precum blitul si microfoanele, in timp ce se alimenteaza de la camera foto. De asemenea, este compatibil cu accesorii Sony care utilizeaza standardul ISO 518. Multi Interface Shoe a fost dezvoltat ca o patina comuna pentru produse de imagine de la Sony – cum ar fi camere digitale, camere video digitale si camere video cu obiective interschimbabile – promovarea compatibilitatii intre accesorii si ofera o experienta imbunatatita pentru utilizatorii de fotografiere.

Specificatii tehnice: SLT-A99
General Model camera Aparat foto digital cu obiective interschimbabile
Compatibilitate obiectiv Obiective cu montura A, operatiunile cu obiectivele Minolta – Konica au fost confirmate
Senzor de imagine Tip 35mm full frame (35.8 x 23.9mm), “Exmor” CMOS sensor
Numar efective de pixeli Aprox. 24.3 megapixels
Numar total de pixeli Aprox. 24.7 megapixels
Raport de aspect senzor 3:2
Filtru colorat Culori primare R, G, B
Sistem anti-praf Strat de protectie antistatic pe filtrul trece-jos si pe mecanisul de schimbare al senzorului de imagine
Sistem de inregistrare (imagini statice) Format de inregistrare JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver. 2.3, MPF baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format), RAW & JPEG
Dimensiunea imaginii (pixeli) [3:2] 35mm full frame L: 6000 x 4000 (24M), M: 3936 x 2624 (10M), S: 2640 x 1760 (4.6M)
APS-C L: 3936 x 2624 (10M), M: 2640 x 1760 (4.6M), S: 1728 x 1152 (2.0M)
Dimensiunea imaginii (pixeli) [16:9] 35mm full frame L: 6000 x 3376 (20M), M: 3936 x 2216 (8.7M), S: 2640 x 1488 (3.9M)
APS-C L: 3936 x 2216 (8.7M), M: 2640 x 1488 (3.9M), S: 1728 x 976 (1.7M)
Dimensiunea imaginii (pixels) [Sweep Panorama] Larg: orizontal 12,416 x 1,856 (23M), vertical 5,536 x 2,160 (12M), Standard: orizontal 8,192 x 1,856 (15M), vertical 3,872 x 2,160 (8.4M)
Moduri de calitate a imaginii RAW (14-bit), RAW & JPEG, JPEG Extra fine,
JPEG Fine, JPEG Standard
Efecte de imagine 11 tipuri (15 variatii): Posterisation (Culoare), Posterisation (B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R), Partial Colour (G), Partial Colour (B), Partial Colour (Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key , Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Mono, Miniature
Stil creativ Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn leaves, Black & White, Sepia
(Contrast (-3 to +3 pasi), Saturation (-3 to +3 pasi), Sharpness (-3 to +3 pasi))
Functiile dinamice ale gamei Inchis, Optimizator de dinamica al gamei (Auto/Level (1-5)), Auto High Dynamic Range (Auto Exposure Difference, Exposure Difference Level (1-6 EV, 1.0 EV step))
Spatiul de culoare sRGB, Adobe RGB
Sistem de inregistrare (film) Format de inregistrare AVCHD Ver. 2.0 (Progressive), AVCHD, MP4
Comprimare video AVCHD Ver. 2.0 compliant / MPEG-4 AVC (H.264)
Format de inregistrare audio Dolby Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC, 2ch
Sistem de inregistrare video (AVCHD) 1920 x 1080(60p, 28M, PS) Aprox.28Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(50p, 28M, PS) Aprox.28Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(60i, 24M, FX) Aprox.24Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(50i, 24M, FX) Aprox.24Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(60i, 17M, FH) Aprox.17Mbps (Average bit-rate)
1920 x 1080(50i, 17M, FH) Aprox.17Mbps (Average bit-rate)
1920 x 1080(24p, 24M, FX) Aprox.24Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(25p, 24M, FX) Aprox.24Mbps (Max. bit-rate)
1920 x 1080(24p, 17M, FH) Aprox.17Mbps (Average bit-rate)
1920 x 1080(25p, 17M, FH) Aprox.17Mbps (Average bit-rate)
Sistem de inregistrare video (AVC MP4) 1440 x 1080(30fps) Aprox.12Mbps (Average bit-rate)
1440 x 1080(25fps) Aprox.12Mbps (Average bit-rate)
VGA(640 x 480, 30fps) Aprox.3Mbps (Average bit-rate)
VGA(640 x 480, 25fps) Aprox.3Mbps (Average bit-rate)
Functie – film Audio Level Display, Audio Rec Level, PAL/NTSC Selector, AF Tracking Duration, Auto Slow Shutter, HDMI Info. Display
Sistem de inregistrare GPS Da
Media Stick de memorie PRO Duo, Stick de memorie PRO-HG Duo, SD, SDHC (UHS-I compliant),
SDXC (UHS-I compliant)
Reducerea zgomotului Expunere larga NR: Selectibil Deschid / Inchis, disponibil pentru viteze de fotografiere mai mare de 1 sec.
