LG V30
Telefoane Mobile

LG a lansat la IFA 2017 noul varf de gana LG V30

LG V30

LG a dezvaluit mult-asteptatul LG V30, cel mai nou varf de gama din seria V de smartphone-uri, la IFA Berlin.Modelul LG V30 imbunatateste punctele-forte ale seriei V, furnizand o experienta mobila cu totul noua si oferind functii multimedia optime. Noul V30 e plin de functii usoare si convenabile: prima apertura F1.6 din industria de profil si obiectivul Crystal Clear in cadrul camerei foto duale; modul Cine Video, prin care oricine poate face videoclipuri de calitatea unui film; ecran FullVision OLED cu un design subtire si minimal; sunet premium, prin avansatul convertor DAC Hi-Fi Quad; personalizarea sunetului prin B&O PLAY; asistentul Google si Voice Recognition. Modelul V30 stabileste un nou standard in evolutia smartphone-urilor premium.

Design subtire si usor si ecran FullVision OLED intr-o carcasa compacta

Modelul LG V30 porneste de la punctele-forte ale ecranului FullVision OLED, cu o carcasa surprinzator de compacta, subtire si usoara. Chiar si cu un ecran mare FullVision OLED de 6 inch, cu o rata de aspect de 18:9, V30 este mai scurt cu 8 mm si mai ingust cu 3 mm decat prodecesorul sau si, cum consumatorii cauta ecrane din ce in ce mai mari, dar evita telefoanele la dimensiuni dificil de manevrat cu o singura mana, este un contribuitor-cheie al tendintei de a minimiza marginile unui smartphone. Cu o grosime de doar 7,3 mm si o greutate de 158 g, modelul V30 este cel mai usor din categoria smartphone-uri de 6 inch si peste. Sticla securizata ce acopera fata si spatele telefonului este curbata pe margini, rezultand un aspect lucios si o senzatie de integrare armonioasa.

Ecranul FullVision OLED QHD+ (2880 x 1440) ofera timpi de raspuns mai scurti, cu efect minimal de remanenta a imaginii in cadrul unui film de actiune sau unui joc cu miscari rapide. Tehnologia emisiva OLED obtine o calitate superba a imaginii, reproducand perfect negrul, redand culorile cu o mai mare acuratete si pe o plaja mai mare a spectrului de nuante. Dincolo de profilul zvelt si excelenta calitate video, ecranele OLED de pe smartphone-uri sunt ideale pentru aplicatii VR, una dintre zonele cu cea mai accentuata crestere din industria smartphone.LG V30 Cloud Silver

 

Videoclipuri profesioniste, cu Obiectivul Crystal Clear cu F1.6 si Cine Video

LG V30 dispune de o camera foto standard de 16 MP si o camera foto superangulara de 13 MP. Pentru a oferi cele mai fine si clare imagini, camera foto standard dispune de functiile de Stabilizare Optica a Imaginii (OIS), Stabilizare Electronica a Imaginii (EIS) si autofocalizare Hybrid Auto Focus, ce imbina Laser Detection Auto Focus si Phase Detection Auto Focus.

De asemenea, modulul camerei foto duale va include cea mai mare apertura din lume, precum si cel mai clar obiectiv prezent vreodata intr-un smartphone. Primul obiectiv F1.6 de la LG are cea mai mare apertura existenta in prezent pe o camera foto de smartphone, captand cu 25% mai multa lumina in senzor decat un obiectiv F1.8. Obiectivul Crystal Clear din sticla are o abilitate sporita de colectare a luminii fata de un obiectiv din plastic, precum si o mai buna reproducere a culorilor. Datorita acestor caracteristici, modelul V30 va fi deosebit de bine adaptat cerintelor de fotografie si inregistrare video.

In toate privintele, camera foto a noului LG V30 este superioara celei a predecesorului sau, si cu atat mai mult altor modele smartphone existente pe piata. In comparatie cu V20, camera foto de pe V30 reduce cu o treime distorsiunile de margine in fotografiile superangulare, fiind astfel ideala petru “wefies” de grup, interioare spatioase si peisaje extinse.

