Filme

MOTHER’S DAY / Mamă, ce zi!

afisRegizorul şi producătorul Garry Marshall readuce pe marile ecrane din 13 mai o pleiadă de vedete pentru noul său film „Mamă, ce zi!”. Renumit pentru realizarea unor producţii pline de emoţie, motive de meditaţie şi momente haioase, Marshall tratează legătura complexă între mamă şi copil printr-o serie de poveşti care se îmbină în mod amuzant.

Mother’s Day / Mamă, ce zi! a reunit 36 de actori de primă mână, inclusiv 14 nominalizaţi la Oscar şi 9 laureaţi ai acestui premiu. Comedia este un omagiu adus femeii si ilustraţia perfectă a impactului pe care-l au mamele asupra vieţii copiilor lor, chiar şi atunci când nu îşi propun.

Producătorii Wayne Allan Rice şi Michael Karz habar nu aveau ce încep în urmă cu 10 ani, când au mers la Garry Marshall cu scenariul „Ziua îndrăgostiţilor”. O comedie romantică cu o distribuţie uimitoare, filmul s-a dovedit a fi aşa de popular, încât realizatorii au început imediat să lucreze la „De Anul Nou”, folosind aceeaşi schemă de succes, cu mai multe poveşti de viaţă care se intersectează în spiritul sărbătorii. Cu „Mamă, ce zi!”, Marshall completează trilogia de sărbători, aşa cum consideră el.

Regizorul explică: „De ce am vrut să fac „Mamă, ce zi!”? Ca regizor, te axezi pe i o nişă, fie că e vorba de filme de acţiune, filme SF sau filme cu oameni care zboară. Eu fac comedii romantice. O trilogie mi s-a parut o idee bună pentru că sărbătoresc de fiecare dată când am ocazia, dar m-am gândit că Ziua Mamei va fi un subiect mai bun decât Ziua Pădurii”.

După ce-l cunosc pe Marshall, actorii vor să lucreze cu el mai mult decât atunci când au intrat pentru prima dată pe platoul lui, declară Hooper. „Garry aduce ceva în plus în poveste”, spune el. „El lucrează cu marile talente care nu trebuie doar să vină şi să joace, ci să aibă păreri, să facă sugestii legate de scene, ceea ce le face să fie şi mai implicate în proiect. Acesta este factorul Garry Marshall”.

Julia Roberts este la a patra sa apariţie într-un film al lui Marshall şi a fost prima dintre vedete care a acceptat rolul propus, acela al Mirandei, regina unei reţele de cumpărături la domiciliu. Alunecoasă şi impecabilă, Miranda are un secret care va ieşi la iveală la finalul filmului.

Nu există modalitate mai bună de a sărbători femeia decât cu o comedie semnată de regizorul Garry Marshall, cu actorii Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Kate Hudson şi Julia Roberts în rolurile principale.

Distribuită de Freeman Entertainment, comedia romantică are premiera în cinematografele din ţară pe data de 13 mai.