Telefoane Mobile

CES 2017: ASUS a lansat ZenFone AR si ZenFone 3 Zoom

zenfone 3 zoom zenfone ar

In cadrul conferintei de presa Zennovation, ce a avut loc la Caesars Palace din Las Vegas, directorul ASUS, Jonney Shih, a dezvaluit noile telefoane inteligente ASUS ZenFone AR si ZenFone 3 Zoom.

ZenFone AR va fi primul smartphone din lume ce suporta atat Tango, cat si Daydream. Tango este un set de senzori si un software de realitate augmentata de la Google, ce permite generarea de imagini pe telefon. Daydream este platforma mobila de la Google pentru realitate virtuala ce suporta aplicatiile Daydream VR.

ZenFone 3 Zoom are un sistem cu doua camere foto, cu zoom 12X, fiind cel mai subtire telefon din lume cu baterie de capacitate mare, de 5000mAh.

ZenFone AR este, de asemenea, primul dispozitiv mobil cu Tango, motorizat de cel mai nou chipset Qualcomm Snapdragon 821, fiind conceput sa ofere realitate augmentata de ultima ora. ZenFone 3 Zoom are la baza procesorul Snapdragon 625.

Cristiano Amon, Vicepresedinte Executiv al Qualcomm Technologies Inc si Presedinte QCT, a urcat pe scena alaturi de domnul Shih, pentru a oferi mai multe detalii despre procesoarele ce intra in componenta telefoanelor ZenFone AR si ZenFone 3 Zoom, dar si despre relatiile solide dintre ASUS si Qualcomm Technologies.

“Procesorul Snapdragon 821 este perfect pentru un flagship cu Tango, asa cum este ZenFone AR”, a spus Amon. “E nevoie de un chip eterogen, eficient si puternic pentru a face fata functiilor complexe si cerintelor intense de calcul, necesare pentru a optimiza si a oferi o experienta bogata in realitatea augmentata. Felicitam ASUS pentru acest nou produs extraordinar si suntem incantati sa avem procesoarele Snapdragon pe intreaga linie de dispozitive.”

Pe scena au fost prezenti si Erik Hermanson, Head of Content & Brand Marketing la ASUS si Johnny Lee, Director of Engineering pentru Tango, pentru a demonstra unele dintre cele mai interesante functii de realitate augmentata disponibile in jocuri si aplicatiile mobile.

“Telefoanele noastre ne asista in viata de zi cu zi, insa noi credem ca pot face mai mult de atat. Suntem incantati sa vedem tehnologia Tango integrata in ZenFone AR, oferind aceste functii mai multor oameni”, a declarat domnul Lee.

Jeff Kirwan, Presedinte Global al Gap, a facut o demonstratie cu DressingRoom by Gap, o aplicatie de realitate augmentata, care le permite clientilor Gap sa imbrace un manechin virtual si sa-l priveasca din diverse unghiuri.

ASUS ZenFone AR

ASUS ZenFone AR reprezinta urmatoarea generatie de telefoane mobile, aducand un avans semnificativ in realitatea virtuala (VR) si realitatea augmentata (AR). Acesta este primul telefon inteligent compatibil Tango si pregatit pentru Daydream. Tango este un set de senzori si un software de generare de imagini de la Google ce asigura o experienta unica AR pe telefon, cum ar fi jocurile AR, aplicatiile utilitare AR si navigatia interioara. Daydream este platforma Google pentru realitate virtuala mobila si suporta aplicatiile Daydream VR.
ZenFone AR a fost dezvoltat in stransa cooperare cu Google, pentru a oferi cea mai buna experienta Tango si Daydream. ZenFone AR este cel mai subtire si cel mai usor dispozitiv cu Tango.

Aceasta revolutie in dimensiuni si greutate a fost posibila prin ASUS TriCam, un sistem avansat alcatuit din trei camere foto, dintre care o camera principala de 23 megapixeli, o camera de urmarire a miscarii si o camera pentru profunzimea campului. Fata de alte sisteme cu trei camere, designul ASUS TriCam este o matrice de camere, ce reduce amprenta pe telefon, permitand ca intregul aparat sa fie mai subtire si mai usor.

ZenFone AR dispune de puternicul procesor Qualcomm Snapdragon 821, optimizat pentru Tango si este totodata primul smartphone din lume cu 8GB de memorie RAM. Performantele superioare si camera avansata pun in valoare tehnologia Tango, oferind o experienta AR convingatoare si placuta. Un ecran Super AMOLED WQHD cu diagonala de 5.7 inci si un nou difuzor cu cinci magneti fac aplicatiile Daydream VR, jocurile si clipurile video mai placute, mai distractive si mai imersive.

Android 7.0 ‘Nougat’ le da posibilitatea utilizatorilor sa obtina mai multe de la ZenFone AR prin multitasking si alte imbunatatiri ce ofera o experienta mobila extraordinara.

ASUS ZenFone 3 Zoom

ASUS ZenFone 3 Zoom este un telefon inteligent cu diagonala de 5.5 inci, proiectat sa exceleze in fotografie, prin sistemul avansat cu doua camere, ce captureaza cadre si clipuri uimitoare. Acesta este, de asemenea, cel mai subtire smartphone cu o baterie de mare capacitate, de 5000mAh, oferind utilizatorilor autonomie extinsa fara compromis in materie de stil sau portabilitate. Sistemul avansat dual-camera al telefonului ZenFone 3 Zoom este alcatuit din doua camere de 12MP, una cu diafragma f/1.7, lentile cu unghi larg de 25mm si o a doua cu lentile de 59mm. Utilizatorii pot trece instant de la camera primara de 25mm la cea de 59mm, obtinand un zoom optic de 2.3X, ce este perfect pentru portrete sau pentru subiectii aflati in departare. Un sistem de focalizare TriTech+ alege automat dintre cele trei tehnologii de focalizare – Dual Pixel PDAF, focalizarea automata cu urmarirea subiectilor si a doua generatie de focalizare laser – in functie de scenariu, pentru a atinge o focalizare clara in numai 0.03 secunde, chiar si atunci cand sunt fotografiati subiecti in miscare.

ZenFone 3 Zoom este, de asemenea, primul telefon ASUS cu tehnologie SuperPixel ce permite focalizarea rapida si capturarea de fotografii clare pe timp de noapte sau in medii cu iluminare scazuta. Imbunatatirile hardware si software, exclusive ASUS, cresc senzitivitatea senzorului de pana la patru ori, prin ajustarea inteligenta a nivelurilor ISO, in timp ce focalizeaza si aplica reducerea zgomotului de imagine in post procesare.

Telefonul cantareste numai 170 de grame, avand totodata o baterie mare si un chipset puternic Qualcomm Snapdragon 625, oferindu-le utilizatorilor pana la 42 de zile in regim de asteptare.

Aceasta baterie de mare capacitate completeaza posibilitatile foto ale telefonului ZenFone 3 Zoom, permitand realizarea mai multor fotografii, a mai multor clipuri ce solicita acumulatorul, cum ar fi cele de tip time-lapse, sau filmarea in mod continuu a clipurilor 4K UHD timp de pana la 6.4 ore, cu o singura incarcare. ZenFone 3 Zoom poate fi utilizat si ca o baterie externa pentru reincarcarea altor dispozitive mobile.

zenfone-3-zoom-colors