Stiri

Camera de pe Nokia Lumia 920 in actiune

Nokia Lumia 920 a starnit interesul multor useri de smartphone-uri prin prezentarea facuta de Nokia la inceputul acestei luni. Finlandezii par a fi reusit sa gaseasca o formula perfecta in ceea ce priveste compromisul intre dimensiunea senzorului camerei de telefon si calitatea pozelor facute in conditii foarte proaste de lumina.

De obicei pentru a putea face poze bune pe intuneric avem nevoie de un aparat foto cu un senzor de lumina cat mai mare astfel incat acesta sa poata capta cat mai multa lumina si sa poata detalia poza indeajuns incat aceasta sa fie inteligibila. Stim insa ca acest lucru nu este posibil pe un smartphone din cauza dimensiunilor reduse a componentelor ce se regasesc in acesta. Totusi Nokia pare a fi reusit imposibilul si au creat un senzor care desi este foarte mic in comparatie cu un senzor al unui DSLR spre exemplu, isi face treaba cu brio si bate toate concurenta de pe piata.

In video-urile de mai jos puteti urmari cateva teste facute de fani si nu numai in ceea ce priveste capabilitatile camerei in conditii foarte proaste de lumina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1d2tERSOKDA&hd=1[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jFhhBJ1URCg&hd=1[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mQi58wo3DFE[/youtube]