LG G6
Telefoane Mobile

LG G6 vine cu ecran FullVision si este adaptat pentru a fi tinut intr-o singura mana

LG G6

LG a prezentat la Barcelona inainte de MWC 2017, noul smartphone, LG G6. Acesta include un ecran cu format de afisare cu caractere aldine si care vine in completare cu o experienta de vizionare cinematica, cu o suprafata a telefonului compusa din ecran in proportie de 80% si cu o camera wide angle.

Cu un design construit pe baza feed-back-ului clientilor, LG G6 este o abordare simplificata pentru smartphone-urile premium, cu un focus pe caracteristicile dorite de consumatori si cu un ecran notabil mai mare, care incape intr-o singura mana.

LG G6 vine cu un display FullVision de 5.7-inch QHD+ (2,880 x 1,440 rezolutie) si, pentru prima oara pentru un smartphone, cu un ecran de 18:9. Prin comparatie cu un display convetional de 16:9, cel de 18:9 ofera mai mult spatiu pentru vizualizare si o experienta mai captivanta pentru streaming-ul video si pentru jocuri. De asemenea, LG G6 poate face poze in format patrat de 1:1, ideal pentru Instagram, Snapchat si alte aplicatii din social media. Utilizatorii pot alege si alte formate cum ar fi 4:3, 16:9 si 18:9.

In ciuda ecranului foarte mare al LG G6, smartphone-ul poate fi foarte usor de tinut. Spre deosebire de alte telefoane cu ecrane de dimensiuni asemanatoare, LG G6 incape perfect intr-o singura mana, oferind experienta unui ecran mare fara a simti incovenienta unui telefon mare. De fapt, echipele specializate in ergonomie conduse de catre Dr Andris Freivalds de la Pennsylvania State University au testat LG G6 pentru a vedea care este stabilitatea acestuia atunci cand telefonul este tinut in mana, confortul pe care il resimtim in diferite ipostaze si actiuni si, de asemenea, solicitarea muschilor cand smartphone-ul este folosit pentru o perioada mai lunga. LG G6 a primit cele mai mari calificative in toate testele la aceste categorii.

Construit din aluminiu si sticla, in culorile alb, platinum si negru, LG G6 are un design minimalist, elegant si neted la atingere. Rama de metal care se incadreaza in jurul perimetrului telefonului confera soliditate in stil cu un finisaj mat moale, iar partea din spate este perfect plata, cu o camera integrata in corpul aparatului, fara a iesi in afara, pentru a proteja camera mai bine. Inconjurat de rame subtiri, rama superioara a fost minimalizata prin rearanjarea camerei, a senzorului si a boxei pe un singur rand, in partea de sus, frontala. Colturile rotunjite ale corpului telefonului si ale ecranului nu numai ca unifica designul, dar si minimizeaza impactul daca telefonul cade.

LG G6 este primul smartphone cu caracteristici Dolby Vision pentru o luminozitate incredibila, culoare si contrast. Si, impreuna cu formatul 18:9 QHD+ display, LG G6 produce o experienta captivanta, o vizionare cinematografica mai autentica, in special pentru continutul de pe Amazon si Netflix, ambele dezvoltand din ce in ce mai multa programare in format 18:9 .

O oferta speciala pentru utilizatorii LG G6 care corespunde elementelor din sase jocuri – Temple Run 2, Spiderman Unlimited, Cookie Jam, Genies & Gems, SimCity BuildIt si Crossy Road – cu o valoare de peste 200 de dolari, va fi oferita gratuit.

Prin camerele dual de 13MP echipate suplimentar si cu un obiectiv de 125 de grade pentru cadre largi, LG G6 poate capta cadre panoramice pe care alte camere de telefon nu le pot face. LG G6 vine de asemenea si cu o capacitate de a capta un camp vizual de pana la 100 de grade impreuna cu camera frontala de 5 MP, cu care utlizatorii isi pot face selfie sau wefie fara a fi nevoie sa utilizeze un selfie stick. In plus, camera wide angle reduce distorisiunile de pe margini, ceea ce confera un aspect mai natural al imaginii.

Si, pentru a vedea selfie-urile, wefie-urile, pozele cu cadru larg si chiar si cele in format patrat, pozele noului LG G6 apar intr-o singura fereastra, de tip film, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu trebuie sa se duca in galeria foto pentru a le vizualiza pe toate.

LG G6 asigura functia de poze in format patrat care divizeaza ecranul de 18:9 in doua patrate egale. Utilizatorii pot face poze in format 1:1 intr-o singura fereastra, in timp ce pot verifica, edita si urca imagini intr-o alta fereastra, imedit dupa captarea pozei. Mai mult, utilizatorii pot crea GIF-uri daca vor sa combine de la 2 la 100 de poze din galerie.

LG G6 poate fi pus aproape in orice loc si pe orice suprafata, in siguranta, datorita tehnologiei IP68 care il face rezistent la praf si apa, pana la o adancime de 1.5 metri, timp de 30 de minute.

LG G6 a fost proiectat si construit pentru a putea fi rezistent in toate conditiile. Astfel, LG G6 a trecut 14 teste militare standard de tipul 810G, iar rezultatele au demonstrat nu numai ca indeplineste standardele testelor internationale, dar si testele suplimentare pentru temperaturi ridicate si foloseste o tehnologie care disipa caldura si reduce temperatura. O conducta interna – prima de acest fel intr-un smartphone LG – ajuta la disiparea caldurii din interior. Si, pentru a dispersa si mai mult caldura din interiorul aparatului, inginerii LG au pozitionat componentele cele mai dispuse la supraincalzire cat mai departe unele de altele.

LG G6 este primul telefon care se lanseaza cu Google Assistant incorporat. Google Assistant functioneaza perfect si intuitiv cu aplicatiile LG, ajutandu-i pe utilizatori sa obtina raspunsuri mai rapide, sa gestioneze sarcinile de zi cu zi, sa se bucure de cea mai buna muzica si cele mai bune video-uri si sa caute dispozitive mai rapid si mai eficient. De asmeneea, cu cat Google Assistant este folosit mai mult, cu atat devine mai personalizat, deoarece afla mai multe date despre utilizator. Google Assistant analizeaza modelul intalnirilor precedente si recomanda locatiile corespunzatoare pe care utilizatorul le frecventeaza mai des.

Specificatii LG G6:

• Procesor Qualcomm Snapdragon 821
• Display: 5.7-inci 18:9 QHD+ FullVision Display (2880 x 1440 / 564ppi)
• Memorie: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (pana la 2TB)
• Camera:
Frontal 5MP Wide (F2.2 / 100°)
Rear Dual: 13MP Wide (F2.4 / 125°) / 13MP Standard OIS 2.0 (F1.8 / 71°)
• Baterie: 3,300mAh (embedded)
• Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
• Dimensiuni: 148.9 x 71.9 x 7.9mm
• Greutate: 163g
• Retea: LTE-A 3 Band CA
• Connectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatibil)
• Culori: Ice Platinum / Mystic White / Astro Black
• Alte: Rezistenta la praf si apa / Senzor de amprenta / UX 6.0 / Dolby Vision™ / HDR10 / Qualcomm Quick Charge™ 3.0 / 32-bit Hi-Fi Quad DAC