zenfone 4
Telefoane Mobile

Noile telefoane ZenFone 4 au fost lansate in Europa

zenfone 4

Jerry Shen, directorul ASUS, a dezvaluit mult asteptatele telefoane ZenFone 4 – ZenFone 4 Pro cu Gigabit, ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie Pro, ZenFone 4 Selfie si ZenFone 4 Max – in cadrul evenimentului de presa “We Love Photo”, ce a avut loc la Roma.ZenFone 4 este prima familie de telefoane ce dispune de camere duble in partea din spate sau in partea frontala, oferindu-le posibilitatea utilizatorilor de a realiza cele mai bune fotografii, in orice scenariu, la orice distanta, in orice conditii de iluminare. Conectivitatea ultra-rapida reduce timpul de incarcare a fotografiilor, aplicatiile si serviciile online functionand cu viteze fara precedent. Urcand pe scena salii de conferinte The New Rome, domnul Shen si-a exprimat entuziasmul pentru debutul european al seriei ZenFone 4.

Vicepresedintele executiv al Qualcomm Technologies si presedintele QCT, Cristiano Amon, a urcat pe scena alaturi de domnul Shen pentru a sarbatori lansarea ZenFone 4 si a subliniat parteneriatul solid dintre ASUS si Qualcomm Technologies. Domnul Amon a scos in evidenta cateva dintre tehnologiile de varf regasite in noile telefoane inteligente.

“Este o placere sa colaboram cu ASUS la lansarea familiei de telefoane ZenFone 4, echipate cu platformele mobile Qualcomm Snapdragon. ZenFone 4 Pro marcheaza un moment semnificativ pentru industria mobila, acesta fiind primul telefon comercial ce are tehnologii gigabit LTE si Wi-Fi 802.11ad multi-gigabit, oferind conectivitate gigabit ultra-rapida, oriunde – in interior sau in miscare.

Colaborarea dintre Qualcomm Technologies, ASUS si operatorii mobili ne ajuta sa construim o experienta gigabit pentru utilizatori, pavand totodata drumul pentru viitoarea tranzitie la 5G. ZenFone 4 utilizeaza, de asemenea, platforma mobila Snapdragon 630 pentru a furniza o experienta superioara, in timp ce mentine o eficienta energetica extraordinara.”

Dupa anuntarea produselor, evenimentul a continuat cu demonstratiile noilor modele si o reprezentatie live a cunoscutului DJ international Bob Sinclair.

Seriile ZenFone 4

Seriile de telefoane ZenFone 4 sunt concepute sa ofere cea mai buna experienta fotografica prin intermediul celor doua camere, utilizatorii avand la dispozitie optiuni de creativitate nelimitate si libertate de miscare din multiple perspective. Seriile ZenFone 4 includ doua modele: ZenFone 4 Pro si ZenFone 4.

ZenFone 4 Pro cu Gigabit: 10X zoom, sensibilitate luminoasa de 8 ori mai mare, 6GB RAM. ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit este cea mai noua expresie a designului ASUS, gandit sa transmita ideea de lux in fiecare detaliu si proiectat sa furnizeze o experienta mobila fara precedent. ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit dispune de un sistem avansat cu camere foto duale, menit sa duca fotografia la un cu totul alt nivel. Camera principala este echipata cu un senzor Sony IMX362 cu o dimensiune mare, de 1/2.55 inci, pixeli de 1.4µm si o diafragma larga f/1.7 pentru a captura fotografii mai clare in conditii de iluminare redusa. Sistemul dual cuprinde de asemenea, o camera de 16MP cu 2X zoom optic si un zoom total 10X ce aduce subiectii mai aproape, focalizandu-i clar in timp ce estompeaza detaliile din fundal. Impreuna cu ASUS SuperPixel Engine, ce creste efectiv cantitatea de lumina capturata de pana la 8 ori si stabilizarea optica (OIS) permitand fotografierea clara la expuneri de pana la ¼ secunde, ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit realizeaza poze mai clare si mai luminoase pe timpul noptii si in mediile intunecate.

ZenFone 4 Pro cu conectivitate Gigabit este construit pe baza celei mai noi platforme mobile Qualcomm Snapdragon 835, conceputa sa ofere performante ridicate. Procesorul de semnal Qualcomm Spectra 180 ISP suporta imagini si clipuri video vibrante, in timp ce grafica Qualcomm Adreno 540 este proiectata sa furnizeze performante superioare in jocurile high-end pentru mobil.

