ESCAPE
Filme,  Stiri Filme

ESCAPE, primul film de fictiune VR din Romania

ESCAPE

In premiera in Romania, SPIDER, in co-productie cu The Temple, va lansa ESCAPE, primul film de fictiune VR.Sub pretextul unui Escape Room de ultima generatie, 6 tineri sunt ademeniti in mijlocul unui Reality Show extrem in care capcanele sunt adevarate si trebuie sa gaseasca solutii contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului insetat de adrenalina.

Prima experienta VR intr-un film romanesc o vei trai alaturi de Pavel Ulici, Paul Ipate, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Calin, Oana Nedelcu si Florin Piersic Jr. Vizionarea filmului ESCAPE se va face cu ajutorul device-urilor VR dedicate, cardboard-urilor sau online, direct pe telefon. Datorita solutiilor tehnice unice folosite, spectatorul intra direct in pielea personajului principal si vede actiunea prin ochii lui.

Regizorul filmului este Millo Simulov, un artist care inoveaza intodeauna prin filmele sale. Este cunoscut pentru „Hello Kitty”, „un film cu o imagine cum rar se vede in filmul romanesc” si „Kiddo”, primul film interactiv din Romania. „Astfel de filmari 360 ° sunt o provocare. Cum fiecare unghi este vazut de camera, platoul de filmare arata diferit fata de ceea ce stim cu totii. Pentru a crea o poveste cat mai autentica si reala, am folosit riguri speciale, astfel spectatorul, va avea parte de o experienta unica. Practic, a trebuit sa invatam un nou limbaj cinematografic.”, a declarat Millo Simulov despre ESCAPE.

„VR-ul este una din tehnologiile emergente pe care noi le folosim pentru a dezvolta experiente unice. ESCAPE este un proiect special pentru noi, un exemplu perfect de experienta senzoriala completa ce pune spectatorul in focus.” a declarat Andrei Lascut.