In ciuda tuturor acestor imbunatatiri, modulul de camera foto de pe spatele LG V30 ramane zvelt, cu 30% mai mic fata de cel de pe V20. In combinatie cu interfata specializata LG, cu AF cu detectie laser, cu stabilizarea optica si electronica a imaginii, pasionatii de fotografie vor considera noul V30 cel putin la fel de usor si convenabil de utilizat precum predecesorul sau.

Noul mod Cine Video de la LG permite oricui sa filmeze profesionist, datorita puternicelor functii Cine Effect si Point Zoom. Utilizatorii pot realiza videoclipuri de inalta calitate, imbunatatite de nuantele cinematice ale diverselor genuri de film, folosind doar un smartphone. Camerele video tipice permit zoom-ul doar in centrul cadrului, dar functia Point Zoom – o alta premiera de la LG – foloseste algoritmi software avansati pentru a permite zoom-ul lin pe orice subiect, indiferent de pozitia sa in cadru, folosind culisorul Zoom Slider. Iar functia Cine Effect ofera o paleta de 15 valori pre-setate, pentru a oferi videoclipurilor un aspect unic, ca de film, potrivit unor genuri precum comedie romantica, blockbuster-ul verii, mister politist, thriller sau film clasic.

Totodata, excelentele functionalitati multimedia, personalizarea de catre utilizator si folosirea facila a acestora stau la baza noii interfete smartphone LG, optimizata pentru captivantul ecran OLED FullVision si oferind mai multe optiuni pentru o experienta intuitiva de utilizare.
Graphy poate fi accesata din modul manual al camerei foto si ofera oricarui pasionat capabilitatile unui fotograf profesionist. Astfel, utilizatorii pot alege dintr-un portofoliu de fotografii profesioniste, fiecare cu alt stil si atmosfera, pot descarca fotografii profesioniste de pe site-ul Graphy sau din aplicatie si folosi acele presetari de metadata (precum balansul de alb, timpul de expunere, apertura si ISO-ul) pe fotografiile facute cu modelul V30.

LG V30 Moroccan Blue

Sunet superior, personalizat, cu ajutorul DAC Hi-Fi Quad

V30 va oferi si functii audio nemaivazute pana acum intr-un smartphone, pentru o experienta sonora personalizata si usor de folosit. LG a echipat acest model cu un convertor DAC Hi-Fi Quad cu audio tuning, conceput de inginerii sunetisti ai renumitei marci audio B&O PLAY – oferind o experienta acustica autentica si superioara. Filtrele digitale personalizabile, disponibile de obicei doar pe aparate scumpe de redat sunet digital, ajusteaza impulsul audio, inlaturand ecourile pre- si post-semnal.

De asemenea, smartphone-ul include tehnologie ce faciliteaza cea mai noua tendinta in muzica pe mobil: streaming-ul audio de inalta rezolutie. Fanii muzicii se pot bucura de sunet de inalta calitate, fara inconvenientul descarcarii unor fisiere de mari dimensiuni sau al epuizarii datelor de mobil, pentru a avea pe V30 muzica ce suna minunat.

Capacitatea de inregistrare a noului V30 a fost si ea imbunatatita, cu un receptor ce functioneaza si ca microfon, captand un spectru larg de sunete, de la clopotei la tobe cu bas profund. Prin V30, LG isi continua parteneriatul strans cu B&O PLAY. B&O PLAY a rafinat capabilitatile audio din V30 prin rafinarea per ansamblu a experientei audio si adaugarea unor retusuri personale. Pentru a va oferi ore intregi de placere auditiva, V30 vine la pachet cu un set de casti audio stilate B&O PLAY, de inalta calitate.

Echipat cu Asistent Google si Recunoastere Vocala

Asistentul Google de pe LG V30 va avea capabilitati unice, specifice acestui telefon si profita de procesarea avansata a semnalului, permitand utilizatorilor sa foloseasca comanda vocala “Ok Google” chiar si cand este redata muzica tare. In plus, anumite aparate LG sunt compatibile cu Asistentul Google de pe LG V30, cand folositi Google Home, inclusiv masini de spalat, uscatoare, frigidere, purificatoare de aer, cuptoare, aparate de aer conditionat sau aspiratoare-robot.

