Lifestyle
481 views 0 comments

IDENTITATI – expozitie si recital Tinere Talente 2016

by on February 22, 2016
 

Invitatie-FPMR-1-largeFundatia Principesa Margareta a Romaniei in parteneriat cu Elite Art Gallery va invita in perioada 22 februarie-3 martie la expozitia cu titlul ,,Identitati” ce reuneste lucrarile bursierilor selectati in cadrul programului Tinere Talente 2016.

Deschisa publicului larg, in cadrul Elite Art Gallery din Piata Natiunile Unite nr.3-5, expozitia “Identitati” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentati in arte vizuale, care au fost recent selectati ca bursieri in cadrul programului Tinere Talente, editia 2016. Vernisajul expozitiei are loc luni, 22 februarie, la ora 18.30 si va debuta cu un recital de muzica clasica sustinut de bursierii Tinere Talente la muzica.

“Identitati” este un eveniment de traditie organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, acesta fiind cel de-al cincilea an in care bursierii isi expun lucrari din domeniile pictura, grafica, sculptura sau design vestimentar in cadrul unei expozitii de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.

In luna ianuarie a acestui an, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o selectie nationala, implicand un prestigios juriu de specialitate, in urma careia un numar de 36 de tineri artisti au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, editia 2016. Tinerii vor primi burse individuale de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artisti vor avea posibilitatea de a participa la concursuri nationale si internationale, cursuri de maiestrie si ateliere in Romania si in strainatate, de a achizitiona de instrumente si materiale de lucru. Totodata tinerii vor sustine pe tot parcursul anului intalniri de mentorat cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza artisti din familii modeste, care nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele si universitatile de muzica si arte din toata tara.

Programul Tinere Talente, editia 2016 este realizat cu sprijinul partenerilor BRD – Groupe Société Générale, Fundatia Vodafone Romania si Dacia.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 22 februarie – 3 martie 2016, la Elite Art Gallery din Piata Natiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucuresti.