Lifestyle
464 views 0 comments

Musette prezintă “Compendium”

by on November 28, 2016
 

musette-compendium-8

Rezultatul unui an de lucru, “Compendium” coordonat de Marian Pălie și Emilian Ciobanu reconstruieşte istoricul Musette, într-un mod aparte. Albumul “Compendium” a avut la bază o arhivă de imagini, creată în aproximativ 20 de ani de existenţă Musette.

La o primă vedere, Kube Musette pare să fie o galerie de artă, însă nu este una. Pe Calea Victoriei 114, întâlniți un spațiu care a fost închiriat de către compania Musette, odată cu înființarea magazinului Musette aflat imediat lângă Kube Musette. Poate părea ciudat pentru public să descopere că o companie care produce încălțăminte și accesorii de lux este implicată cultural și sponsorizează un astfel de proiect. Cristina Bâtlan (fondator Musette) și-a dorit să sprijine și să încurajeze artiștii contemporani, să le ofere un loc în care să se manifeste, să se exprime, să fie văzuți. Așa a apărut acest proiect. Este un alt mod prin care Musette contribuie în societate și ne bucură că acest loc a stârnit interes și că este un cadru deosebit în peisajul bucureștean. Spațiul are, intr-adevăr, un aer ușor underground dat de pereții de cărămidă acoperiți doar de lavabil alb.

Motivul pentru care nu a fost amenajat într-un mod anume, este că ne-am dorit ca acest loc să aparțină tuturor, decorul să nu constrângă artistul, ci să faciliteze un transfer de personalitate între artist/expoziție și el. Orice artist expune în Kube are dreptul să amenajeze, chiar să modifice spațiul după bunul lui plac, atâta vreme cât la ieșire, totul este adus la forma inițială. Astăzi e ultima zi de Musette Compendium, în Kube Musette, așa că nu ratați ocazia să ajungeți la expoziţie.

“Cristina Bâtlan a observat lucrările noastre, expuse în diferite contexte si ne-a propus acest proiect.” spune Marian Pălie, stilist şi parte a duo-ului creativ care a făcut posibilă existența acestei lucrări.

Capitolele reprezintă noi perspective în jurul colecţiilor Musette: “Am optat pentru o structura interna destul de simplă. Capitolele te poartă într-un labirint vizual, de forme şi structuri. Rolul nostru a fost de a organiza, reinterpreta, cola şi curatoria, printr-un limbaj propriu şi comun, momentele frumoase care au marcat istoria Musette. Tehnicile folosite au venit de la sine. Încercăm să înţelegem materialele pe care le avem în faţă şi să găsim tehnica perfectă care să pună în evidenţă respectivele imagini. Aşa am ajuns să descoperim tehnici şi soluţii din ce în ce mai diverse în aşa fel încât, călătoria prin acest obiect să fie mereu atractivă. Cele mai multe dintre lucrări s-au creat în mod digital dar au fost şi capitole care s-au realizat analog.”

Recunoscut pentru calitatea şi design-ul de lux ale pantofilor şi genţilor sale, Musette este brand-ul care ilustrează echilibrul perfect între tradiţie, cercetare, măiestrie artizanală şi fler pentru inovaţie. Atenţia acordată fiecărui detaliu, împreună cu fineţea şi preţiozitatea materialelor, fac din creaţiile Musette adevărate embleme ale luxului contemporan. Design-ul exclusivist, calapoadele şi finisajele realizate de cei mai buni artizani reprezintă misiunea Musette – cea de a crea şi a oferi o experienţă distinctă clienților săi.

Încă din 1991, brand-ul românesc Musette spune o poveste cu fiecare creaţie și încurajează oamenii să redescopere frumosul. Toate produsele sunt realizate în întregime în Europa.

Curator expoziţie: Irina Tăpălagă
Coordonatori: Marian Pălie şi Emilian Ciobanu
DTP: Sebastian Guraliuc
Organizator: Musette