Inclusiv functiile de securitate ale modelului LG V30 au evoluat odata cu noua interfata LG de smartphone. Folosind Recunoasterea Faciala, telefonul poate fi deblocat instantaneu cu ajutorul camerei foto frontale, chiar si cand ecranul telefonului este stins, iar Recunoasterea Vocala foloseste o combinatie intre vocea utilizatorului si cuvinte-cheie autogenerate (ideal, o combinatie de trei-cinci silabe) pentru a debloca V30 fara a apasa vreun buton sau a glisa pe ecran.

Ecranul secundar al modelului LG V20 a evoluat, devenind bara variabila in cadrul modelului V30. Bara variabila semi-transparenta permite accesul rapid la functiile folosite frecvent, si poate fi trasa complet in afara ecranului FullVision cand nu este necesara. Cand este stins, ecranul mereu pornit (Always-on Display) este si mai personalizabil decat inainte: acum nu doar arata ora, ci poate fi setat pentru a afisa Instrumente Rapide (Quick Tools), aplicatia de redat muzica sau o fotografie personala.

Mostenirea LG in domeniul telefoanelor premium, durabilitatii solide si sigurantei

Modelul V30 imbina durabilitatea solida si siguranta cu un design subtire si usor. Unul dintre aspectele de design ale noului V30 care imbunatateste durabilitatea si confera rezistenta la rupere este o structura cu bare in H, o tehnica de constructie preluata de la cladirile moderne, ce integreaza marginea cu o rama metalica. Telefonul dispune si de Gorilla Glass 5, cea mai avansata sticla securizata de la Corning, atat pe spate cat si pe fata.

LG a aplicat o teava termoconductoare si un tampon de racire in noul V30, pentru a disipa rapid caldura. Telefonul poate fi folosit fara griji in orice situatie, gratie rezistentei sale la apa si praf, certificate IP68. Acesta este perfect protejat de praf, si poate fi scufundat pana la o adancime de 1,5 m timp de pana la 30 de minute, fara a-i fi afectate functiile. Cu Quick Charge 3.0, V30 se incarca de la zero la 50% in cca 30 de minute. Pentru un maxim de comoditate, acesta ofera si optiunea incarcarii wireless.

Modelul V30 va fi disponibil consumatorilor din Coreea de Sud incepand cu 21 septembrie, urmand pietele-cheie din America de Nord, Asia, Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Modelul V30 cu 64 GB ROM va avea patru nuante elegante: Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue si Lavender Violet , in timp ce LG V30+ cu 128 GB de stocare va fi disponibil pe un numar limitat de piete.

Specificatii tehnice LG V30:

Procesor: Qualcomm Snapdragon 835
Ecran: FullVision OLED, 6 inch, 18:9, QuadHD+ (2880 x 1440 / 538ppi)
Memorie:
V30: 4 GB LPDDR4x RAM / 64 GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (pana la 2 TB)
V30+: 4 GB LPDDR4x RAM / 128 GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (pana la 2 TB)
Camere foto:
Duala Principala: 16 MP Unghi Standard (F1.6 / 71°) / 13 MP Superangulara (F1.9/ 120°)
Frontala: 5 MP Superangulara (F2.2 / 120°)
Acumulator: 3.300 mAh
Sistem Operare: Android 7.1.1 Nougat
Dimensiuni: 151,7 x 75,4 x 7,3 mm
Greutate: 158 g
Retea: LTE-A 4 Band CA
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Tip C 2.0 (compatibil cu 3.1)
Culori: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue / Lavender Violet
Altele: Rezistenta la apa si praf conform standardului IP68 / Respecta standardul MIL-STD 810G / Obiectiv Crystal Clear / Sunet DAC Quad 32-bit Hi-Fi / HDR10 / Daydream / Asistent Google / UX 6.0+ / Recunoastere Vocala / Recunoastere Faciala / Senzor Amprente / Tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0 / Incarcare Wireless