ZenFone 4 Pro integreaza un modem LTE Snapdragon X16 gigabit si un modul Wi-Fi 802.11ad multi-gigabit pentru o conexiune cu viteza gigabit oriunde, fie ca sunteti in interior sau in miscare, precum si un standard Wi-Fi 11ac 2×2 MU-MIMO pentru mai multa stabilitate. Avand la dispozitie o conexiune gigabit, utilizatorii vor putea sa descarce si sa partajeze filme la rezolutie 4K in numai cateva secunde, sa-si sincronizeze instant fotografiile si alte fisiere, sa se bucure de imagini VR fara intarziere si sa acceseze mediul cloud, atat in interior cu 11ad, cat si in exterior cu LTE. Mai mult, hotspotul portabil Wi-Fi permite partajarea conexiunii LTE cu alte dispozitive mobile sau laptopuri. Prezenta standardului 11ad asigura utilizatorul ca dispozitivele din apropiere folosesc conexiunea LTE chiar si in locurile aglomerate, cum ar fi aeroporturile.

Modulul NFC incorporat ofera o modalitate convenabila de plata cu Android Pay, iar senzorul de amprente montat frontal asigura o securitate imbunatatita si deblocarea rapida a telefonului in numai 0,3 secunde. Pentru a preveni autentificarea neautorizata, ZenFone 4 Pro are un senzor de amprenta avansat, extra-securizat. Un senzor capacitiv detecteaza detaliile amprentelor in mod obisnuit, insa senzorul optic aditional detecteaza vasele capilare de sub piele, confirmand prezenta unei fiinte umane.

ZenFone 4: Camere duale, peisaje largi la 120°

ZenFone 4 este un telefon Android cu diagonala de 5,5 inci, ce extinde linia ZenFone cu un design luxos si ofera optiuni avansate de fotografiere prin intermediul sistemului dual de camere foto, dandu-le posibilitatea utilizatorilor sa surpinda cadre din multiple perspective. Sistemul cu doua camere foto principale dispune de senzori Sony IMX362, de ultima generatie si o diafragma larga f/1.8 ce ofera performante incredibile in conditii de iluminare scazuta. Utilizatorii vor putea captura imagini superbe atat in interior, cat si in exterior, iar lentilele cu unghi larg de 120 de grade vor permite incadrarea mai usoara a peisajelor si a subiectilor, cadrele si clipurile video sugerand adevaratul sentiment al locurilor.

Echipat de cea mai noua platforma mobila Snapdragon 630, ZenFone 4 furnizeaza performante ridicate in conditii de eficienta energetica crescuta pentru fiecare scenariu, in timp ce bateria litiu-polimer de inalta capacitate si tehnologia de incarcare rapida ASUS BoostMaster cresc autonomia modelului.

Platforma mobila Snapdragon 630 cu pana la 4GB de memorie RAM este proiectata sa suporte imbunatatiri ale performantei procesorului, iar acceleratorul video Adreno 508 poate oferi performante grafice cu 30% mai rapide decat Snapdragon 626, pentru o experienta fluida si cu raspuns rapid in cele mai noi aplicatii si jocuri 3D.
ASUS ZenFone 4 reprezinta o evolutie majora in arhitectura camerelor foto duale, oferindu-le posibilitatea utilizatorilor sa redescopere lumea din diferite puncte de vedere. ZenFone 4 deschide usile fotografiei fara limite si le ofera tuturor sansa de a surprinde cadre la o calitate profesionala.

Seriile ZenFone 4 Selfie

Seriile de telefoane ZenFone 4 Selfie dispun de doua camere de calitate amplasate frontal si de un software pentru procesarea imaginii care faciliteaza realizarea selfie-uri reusite si de wefie-uri extinse, in orice scenariu. Noua aplicatie SelfieMaster aplica efecte de infrumusetare in timp real fotografiilor selfie, clipurilor video si transmisiilor live, in timp ce modul Beauty al camerei ofera ajustari de calitate profesionala cum ar fi indulcirea tonurilor tenului, corectii la nivelul ochilor si echilibrarea trasaturilor fetei – totul cu cateva atingeri.

ZenFone 4 Selfie Pro: Fotografii wefie la 120° si selfie video la rezolutie 4K

ZenFone 4 Selfie Pro – modelul cel mai puternic al seriei ZenFone 4 Selfie – beneficiaza de cea mai avansata camera selfie cu senzori de imagine Sony IMX362 duali, ce au de doua ori mai multe fotodiode pentru capturarea luminii comparativ cu senzorii obisnuiti de aceeasi rezolutie. ASUS SuperPixel Engine captureaza cu ajutorul senzorului selfie-uri de doua ori mai luminoase si clipuri selfie uimitor de detaliate la rezolutie 4K. Tehnologia 24MP DuoPixel utilizeaza informatiile culese de senzori pentru a crea in mod inteligent o singura fotografie cu rezolutie de 24 megapixeli, rezultand un selfie de inalta rezolutie.

