Stiri

Televizorul Apple a intrat in productie la Foxconn


Presa chineza a facut publica informatia conform careia Apple a inceput productia smart TV-lui la fabrica Foxconn din Shenzhen.

Anuntul vine la doar cateva saptamani dupa ce reprezentantii Foxconn au negat faptul ca Apple TV s-ar afla deja in productie la fabrica din China. Zvonurile legate de un televizor de la Apple au aparut de cand Steve Jobs i-a spus biografului sau ca a reusit sa creeze o interfata extraordinara pentru un viitor televizor.
Potrivit lui Gene Munster, unul dintre cei mai respectati analisti specializati in Apple sustine ca firma ar putea vinde 1,4 milioane de televizoare intr-un an, dintr-un volum total al pietei de 220 milioane de aparate cu ecrane plate. Productia unui astfel de televizor ar pune Apple in concurenta cu producatori de aparatura electronica de larg consum precum Samsung, LG, Panasonic, Sony, dar si cu Google, care incearca la randul sau sa atraga clientii cu un sistem de operare creat pentru televizoare. Totusi spre deosebire de Google, Apple va oferi un televizor un sistem integrat de hardware si software.

Tot acelasi Gene Munster sustine ca Apple TV ar putea fi anuntat oficial de companie in luna decembrie 2012, urmand ca primele livrari sa aiba loc la inceputului anului viitor si ar aduce o contributie de 6 miliarde de dolari la veniturile companiei in 2013.