Stiri

In prima zi la WWDC 2012 Apple a prezentat actualizarile aduse la MacBook-uri, OS X si noul IOS 6

Asa cum va anuntasem ieri Apple a deschis portile la cea de a 23-a conferinta anuala WWDC – World Wide Developers Conference prezentata in mare parte de Tim Cook – CEO Apple si Phil Schiller.

MacBook Air/Pro

Conferinta a inceput cu prezentarea noului MacBook Air care va fi disponibil in versiuni de 13 inch, numai cu procesoare Intel Ivy Bridge de 1,7 si 1,8 GHz. Toate modelele MacBook Air vor integra pentru prima oara 2 porturi USB 3.0 si vor fi disponibile in variante cu pana la 512GB spatiu de stocare. Preturile se vor situa intre 1.000 si 1.200 de dolari.

Pe langa procesoarele Intel Ivy Bridge de 2,7 GHz, MacBook Pro va integra placi video NVIDA GeForce GT650M cu arhitectura Kepler. MacBook Pro are o grosime de 0,71 inch, 2 kilograme greutate, spatiu de stocare de 768GB, retina display de 15.4 inch cu o rezolutie uimitoare de 2880 x 1800 – 220 pp, cu unghiuri de vizibilitate foarte bune si cu glare-ul redus cu 75%. La partea de conectivitate MacBook Pro are un port HDMI, USB 3.0, USB 2.0, MagSafe2, 2 porturi Thunderbolt si o mufa pentru casti. Pretul unui astfel de model cu o configuratia mai slaba este de 2.199 dolari, iar o configuratia de top poate ajunge la 3.100 de dolari.

OS X Moutain Lion

Sistemul OS X Moutain Lion a mai primit peste 200 de functii noi, iar sistemul de dictare de pe iPad este prezent acum si pe MacBook. O functie interesanta este PowerNap disponibila utilizatorilor de MacBook Air si MacBook Pro care permite sistemului aflat in standby sa sincronizeze informatiile cu cloud-ul. Browser-ul Safari a fost imbunatatit astfel devenind mult mai performant. Apple sustine ca in testele unde figureaza JavaScript ar fi cel mai rapid browser la ora actuala care integreaza Unified Search, precum Chrome. Noul OS X va costa 19,99 de dolari si va fi disponibil incepand cu luna iulie a acestui an cu mai multe API-uri noi.

iOS 6

Un alt punct atins la WWDC 2012 a fost prezentarea noului iOS 6, care va include multe functii noi.

Asistenta personala Siri a invatat acum sa vorbeasca despre sport, scoruri la meciuri si sa ruleze la comanda aplicatii instalate pe iPhone, dar si despre rezervari la restaurante datorita unor parteneriate cu Yelp si Open Table. Siri va fi disponibila in mai multe limbi printre care si romana odata cu lansarea noului iOS 6 din toamna acestui an. Facebook a fost integrat in sistemul de operare, disponibil in Settings si puteti posta pe Facebook din Photos, Maps, Safari sau orice alta aplicatie. Apelul a fost imbunatatit prin introducerea unor functii noii pe ecran prin care puteti trimite un mesaj sau puteti configura un reminder legat de respectivul apel. Facetime a fost imbunatatit, iar acum poate fi utilizat folosind si o conexiune de date 3G sau 4G.

Tot in iOS 6 vom vedea o noua aplicatie intitulata Passbook care va va permite sa salvati parole si documente importante din diverse aplicatii, gen bilete la film, boarding pass-uri la avion, etc.

Noua aplicatie Maps suporta 3D si nu mai are legatura cu Google Maps, fiind dezvoltata de la 0 de Apple si include atat Turn by turn Navigation, cat si peste 100 milioane de obiective. GPS poate functiona chiar si cu telefonul inchis sau ecranul blocat, iar Siri poate raspunde la intrebari legate de traseu. iOS 6 va rula fara probleme pe iPad 2 si 3, pe iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S si pe iPod Touch-urile de a 3 si a patra generatie.

Ramaneti in continuare cu neweditionnews.ro pentru a va prezenta, noile produse si servicii lansate de Apple in cadrul evenimentului WWDC 2012.