Stiri

„Fotografia – pasiune si meserie“: Ilie-Micut Istrate

F64 continua proiectul „Fotografia – pasiune si meserie“ dedicat povestilor consultantilor sai. Astazi vi-l prezentam pe Ilie-Micut Istrate si parcursul sau in acest domeniu, de la o pasiune la activitatea care acum ii defineste viata. La magazinul F64, Ilie-Micut Istrate este responsabil de zona de produse Audio-Video.

ilie-micut-istrate8

De-a lungul timpului, a experimentat cu toate mediile. Isi aminteste cu drag de primele aparate cu care a inceput sa experimenteze in tehnica fotografica: o camera compacta Samsung S630 de la care a trecut la un bridge Fujifilm S1500. A descoperit insa ca este mai atras de fotografia pe film, de granulatia pe care o are acesta si de mentionarea in format fizic a unui cadru. Mai mult, el a vrut sa stapaneasca si productia de film. Astfel, s-a specializat in cinematografie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia imagine de film si TV. A lucrat ca DOP (director de imagine – trad.) la „Un joc periculos“, inscris in festivalul de film DaKINO, si la „Despre Bernard“, nominalizat la categoria „Fictiune“ la festivalul Cinemaiubit. O mostra cinematografica a proiectelor lui Ilie-Micut Istrate poate fi vizionata aici.

ilie-micut-istrate7

„Ca orice pasiune, la inceput te distrezi, faci pozele pe care vrei sa le faci fara sa iti pese neaparat cum ies, ci doar sa surprinzi ceea ce ai urmarit. Abia apoi vine partea de educare, in care inveti tehnica si ce elemente ajuta mai mult o imagine. De aceea, eu vad fotografia ca pe o carte pe care o poti citi in toate modurile: de la stanga la dreapta, de la dreapta la stanga, pe diagonala, sunt nenumarate moduri. Strict compozitional, o imagine nu poate fi citita doar pe o anumita directie, exista mai multe repere decat treimile devenite standard in tehnica foto. Tocmai aceasta e magia atat cand surprinzi o imagine, cat si cand te uiti la una“, declara Ilie-Micut Istrate despre pasiunea sa pentru arta fotografica.

Modul in care se raporteaza la imagine ar putea fi explicatia pentru stilul care ii place cel mai mult lui Ilie. Prefera unul dinamic, contextualizat, cum sunt fotoreportajele care spun povesti in cateva cadre. El apreciaza si fotografia de strada, portretele, imaginile conceptuale sau minimaliste. Cel mai mult il atrage la imagistica libertatea pe care i-o ofera si cum poate face fotografii care il inspira si care ii transmit un mesaj, o emotie veritabila. Pe toate acestea incearca sa le surprinda pe filme sau pe suport digital cu o camera foto Sony A7, un obiectiv dedicat 28-70mm si o colectie variata pe montura M42 pentru care foloseste un adaptor.

ilie-micut-istrate4

F64 este cel mai mare angajator din domeniul foto-video din Romania, iar echipa sa de consultanti reprezinta nucleul showroom-ului din Bulevardul Unirii nr. 45. Prin proiectul „Fotografia – pasiune si meserie“, se diferentiaza ca un angajator pentru care pasiunea este un element definitoriu al apartenentei la echipa. Toti consultantii au astfel un mediu propice dezvoltarii atat personale, cat si profesionale, contribuind in acelasi timp la coeziunea unei echipe de profesionisti.