asus zenbook ux430
Laptopuri

Noile laptopuri ZenBook UX430 si UX530 sunt acum in Romania

asus zenbook ux430

ASUS a anuntat disponibilitatea in Romania a noilor laptopuri ZenBook UX430 si UX530.Noile portabile ofera productivitatea caracteristica ecranelor mai mari, fara o crestere considerabila a dimensiunilor, fiind cele mai subtiri modele ZenBook ce dispun de grafica dedicata de inalta performanta.

ZenBook UX430 are un ecran de 14″, montat intr-un corp compact, mai mic decat carcasa multor laptopuri de 13″. Aceasta realizare a fost posibila prin ingustarea ramei la 7,18 mm, generand un raport ecran/corp de 80% pentru maximizarea productivitatii si a confortului. Acest ecran compact permite micsorarea carcasei, crescand portabilitatea.

ZenBook UX430 ofera performante uimitoare, fiind motorizat de cele mai noi procesoare Intel Core i7 de generatia a 7-a si de grafica dedicata NVIDIA GeForce 940MX. Memoria RAM DDR4 poate cuantifica pana la 16GB, iar datele sunt stocate pe unitati SSD rapide, cu o capacitate de pana la 512GB. Indiferent daca creeaza documente mari, prelucreaza fotografii, editeaza filme sau pur si simplu ruleaza vreun joc, ZenBook UX430 nu-si va lasa utilizatorii sa astepte.

ZenBook UX430 este echipat cu un conector reversibil USB Type-C (USB-C) folosit si pentru iesirea video, facilitand conexiunile in dublu sens. Acesta este insotit de un port USB 3.1 Gen 1 Type-A, un port Micro HDMI si un slot pentru carduri SD.

Proiectat pentru o utilizare non-stop si un stil de viata activ, ASUS ZenBook UX430 are o autonomie marita, acoperind intreaga zi de lucru. Bateria litiu-polimer de 50Wh confera portabilului o autonomie de pana la 9 ore.

UX430 ofera performantele, eleganta si calitatile specifice gamei ZenBook, intr-o forma compacta. Masurand numai 15,9mm si cantarind doar 1,25Kg, noul model le ofera utilizatorilor libertatea de a se bucura de beneficiile productivitatii generate de un ecran mai mare, fara compromiterea portabilitatii.

Filosofia designului ZenBook presupune intotdeauna un stil elegant, iar ZenBook UX430 nu face exceptie de la aceasta regula, cele patru culori sofisticate oferind o nuanta potrivita fiecarui utilizator. Eleganta atemporala a finisajelor metalice este imbunatatita cu optiunile de culori Royal Blue si Rose Gold, acoperite cu un strat aplicat prin litografie nanoimprimata (NIL) ce ofera sclipiri luxoase. Pentru aceia care prefera aspectul clasic, schemele de culori Quartz Grey si Shimmer Gold au finisaje metalice sablate, fara acoperire NIL.

Pentru a maximiza confortul vizual, ASUS ZenBook UX430 este echipat cu un ecran mat, ce reduce reflexiile suparatoare. Ecranul are o gama larga de culori, ce acopera 100% din spectrul sRGB, generand nuante mai vii si mai apropiate de realitate, fata de un display standard. Unghiurile largi de vizualizare asigura o reproducere mai precisa a culorilor, fara a degrada nuantele, chiar si atunci cand ecranul este privit dintr-un unghi de 178°, fiind perfect pentru colaborare. Tehnologia ASUS Splendid imbunatateste imaginile, oferind culori mai bogate pentru o experienta incredibila. Modurile prestabilite sunt disponibile pentru orice fel de context, iar modul Eye Care este conceput special pentru a reduce nivelul de lumina albastra cu pana la 30%, protejand ochii impotriva stresului si a oboselii.

Pentru redarea sunetului imersiv, echipa ASUS Golden Ear a lucrat cu Harman Kardon, rezultatele fiind uimitoare. Un mix de hardware superior, incluzand tehnologie inteligenta de amplificare, ce ofera sunete puternice fara distorsiuni si un software inteligent proiectat confera la o experienta audio de cel mai inalt nivel.

ZenBook UX430 este echipat cu o tastatura iluminata de dimensiuni mari, robusta, pentru productivitate marita si o experinta placuta de lucru. Avand o ergonomie imbunatatita si o cursa a tastelor de numai 1,4 mm, aceasta ofera un grad ridicat de confort in utilizare. ZenBook UX430 integreaza un senzor de amprente in touchpadul de dimensiuni generoase si suporta Windows Hello, pentru utilizatorii ce doresc o autentificare rapida si sigura, cu o singura atingere.

Touchpadul acoperit cu sticla suporta standardul Windows Precision Touchpad (PTP) si incorporeaza tehnologia de respingere a atingerilor accidentale si suportul pentru elementele de gestica si scrisul de mana. ZenBook UX430 stabileste standardele pentru cea mai buna experienta Windows 10 si dispune de o matrice de microfoane ce suporta Cortana, asistentul digital ce ajuta utilizatorii in activitatea lor. Matricea de microfoane permite o recunoastere mai precisa a comenzilor vocale, chiar si in conditii de zgomot. Cortana poate urmari domeniile de interes ale utilizatorilor, locurile favorite si tot ceea ce este necesar pentru a-i informa, oferind servicii cu adevarat personalizate.

ZenBook UX530 este conceput pentru utilizatorii care doresc un ecran mai mare, de 15,6″, cu rama subtire, montat intr-o carcasa cu mult mai mica decat cele specifice clasei din care face parte. Laptopul masoara doar 16,9 mm in grosime si are o greutate de numai 1,63 Kg. Acesta integreaza aceleasi componente puternice ca si UX430, la care se adauga grafica ultra-performanta NVIDIA GeForce GTX 950, cu port HDMI.

Laptopul ASUS ZenBook UX430 este deja disponibil in Romania, la preturi ce pornesc de la aprox. 4450 lei (UX430UA, cu Intel Core i5 si placa video integrata). Modelul ZenBook UX530 va intra pe piata in cursul lunii mai 2017, la preturi ce pornesc de la 5100 lei (TVA inclusiv)