DOvelopers
Stiri

Ce trebuie sa stie companiile IT atunci cand au nevoie să isi dezvolte echipa

DOvelopers

Tehnologia evolueaza intr-un ritm alert si acest lucru impune o abordare agila asupra dezvoltarii software.DOvelopers s-a lansat cu rolul de a sprijini acele companii care devin digitale si care depind de abilitatea de a se folosi de inteligenta si creativitatea oamenilor din industria IT, pentru a ramane competitivi intr-un mediu extrem de dinamic.

DOvelopers vine in intampinarea companiilor de IT cu programe personalizate de invatare si coaching, care sa contribuie la dezvoltarea unui mediu productiv de lucru, bazat pe colaborare, agilitate si imbunatatire continua. Concret, in cadrul unei serii de workshop-uri, se abordeaza teme precum procesul de lucru, planificare, reorganizarea echipei si imbunatatirea fluxurilor de comunicare fata in fata ori folosind tehnologii moderne.

Strategia DOvelopers presupune integrarea organică in echipa, intelegerea ecosistemului de lucru, clarificarea nevoilor de echipa si de business. Concluziile perioadei de integrare si analiza se discuta cu toti actorii implicati, implementandu-se un model participativ de schimbare, prin care invatarea este integrata in activitatile zilnice.

„Observam o noua dinamica in industria IT, care presupune trecerea de la managementul de proiect si alocare de resurse la managementul de produs. Clientii isi doresc mai mult impact in business de la echipele cu care lucreaza. Trecem de la rolul de executant la cel de partener pentru clientii interni si externi. Fiecare persoana are anumite calitati tehnice valoroase, cum ar fi metodologia de lucru, intelegerea mediului de afaceri si abilitatea de a fi inovatoare, pe care le fructifica prin colaborare. Noi credem ca o echipa are succes, atunci cand misiunea si obiectivele unui proiect sunt transparente si blocajele in comunicare sunt indepartate”, a declarat Eduard Budacu, fondator DOvelopers si Agile Coach.

Companiile care investesc in training se asteapta sa vada schimbari in organizatie, insa exista riscul sa nu aiba efectul dorit, pentru ca angajatii isi reiau vechile obiceiuri de lucru imediat ce ies din spatiul de invatare. In acest context, DOvelopers propune un model care integreaza invatarea in procesul de dezvoltare software. Pentru ca se axează pe programe de durata si implicare directa in proiect, impactul in modul de lucru devine vizibil si investitia are un efect direct in performanta organizatiei.

„Ne dorim sa dezvoltam compania pe modelul unei comunitati in care sa atragem experti din industrie, alaturi de care sa implementam programe de consultanta, mentorat si coaching. Deja suntem activi in grupurile din Bucuresti, participam la conferinte si la evenimente de networking, unde ne dorim sa cunoastem oameni pasionati, care fac lucrurile sa se intample. Practic, ii ajutam sa isi defineasca aria de expertiza si sa gaseasca metode prin care sa monetizeze cunoștintele dobandite”, a concluzionat Cristina Pana, co-fondator DOvelopers.