ZenFone 4 Selfie Pro vine cu o camera foto frontala cu unghi larg de 120° pentru fotografii de grup, ce simplifica incadrarea mai multor persoane si a peisajului din jur, fiind perfecta pentru intalniri si calatorii. Alaturi de camerele duale frontale, ZenFone 4 Selfie Pro dispune de o camera principala de 16 megapixeli cu senzor de imagine Sony si ASUS SuperPixel Engine ce permite imortalizarea momentelor pretioase, cu claritate si detalii uimitoare. Camera principala poate filma la rezolutie 4K UHD (3840 x 2160), lasand utilizatorii sa se bucure de amintiri vizuale cu detalii incredibile.

ZenFone 4 Selfie Pro se bazeaza pe platforma mobila Snapdragon 625, pe 64 de biti, la 2.0GHz, cu 4GB de memorie RAM si are un accelerator video Adreno 506, conceput sa furnizeze performante rapide pentru o experienta fotografica superioara, precum si sa ruleze cu usurinta cele mai noi aplicatii si jocuri. ZenFone 4 Selfie Pro este disponibil in trei culori elegante: rosu, auriu si negru.

ZenFone 4 Selfie: Camere Dual selfie, fotografii selfie de 20MP & wefie la 120°

ZenFone 4 Selfie afiseaza in partea frontala doua camere, incluzand una cu rezolutie de 20MP si o camera wefie cu obiectiv larg, cu unghi de 120°. Un LED furnizeaza cantitatea necesara de lumina calda pentru a completa scena in conditii de iluminare redusa, indulcind textura tenului si evidentiind adevaratele tonuri de culoare ale fetei pentru cea mai buna imagine selfie. Utilizatorii au la dispozitie efecte suplimentare de imbunatatire a fotografiei cu aplicatia exclusiva SelfieMaster, care aplica efecte de infrumusetare in timp real, rezultatele fiind vizibile chiar in timpul previzualizarii sau a streamingului pe retelele sociale favorite.

Alaturi de camerele duale pentru selfie, ZenFone 4 Selfie dispune de o camera principala de 16MP cu autofocalizare cu detectie de faza pentru capturarea momentelor importante cu detalii uimitoare si claritate.
Avand la baza o platforma Snapdragon 430, ZenFone 4 Selfie ofera un sertar triplu in care se pot monta doua carduri SIM, pentru doua conexiuni de date de pana la 150Mbps si un card microSD pentru extinderea spatiului de stocare pana la 2TB. Designul avantajos permite instalarea SIM-urilor si a cardului MicroSD intr-un singur pas.

Seriile ZenFone 4 Max

ZenFone 4 Max este gandit sa fie un companion foto perfect pentru o intreaga zi, gratie sistemului de camere duale format dintr-o camera principala de 13 megapixeli si o camera cu unghi larg de 120°.

ZenFone 4 Max va fi disponibil in Europa in doua versiuni cu dimensiuni diferite. ZenFone 4 Max (ZC554KL) va integra un ecran de 5,5 inci si o baterie mare de 5000mAh, cu tehnologie ASUS PowerMaster, ce ofera o autonomie incredibila de 46 de zile in regim de asteptare 4G. ZenFone 4 Max (ZC520KL) beneficiaza de un ecran cu diagonala de 5,2 inci si de o baterie de 4100mAh cu incarcare rapida, avand o autonomie de pana la 37 de zile in regim de asteptare 4G. Avand o baterie masiva, ZenFone 4 Max se poate dedubla intr-un acumulator extern ce furnizeaza 5V la 1A pentru alte dispozitive mobile prin intermediul cablului USB On The Go (OTG) inclus. Atunci cand incarca alte dispozitive, ZenFone 4 Max monitorizeaza propriul nivel de incarcare si nu va permite descarcarea bateriei sub nivelul de 30%, asigurand utilizarea in continuare a telefonului.

ZenFone 4 Max besteazat pe platformele Qualcomm Snapdragon 425 si 430, eficiente din punct de vedere energetic, alimentate de acumulatorul de mare capacitate ce ofera autonomie pentru o intreaga zi de lucru si chiar mai mult, inlaturand orice griji in ceea ce priveste bateria. Acceleratoarele grafice Qualcomm Adreno 308 si 505 imbunatatesc mai departe performantele si responsivitatea, permitandu-i modelului ZenFone 4 Max sa ruleze cele mai noi jocuri. ZenFone 4 Max suporta, de asemenea, comunicatii 4G LTE Cat. 4 pentru descarcare ultrarapida, cu viteze de pana la 150Mbps.

Preturi si disponibilitate

Noile telefoane din familia ASUS ZenFone 4 vor fi disponibile in Romania din toamna anului 2017. Lista de preturi aproximative (cu TVA inclus) poate fi consultata mai jos:

ASUS ZenFone 4 Pro ZS551KL – 3.749 lei
ASUS ZenFone 4 ZE554KL – 2.299 lei
ASUS ZenFone 4 Selfie Pro – 1.949 lei
ASUS ZenFone 4 Selfie ZD553KL – 1.349 lei
ASUS ZenFone 4 Max ZC554KL – 1.199 lei