Noutati

Prima transmisiune TV live in 3D din Romania la Turneul de Tenis Roland Garros 2011

Bucuresti, Romania (18 Mai 2011) – Panasonic, Federatia Franceza de Tenis (FFT) si Eurosport anunta ca editia de anul acesta a Openului Francez de Tenis, Roland Garros, va fi transmisa live in format 3D in casele europenilor (cu exceptia Frantei).

Ca urmare a succesului transmisiunii 3D din cadrul turneului in magazinele din Europa, Panasonic si FFT au reinnoit si au extins parteneriatul si pentru editia din 2011. Astfel,  telespectatorii se vor putea bucura de partidele de tenis din cadrul turneului in direct si in format 3D chiar in propriile lor locuinte.

Panasonic Romania va transmite meciurile live in format 3D in 17 magazine din intreaga tara. Pasionatii de tenis romani vor putea trai emotiile alaturi de spectatorii din tribune urmarind meciurile in format tridimensional  pe noile televizoare 3D VIERA: VT30, G30, ST30 sau DT30.

In paralel, pentru prima data in Romania, un operator de cablu, UPC, va transmite live 3D meciurile de tenis din cadrul Grand Slam-ului pentru telespectatorii de acasa care au televizoare 3D.

Laurent Abadie, presedinte si CEO Panasonic Europa, a declarat: “De-a lungul anului trecut o gama larga  de produse 3D a devenit disponibila; a fost creat din ce in ce mai mult continut; noi canale 3D au fost lansate, este evident ca 2011 este anul in care aceasta tehnologie revolutionara va deveni dominanta. Am colaborat indeaproape cu FFT pentru a ne asigura ca in 2011, cat mai multi fani ai tenisului pot trai experienta emotionanta de a fi la turneu, in propriile lor case, prin intermediul formatului 3D.”

“Pentru a ne asigura ca avem suficient continut disponibil astfel incat sa putem satisface cerintele consumatorilor in ceea ce priveste programele 3D, Panasonic lucreaza in stransa legatura cu Eurosport si alti distribuitori din Europa. Open-ul Francez de tenis este exemplul perfect pentru a demonstra ca aceste parteneriate pot functiona pentru a oferi un continut de exceptie. Suntem furnizorii oficiali ai turneului iar calitatea produselor noastre 3D va fi pusa in evidenta, incepand cu transmisiunile 3D pana la ecranele 3D VIERA, care vor fi amplasate la fata locului astfel incat spectatorii de la turneu sa poata trai experienta 3D.”

Parteneriatul dintre Panasonic, Eurosport ti FFT este menit sa ofere transmisiuni in direct, in format 3D, catre consumatorii din Europa (cu exceptia Frantei), astfel incat iubitorii sportului sa se poata bucura la maxim de meciurile de tenis datorita imaginilor tridimensionale livrate de televizoarele 3D chiar in casele acestora.

Laurent-Eric Le Lay, presedinte si CEO al Grupului Eurosport, a adaugat: “Eurosport este determinat sa ofere fanilor  cea mai buna experienta in ceea ce priveste divertismentul sportiv. Aducand Open-ul Francez de Tenis in direct si in format 3D direct in locuintele consumatorilor este cea mai buna modalitate prin care putem demonstra modalitatea in care combinatia dintre continutul convingator si noua tehnologie intensifica in mod covarsitor vizionarea sporturilor. Suntem incantati sa reinnoim parteneriatul nostru cu Panasonic si cu Federatia Franceza de Tenis pentru a face din vizionarea in 3D a sporturilor o activitate preferata de europeni.”

Michel Grach, Director Media si Sponsorizare al Federatiei Franceze de Tenis, a declarat: “Roland Garros este unul dintre evenimentele sportive internationale cu cea mai lunga istorie din lume. Suntem hotarati sa inovam in mod continuu pentru a ne asigura ca fanii tenisului din Europa pot trai experienta cea mai apropiata in comparatie cu cei care se afla chiar la fata locului in Paris pentru a vedea acest eveniment extraordinar. Din feedback-ul pozitiv obtinut din vizionarile in magazine anul trecut, este evident ca tehnologia 3D recreaza cu adevarat atmosfera emotionanta de a fi la fata locului, chiar si pentru cei de acasa din fata televizorului. Lucrand indeaproape cu parteneri experti in tehnologie asa cum sunt Panasonic si Eurosport, suntem incantati sa putem oferi editia din acest an a turneului IN DIRECT si in format 3D consumatorilor acasa si astfel sa dam posibilitatea persoanelor care nu pot fi la fata locului sa simta emotia unui asemenea eveniment. Va adauga o noua dimensiune la ceea ce promite sa fie un eveniment sportiv incredibil.”