High ISO NR: Selectibil Normal/Scazut/Inchis
Mod de inregistrare pe 2 carduri de memorie Simult. Rec (Still), Simult. Rec (Movie), Simult. Rec (Still/Movie), Sort (JPEG/RAW), Sort (Still/Movie), Copy
Multi Frame NR Auto/ISO 100 to 51200
Balansul de alb Moduri Automat / Zi / Umbra / Innorat / Incandescent / Fluorescent
/ Flash / Colour Temperatura & filtru de culoare / Custom
Ajustare micro AWB Da
Serie 3 cadre, selectibil H/L
Sistem de focalizare Tip Detector faya TTL AF
Senzor de focalizare Detector 1: CCD line sensors
Detector 2: senzori de focalizare pentru detectare fazei
Punct de focalizare *1 Detector 1: 19 puncte (11 points cross type)
Detector 2: 102 assist points
Gama de sensibilitate Detector 1: -1 to 18 EV (echivalent cu ISO 100,cu lentile F2.8 atasate)
Mod de focalizare DMF (Focalizare direct manuala), Focus manual selectibil
Mod AF *1 Single-shot AF (AF-S), Automatic AF (AF-A), Continuous AF (AF-C), Depth Map Assist Continuous AF (AF-D) selectable
Ona de focalizare Larg (automat,19 puncte) /Zone/Spot/Selectie locala
Focalizare obiect Da
Alte caracteristici Predictive control (AF-A, AF-C, AF-D), Focus lock, AF ON, Eye-start AF
Illuminator AF incorporat, tip LED
Aria de iluminare AF Aprox. 1-7m
Control aria AF Da
Ajustare micro AF Da
Sistem de expunere Tip masurare 1200-zona de evaluare si masurare
Senzor de masurare Senzor Exmor CMOS
Sensibilitate de masurare -2 to 17 EV (la ISO 100 echivalent cu lentile F1.4)
Moduri Multi-segment, Centre-weighted, Spot
Moduri de expunere AUTO (iAUTO, Superior Auto), Programmed AE (P),
Aperture priority (A), Shutter-speed priority (S), Manual (M), Scene Selection, Sweep Panorama, Tele-zoom, Continuous Advance Priority AE, Movie (Programmed AE (P), Aperture priority (A) / Shutter-speed priority (S) / Manual (M) selectable in manual focus mode)
Selectia scenei Portret, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night portrait, Night scene, Hand-held Twilight
Compensare de expunere +/-5.0 EV (1/3EV, 1/2EV steps selectable)
Serie Serie: Cont./Bracket: Singur, cu 1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 2.0 EV, 3.0 EV increments, 3/5 cadre (2.0 EV, 3.0 EV : doar 3 cadre) selectibile
Blocare AE Disponibil cu buton de blocare AE. De asemenea, AE este blocat atunci cand focalizare este blocata in modul de masurare multi-segment
Sensibilitate ISO (Index de expunere recomandat) Imagini statice: ISO 100-25600 echivalent (1/3 EV pas), (numerele ISO de la ISO 50 pot fi setate pana la gama ISO), AUTO (ISO 100-6400, selectable lower and upper limit)
Movies: ISO 100-6400 equivalent (1/3 EV step) / AUTO (ISO 100-3200 equivalent)
Vizor electronic Tip 1.3 cm (0.5 type) electronic (culoare)
Numar de puncte 2 359 296 puncte
Control de stralucire Auto/Manual (3 pasi intre -1 si +1)
Control asupra temperaturii de culoare Manual (5 pasi)
Camp de acoperire 100%
Marire aprox. 0.71 x (cu lentile de 50mm la infinit, -1m-1)
Reglare dioptrie -4.0 to +3.0m-1
Eyepoint Approx. 27mm de la lentila oculare, 22mm de la cadre ocularela la dioptrie de -1 ( masurile CIPA)
