Lifestyle
572 views 0 comments

GRAM BISTRO un loc cool pentru stat la povești

by on January 9, 2017
 
Gram Bistro

Gram Bistro

Am descoperit Gram Bistro destul de recent și de atunci a devenit destinația mea preferată de evadare din agitatia capitalei. Este un bistro la îndemână, situat pe Titulescu, în inima Bucureștiului, care merită vizitat, atât vară cât și iarnă.

Spatiul intim, cu separeuri inedite si designul interior din lemn masiv, plus decorul cu poze de lifestyle urban aduc o schimbare de peisaj și te invită într-o atmosferă caldă, deschisă și prietenoasă. Totul este amenajat cu bun gust, de la intrarea amplă cu geamuri mari, până la detaliile ce aduc o lumina difuză și o atmosferă intimă, foarte plăcută.

Mai mult decât un spațiu, Gram Bistro urmează o linie culinară modernă și rafinată, pusă în evidență prin ingrediente fine, atenție la detalii și pasiune în a încerca noi rețete și arome inedite. Preparatele culinare respectă specificul unui adevărat bistro: supe, salate, paste sunt câteva din bunătățile din meniu, alături de preparate mai sofisticate ca feluri principale. Dintre toate, eu recomand cu drag pulpa de raţă cu piure de morcovi, servită alături de pere îmbătate cu vin și sos de merișoare, pe care aș comanda-o oricând, dar trebuie să recunosc că e tentant și tonul în crustă de susan cu alge de mare, spumă de avocado și sos de homar… Mi-a plăcut că au și o gamă variată de aperitive, cu o selecție foarte interesantă de bruschete în niște combinații de culori și ingrediente absolut delicioase.

Reputația deserturilor nu e nici ea mai prejos: moelleux au chocolat, cheesecake cu sos de fructe de pădure, cremă de mascarpone cu sâmburi de rodie, măr copt în Amaretto și umplut cu nuci și fructe uscate, sunt motive serioase pentru care revin mereu la Gram Bistro. După un festin adevarat, am fost surprinsă să descopăr cât poate fi de usoară și încântătoare crema pufoasă de mascarpone cu rodie… Mă așteptam să fie ușoară și oarecum banală, dar nuuu, e chiar extraordinara!

Gram Bistro este și unul din puținele locuri din București cu un meniu excelent de brunch pentru weekend-uri de răsfăț alături de prieteni dragi. Oferta este foarte variată de la preparate ultra healthy ca granola parfait, smoothie bowls și avocado toast până la „soul comforting” pancakes sau platoul complet Gram.

Pe partea de bar, mi-a plăcut foarte mult limonada artizanală și selecția de vinuri românești, care cuprinde și câteva crame boutique foarte bune. De asemenea, e un loc cu vibe foarte bun pentru o seară de cocktail-uri cu colegii și recomand să încercați ideea de freestyle pe care cei de la Gram au introdus-o: ai ocazia să alegi ingredientele preferate pentru cocktail-ul tău, 100% personalizat.

Gram Bistro chiar e un loc în care revin întotdeauna cu plăcere și pe care îl recomand atât pentru o întâlnire de afaceri cât și pentru întrevederi relaxante cu prietenii.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response