Editia din 2011 a Open-ului Francez de Tenis, care are loc in perioada 22 mai – 5 iunie, este unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive la nivel mondial.

Pasionatii de tenis care nu au un televizor capabil sa livreze imagini 3D vor putea vedea transmisiunile 3D live in 17 magazine din intreaga tara, unde Panasonic pune la dispozitie televizoare 3D pentru urmarirea partidelor.

Lista magazinelor unde se vor face transmisii 3D live din cadrul Roland Garros:

e-Mag Bucuresti

T&T Cosulting Bucuresti

Mezamir Oradea

Iproret – HD Zone Bucuresti

Helios Focsani

Media Galaxy Mall Vitan Bucuresti

Media Galaxy Feeria Bucuresti

Media Galaxy Constanta

Media Galaxy Felicia Iasi

Media Galaxy Brasov

Domo Feeria Bucuresti

Domo Polus Cluj – Napoca

Domo – MG115 Timisoara

Cora Pantelimon         Bucuresti

Cora Lujerului Bucuresti

Panasonic expune la Roland Garros tehnologia sa 3D

Panasonic expune o parte din gama sa de produse 3D la Roland Garros:

  • Camera video Panasonic 3D AG-3DA1 a fost folosita pentru a filma actiunea din cadrul meciurilor de tenis
  • Echipamente de transmisie,  precum monitorul profesional 3D, BT-3DL2550, au fost utilizate pentru a controla calitatea imaginilor 3D
  • Noile game de televizoare 3D VIERA vor transmite turneul live in magazine din intreaga Europa

Panasonic a comandat recent un studiu Screen Digest privind piata de transmisii 3D. Studiul arata ca evenimentele sportive transmise 3D vor fi principalul promotor al industriei de broadcast 3D.

Mai mult, 80% din canalele 3D care urmeaza sa apara se vor concentra pe evenimente sportive , iar disponibilitatea continutului sportiv 3D live va avea un impact major pentru rata de penetrare a televizoarelor 3D in casele oamenilor. Potrivit cercetarii Screen Digest, un sfert din gospodariile din Europa de Vest vor avea pana la sfarsitul lui 2014 un televizor 3D.

Despre Panasonic

Panasonic este lider mondial in dezvoltarea si fabricarea produselor electronice pentru o gama larga de produse destinate consumatorilor, afacerilor sau nevoilor industriale. Avand sediul in Osaka, Japonia, compania a inregistrat vanzari nete de 7.42 trilioane de yeni (56.6 miliarde euro) la sfarsitul lunii martie 2011. Actiunile companiei sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya si New York.  Pentru mai multe informatii despre companie si produsele Panasonic, va rugam accesati http://panasonic.net

Despre Grupul Eurosport

Eurosport este cel mai important grup media de sport din Europa. Eurosport, canalul TV paneuropean n°1, este transmis in 20 de limbi si este prezent in 125 de milioane de locuinte din 59 de tari. Eurosport HD este simulcastul sau in format HD. Eurosport 2, canalul de sport al noii generatii, este transmis in 16 de limbi si este prezent in 51 de milioane de locuinte din 47 de tari. Eurosport 2 HD a fost lansat in august 2009. Eurosport Asia-Pacific este transmis in 15 tari din regiune. Eurosportnews ofera cele mai noi stiri sportive. Online, Eurosport detine o retea de website-uri de sport, redactate in 11 limbi diferite. Eurosport este considerat destinatia online n°1 din Europa in materie de sport si este vizitat de peste 14 milioane de vizitatori unici pe luna (ComScore) in cadrul unei retele internationale de website-uri sportive in 11 limbi. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.eurosportcorporate.com