Afisare continut Graphic Display / Display All Info. / No Disp. Info. / Digital Level Gauge / Histogram
Ecran LCD Tip 7.5 cm (3.0 type) TFT drive
Numar de puncte (total) 1,228,800
Control de stralucire Automat, Manual (5 pasi intre -2 si +2),
Sunny Weather
Unghi ajustabil Tilt angle: 140° upward / 180° downward
Unghi de rotatie: 180° clockwise / 90° counterclockwise
Afisare continut Graphic Display / Display All Info. / No Disp. Info. / Digital Level Gauge / Histogram / Shooting information for viewfinder mode
Quick Navi Da (Quick Navi Pro)
Focus Check Da Focus Magnifier (35mm full frame: 5.9x, 11.7x APS-C: 3.8x, 7.7x)
Peaking MF Da (Nivel de setare: Ridicat/Mediu/Scazut/Inchis, Culoare: Alb/Rosu/Galben)
Panou LCD Top panel Da
Detectarea fetei Moduri Deschis/Deschis (Regist. Faces)/Inchis
Inregistrarea fetei /Selectia fetei Da
Numar maxim de fete detectabile 8
Auto Portrait Framing Imagini statice Da
Alte caracteristici Help Guide Clock Function, Setting, Area Setting,
Shop Front Mode, Eye-Fi ready *2
Clear Image Zoom Imagini statice Aprox. 2x
Zoom digital Smart zoom (imagini statice) M: aprox. 1.5x, S: aprox. 2.3x
Zoom digital (Imagini statice / Film) Aprox. 4x
Zoom digital (Film) Aprox. 4x
Smart Teleconverter Smart Teleconverter Aprox. 1.4 x / 2x
Obturator Tip Control electronic, vertical-traverse, focal-plane
Viteza de fotografiere Imagini statice: 1/8000 to 30 sec, Bulb
Movies: 1/8000 to 1/4 (1/3 step), up to 1/60 in AUTO mode (up to 1/25 in Auto Slow Shutter mode)
Flash sync. speed 1/250 sec.
Electronic Front Shutter Curtain Da (On/Off)
SteadyShot INSIDE (stabilizarea imaginii) Tip Pentru foto – optic. Pentru video – electronic
Efect de compensare De la 2.5 la 4.5 viteza obturatorului *variaza functie de conditii de fotografiere
Blit Control ADI, Pre-flash TTL
Compensare blit +/- 3.0 EV comutabil intre treptele 1/3 si 1/2 EV)
“Bracketing” 0.3/0.5/0.7/2.0/3.0 EV trepte, 3/5 cadre selectibile (2.0/3.0 EV : doar 3 cadre)
Moduri blit Flash off, Autoflash, Fill-flash, Rear Sync., Slow Sync., Red-eye reduction (on/off selectable), Hi-speed sync. *3 , Wireless *3
Blit extern Sony α System Flash compatible with Multi Interface Shoe, attach the shoe adaptor for flash compatible with Auto-lock accessory shoe
Moduri Moduri foto Single Shooting, Continuous shooting (Hi/Lo selectable), Self-timer (10/2 sec delay selectable), Bracket: Cont., Bracket: Single, White Balance bracket, DRO bracket
Viteza (aprox., max.) *4 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE: Maximum Approx. 10/8 fps selectable
Fotografiere continua Hi:
35mm full frame: Maximum aprox. 6 fps
APS-C: Maximum approx. 7 fps
Fotografiere continua Lo:
35mm full frame: Maximum aprox. 2.5 fps
APS-C: Maximum approx. 2.5 fps
Numar de cadre inregistrate* (aprox.) *4 *5 Cand este folosit cardul de memorie SD (UHS-I compliant)
Continuous shooting Hi: Extra FINE 15, FINE 24, STD 29, RAW 15, RAW+JPEG 12
Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 20, FINE 28, STD 31, RAW 19, RAW+JPEG 18
Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 20, FINE 26, STD 28

when used with Memory Stick PRO-HG Duo
