Lifestyle
490 views 0 comments

Carte pentru weekend: NASCUTI EROI

by on February 25, 2016
 

Nascuti eroi_2Autorul celebrei etnografii Nascuti pentru a alerga revine cu o noua carte-eveniment: Nascuti eroi. Povestea unui grup de aventurieri temerari si a felului in care acestia au reusit sa descifreze secretele pierdute ale fortei si andurantei

Dupa ce a alergat un ultramaraton in Canionul Cuprului din Mexic, Christopher McDougall isi gaseste urmatoarea aventura in muntii Cretei acolo unde, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, doi englezi si o mana de cretani au facut „nefacutul”: au rapit un general german din mijlocul soldatilor sai. Cum de au reusit un artist lefter, un pastor cretan si un poet playboy sa puna la cale si sa execute o asemenea aventura remarcabila?

McDougall strabate insula pentru a gasi raspunsurile, experimentand pe propria piele provocarile fizice extreme la care erau nevoiti sa faca fata luptatorii Rezistentei si aliatii lor. In Creta, insula eroilor, McDougall descopera instrumentele de lucru ale acestora – miscarea naturala, anduranta extrema si nutritia eficienta – si faptul ca secretele Greciei antice si ale eroilor sai sunt inca vii si pot fi invatate de catre eroii amatori de pretutindeni.

Nascuti eroi este un studiu fascinant asupra stiintei si artei eroului, care ne poarta de pe strazile Londrei pana pe plajele Braziliei, din desertul Arizonei pana in Creta, locuri unde atleti remarcabili ai zilelor noastre isi insusesc inca abilitatile lui Hercule si Ulise.

Asa cum Nascuti pentru a alerga a inspirat milioane de cititori sa iasa la alergare desculti in aer liber, Nascuti eroi ii va inspira sa iasa din sala de fitness si sa intre in marea sala a naturii – sa escaladeze, sa inoate, sa sara, sa se tarasca si sa-si gaseasca propriul drum catre glorie.

Christopher McDougall este autorului bestsellerului international Born to Run (Alfred A. Knopf, 2009) – tradus in limba romana Nascuti pentru a alerga (Preda Publishing, 2012) – vandut in peste trei milioane de exemplare. A fost corespondent de razboi pentru Associated Press si a scris despre razboaiele din Rwanda si Angola. A fost de trei ori finalist in competitia National Magazine Award si a scris pentru Esquire, The New York Times Magazine, Outside, Men’s Journal si New York Magazine. Astazi scrie (si alearga, inoata, se catara si se taraste) printre fermele amish din Pennsylvania rurala, acolo unde locuieste.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului si aventurii. Editura propune publicului carti inspirationale, cu si despre sportivi celebri, exploratori sau oameni obisnuiti care fac lucruri extraordinare. Secretele performantelor sunt dezvaluite odata cu dimensiunea profund umana a personajelor: de la programele de antrenament si nutritie pana la exercitiile de vointa, de la esecurile, temerile si obstacolele inevitabile la euforia victoriei. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

• iRun: colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
• iBike: colectie dedicata ciclismului si celebrilor rutieri ai lumii
• iTri: colectie dedicata triatlonului, de la cursele de distanta olimpica la celebrul Ironman
• iBall: colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
• iClimb: colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
• iLegend: colectie dedicata legendelor sportului.