Nokia 8
Telefoane Mobile

HMD Global a lansat varful de gama Nokia 8

Nokia 8

HMD Global a anuntat lansarea modelului Nokia 8, un smartphone de mare performanta cu o constructie speciala, proiectat pentru creatorii de continut.Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale pentru smartphone-urile bazate pe sistemul Android, incluzand o colaborare initiata cu producatorul de optica Zeiss. Avand la baza performanta si sistemul Android pur, precum si cel mai avansat design de carcasa monobloc din aluminiu pana in acest moment, Nokia 8 are toate elementele unui smartphone Nokia cu adevarat de varf de gama.

Mai putine selfie-uri, mai multe bothie-uri: Nokia 8 introduce o premiera mondiala permitand transmiterea livestream de video Dual-Sight catre retele sociale, precum Facebook si YouTube. Prin Dual-Sight se afiseaza simultan imagini filmate atat prin camera frontala, cat si prin cea din spate, putandu-se utiliza modul de afisare split screen, atat pentru fotografii, cat si pentru video. Printr-o singura atingere, aceasta capabilitate de livestreaming ofera, pentru prima data in lume, posibilitatea celor carora le place sa creeze si sa impartaseasca amintiri speciale de a se bucura de experiente mai intense.

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care incorporeaza Nokia OZO Audio, prin care tehnologia exclusivista folosita la Hollywood va este accesibila prin dispozitivul pe care il tineti in mana. OZO spatial 360° ofera o experienta audio intensa pentru materialele video 4K create chiar de dumneavoastra. Aceasta solutie de ultima generatie asigura retrairea momentelor inregistrate la aceeasi intensitate cu cea a celor traite pe viu, astfel incat amintirile dumneavoastra sa nu se estompeze niciodata.

Corpul monobloc subtire, de doar 4,6 mm la margini si de doar 7,3 mm in centru, al telefonului Nokia 8 este construit cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanica, electrochimica si slefuire. Modelele includ o finisare prin slefuire fina cu o durata de 20 de ore pentru dobandirea aspectului ireprosabil. Telefonul beneficiaza de puternica platforma mobila Qualcomm SnapdragonTM 835 care, asociata cu experienta unui Android pur, securizat si actualizat asigura o performanta remarcabila.

Caracteristica Dual-Sight a terminalului Nokia 8 este gandita sa te ajute sa creezi si sa impartasiti toate experientele in intregime. Cele doua camere – frontala si principala au fost dezvoltate impreuna prin folosirea opticii Zeiss care sa poata asigura o experienta optima oriunde. Astfel, cei care urmaresc crearea de continut isi pot transmite imediat povestile pe care le creeaza catre retelele sociale folosind Dual-Sight din aplicatia pentru camera. De asemenea, fanii se pot bucura de un numar nelimitat de incarcari de materiale foto si video pe Google Photos.

Incorporand OZO Audio, Nokia 8 combina trei microfoane cu algoritmii acustici exclusivi Nokia pentru a retine elementele audio prin intermediul sunetului surround spatial de 360°. Impartasiti materialele dumneavoastra video 4K cu OZO Audio oriunde – codec-urile existente permit derularea de inalta fidelitate chiar si pe dispozitive fara OZO Audio.

Avand la baza platforma mobila Qualcomm SnapdragonTM 835, Nokia 8 nu face compromisuri in privinta performantelor. Echipele de design, inovare si ingineri au lucrat impreuna pentru a furniza rezultate deosebite in termeni de crestere a performantelor si timpilor de functionare ai dispozitivului. Rezultatul consta intr-o conducta de racire din cupru acoperit cu grafit care disipa caldura generata de sistemul de inalta performanta pe intreaga lungime si latime a dispozitivului. Nokia 8 opereaza la niveluri mai reduse de caldura generata chiar si in cele mai solicitante situatii.

Nokia 8 este compatibil Qualcomm Quick Charge 3.0, aceasta insemnand ca, atunci cand bateria este aproape in intregime descarcata, aveti la indemana o solutie alternativa pentru a continua sa va inregistrati momentele care va intereseaza.

Smartphone-urile Nokia ofera intotdeauna o experienta de Android pur, fara aplicatii inutile care sa incetineasca performantele dispozitivului. Si cu Nokia 8, sistemul de operare Android, combinat cu procesele noastre inovatoare de inginerie, descatuseaza intregul potential al platformei mobile Snapdragon 835. Prin intermediul actualizarilor lunare de securitate, Nokia 8 este mereu in siguranta. Dispozitivul este securizat prin autentificare biometrica a amprentei degetului, fapt care sporeste securitatea si face din Nokia 8 un insotitor versatil, oricare ar fi nevoile dumneavoastra.

Nokia 8 functioneaza perfect cu Nokia Active Wireless Headset – o casca premium usoara, protejata contra apei, a transpiratiei si a prafului. Construita din aluminiu pentru o potrivire perfecta, aceasta casca se bucura de un design elegant in forma de diamant. Telefoanele Nokia includ un set de casti, difuzoare portabile, incarcatoare de masina si protectoare de ecran.

Nokia 8 va fi disponibil in patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue si Steel, si va fi disponibil la un pret mediu global de vanzare cu amanuntul de 599 euro, lansarea pe piata fiind programata pe tot parcursul lunii septembrie.

Specificatii tehnice pentru Nokia 8 (2)
• Retele:
o GSM: 850/900/1800/1900
o WCDMA: 1, 2, 5, 8
o TDS-CDMA: 34, 39
o LTE:1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41
• Viteza retelei: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL
• Disponibil in variante single SIM si dual SIM
• OS: Android Nougat 7.1.1
• Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform
o MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm® Kryo™ + 4* 1.8GHz Kryo)
• RAM: 4GB
• Capacitate de stocare: Memorie interna de 64GB(3) cu slot extern pentru card MicroSD (suporta pana la 256 GB)
• Factor de forma: Splashproof IP54 touch monobloc cu chei capacitive de sistem
• Ecran: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, 700nts luminozitate ecran, Corning Gorilla Glass 5, 2.5D Glass
• Camera cu optica ZEISS:
o Camera principala: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono), 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IR range finder, dual tone flash
o Camera frontala: 13MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4˚, display flash
• Conectivitate si senzori: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5mm headphone jack, senzor de lumina ambientala, senzor de proximitate, accelerometru, e-busola, giroscop, senzor de amprenta digitala, senzor Hall, barometru, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
• Baterie: Baterie integrata de 3090 mAh (4) cu Qualcomm Quick Charge™ 3.0 compatibila (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
• Audio: MP3,M4A, AAC,OGG,WAV,AMR,AWB(AMR-WB),FLAC,MIDI(MID,MIDI,XMF, MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA)
• Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
• Dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (camera bump 0.4mm)
• Greutate: 160g