Continuous shooting Hi: Extra FINE 14, FINE 18, STD 20, RAW 13, RAW+JPEG 11
Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 17, FINE 20, STD 24, RAW 17, RAW+JPEG 16
Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 18, FINE 22, STD 24
Interfata Interfata PC miniB, Hi-speed USB (USB2.0) (Mass-storage (Multi LUN), MTP, PC remote)
Sync. Terminal Da
HD output HDMI mini connector (Type-C), BRAVIA Sync (link menu), PhotoTV HD
Multi Interface Shoe *6 Da
Auto-lock Accessory Shoe Da (with supplied shoe adaptor)
Terminal microfon Da (3.5 mm Stereo minijack)
DC IN Terminal Da
Prin cablu Da
Terminal casti Yes (3.5 mm Stereo minijack)
Conector vertical pentru grip Yes
Sistem de operare compatibil (conexiune USB) Windows XP *7 SP3, Windows Vista *8 SP2, Windows 7 SP1, Mac OS X (v10.3-v10.8)
Audio Microfon Microfon incorporat or ECM-ALST1 (with supplied shoe adaptor) / ECM-CG50 / XLR-K1M (sold separately)
Difuzor incorporat, monaural, Setarea volumului in 8 pasi
Print Standarde compatibile Exif Print, Print Image Matching III, DPOF setting
Compensare lentile Compensare lentile Peripheral Shading, Aberatii cromatice, Deformare
Alimentare Baterie Pachet de baterie reincarcabila NP-FM500H
Imagini statice Aprox. 410 fotografii (Viewfinder) / aprox. 500 fotografii (monitor LCD) (conditii CIPA)
Clipuri video *9 Aprox. 155 min (Viewfinder), aprox. 155 min (monitor LCD) *9
Alimentare externa Adaptor AC AC-PW10AM (vandut separat)
Greutate Inclusiv baterie si stick de memorie PRO Duo Aprox. 812 g
Numai corpul Aprox. 733 g
Dimensiuni Latime x Inaltime x Adancime fara proeminentele Aprox. 147 × 111.2 × 78.4 mm

*1 Numar de obiective limitat initial pentru AF – AF-D. Ulterior vor fi disponibile mai multe prin update de firmware
*2 Cardurile Eye-Fi pot fi folosite numai in statele in care au fost achizitionate.
*3 Cu un blit extern compatibil.
*4 Variaza functie de conditiile de fotografiere si de card
*5 „Drive” continuu in modul „Drive”
*6 Accesorii Sony pot fi atasate patinei de accesorii
*7 Nu este suportat modul 64-bit
*8 Starter Edition nu este suportat
*9 Film in format AVCHD care poate fi inregistrat timp de 29 de minute sau MP4 pentru 29 minutes sau 2 GB.

Despre Sony
Sony este producator de top pe segmentul consumer, oferind o gama variata de produse de divertisment, de la electronice, la dispozitive mobile, muzica, filme, jocuri, dar si serviciul Sony Entertainment Network. Sony este recunoscut pentru sistemele audio-video destinate atat consumatorilor, cat si profesionistilor, cu branduri precum televizoarele LCD HD BRAVIA™, camerele digitale CyberShot™, camerele video Handycam®, camerele digitale SLR “α” (Alpha), tableta Xperia™ si MP3 player-ul Walkman®, precum si computerele VAIO™ si echipamentul profesional de transmisie profesional 3D HD.

Pentru mai multe informatii despre Sony Europa, vizitati www.sony-europe.com. Pentru mai multe informatii despre Sony Corporation, vizitati www.sony.net

“Sony”, “WALKMAN”, “VAIO”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α” si “BRAVIA” si „Xperia” sunt marci inregistrate ale Sony Corporation. Celelalte marci apartin respectivilor proprietari.