Simfony Mobile
Business

Simfony Mobile lanseaza Connected Cabinets si anunta parteneriatul strategic cu DAAS International Group

Simfony Mobile

Simfony Mobile, dezvoltatorul local de aplicatii tip Internet of Things, a lansat soluția Connected Cabinets, adresata industriei de retail si FMCG, in parteneriat cu DAAS International Group, liderul de piata in frigul comercial si industrial.

Solutia Connected Cabinets monitorizeaza si gestioneaza echipamentele de la distanta, prin comunicatie GSM si prin intermediul unei cartele SIM tip M2M (machine-to-machine), avand astfel capacitatea sa colecteze date despre temperatura, umiditate, luminozitate, greutate, numarul de deschideri al usilor si despre alti parametri specifici frigului comercial.

Datele oferite de Connected Cabinets reduc costurile operationale prin optimizarea nivelurilor de stocuri – in functie de utilizare, logistica, locatie si consumul de energie -, limiteaza erorile de operare ale echipamentelor – prin control la distanta si o suita de reguli automatizate si actiuni non-interactive – si imbunatatesc flow-ul de business al retailerului – reducerea timpilor de inactivitate ale echipamentelor si scaderea riscului de deteriorare al alimentelor, respectand astfel reglementarile aplicabile lantului frigului.

“Am lansat Connected Cabinets doar dupa o etapa extinsa de testare in mai multe hipermarketuri din tara, incheiata cu succes in termeni de logistica si de control asupra calitatii produselor. Parteneriatul cu DAAS, liderul de piata in frigul comercial si industrial, vine sa confirme calitatea solutiilor Simfony si ne va sustine obiectivul ca in acest an sa discutam despre mii de echipamente frigorifice monitorizate online si gestionate prin Connected Cabinets”, declară Laurențiu Stan, Business Development & Strategy Manager Simfony Mobile.

Implementarea solutiei Connected Cabinets in cadrul grupului DAAS a presupus, dupa incheierea etapei de testare, inventarierea tuturor unitatilor ce urmau a fi conectate online. A urmat instalarea senzorilor inteligenti, echipati cu cartelele SIM si activarea acestora in Platforma de Management in Cloud, disponibila in browser pe orice computer sau smartphone. Platforma a fost ulterior configurata conform necesitatilor si specificului DAAS, aplicatia Connected Cabinets devenind, astfel, o soluție completa.

Parteneriatul Simfony Mobile si DAAS vine in contextul noilor reglementari din partea Uniunii Europene cu privire la folosirea agentilor de refrigerare ecologici si a sistemelor de monitorizare a instalatiilor frigorifice. Aplicația IoT dezvoltata de catre Simfony Mobile, Connected Cabinets, raspunde noilor cerinte europene, asigurand monitorizarea si colectarea datelor ce ajuta la imbunatatirea randamentului echipamentelor de refrigerare.