Bigstep
Stiri

Bigstep debuteaza pe piata din Romania cu un portofoliu de servicii de bare-metal cloud si big data

Bigstep

Bigstep, furnizorul global de servicii de big data in cloud, a anuntat astazi intrarea pe piata din Romania cu un portofoliu de servicii de bare metal cloud menite sa raspunda nevoilor de tehnologie performanta ale companiilor ce activeaza local.

Bigstep Metal Cloud, platforma pusa la dispozitie de companie, ofera puterea si securitatea masinilor fizice (bare metal), dar si flexibilitatea cloud-ului public. Aplicatiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de cautare si analiza ating performante cu pana la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, fata de cloud-urile virtualizate. Prin interfata drag & drop intuitiva oferita de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa si gestiona infrastructuri complexe in cateva minute, cu doar cateva clickuri.

Una dintre solutiile de varf ale companiei, Bigstep Container Services, utilizeaza containere Docker pe servere bare metal pentru a rula sute de sarcini si aplicatii independente pe aceleasi masini fizice. Serviciul ofera control asupra resurselor si capabilitati de izolare a proceselor si a sistemelor de fisiere. Impreuna, aceste functionalitati permit utilizatorilor sa ruleze in mod securizat aplicatii la fel ca pe masini virtuale (VM), dar fara neajunsurile de performanta si securitate asociate acestora. Aplicatiile in containere ruleaza la aceeasi performanta ca pe masinile fizice.

„Am descoperit in mediul de business din Romania un apetit in crestere pentru inovatie si tehnologie de varf. Bigstep isi foloseste resursele si experienta pentru a oferi companiilor din Romania, de la cele mici si mijlocii la organizatii de tip enterprise, servi cii de cloud de ultima ora, la preturi competitive si cu un suport logistic deplin. Am creat un portofoliu de servicii de infrastructura si aplicatii care permite dezvoltarea accelerata in domenii aflate in crestere, de la Software-as-a-Service, la machine learning si IoT”, a declarat fondatorul si CEO-ul Bigstep, antreprenorul in serie Lucas Roh.

Cu o echipa de dezvoltare localizata in Bucuresti, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe pietele din EMEA si America de Nord cu oferte de infrastructura de cloud optimizata pentru proiectele de big data. Bigstep si-a dezvoltat portofoliul in mod continuu, astazi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructura bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiza si vizualizare a datelor. Bigstep debuteaza astfel in Romania si isi continua cursul de dezvoltare dupa ce si-a dovedit calitatea de competitor redutabil in pietele occidentale.