Stiri

Ambasadorii transformării digitale pe scena Microsoft Summit 2016

microsoft-summit-2016

Ambasadorii transformării digitale se reunesc pe 8 noiembrie în clădirea Teatrului Național București, cu ocazia celei de-a patra ediții a Microsoft Summit, alături de un public format din mai bine de 800 de participanți, preponderent membri ai managementului superior și factori de decizie din mediul de afaceri.

Pentru Mehis Sivhart, unul dintre vorbitori în cadrul Microsoft Summit 2016, noțiunea de societate digitală nu mai are nevoie de un exercițiu de imaginație. Ca șef al Centrului pentru Registre și Sisteme de Informație din Estonia (RIK), acesta a condus implementarea unora dintre cele mai avansate servicii de e-guvernare din lume, servicii a căror integrare a făcut ca acum Estonia să fie considerată prima „țară digitală” din lume. Responsabil de implementarea unora dintre cele mai mari și mai tehnic-avangardiste proiecte digitale publice, Mehis Sivhart privește transformare digitală prin prisma posibilităților pe care le deschide pentru politicile de administrație, legislative și de justiție precum și a responsabilității față de cetățeni.

Cultura finlandeză pune educaţia pe cel mai înalt podium al societăţii, „cu orice preț” fiind expresia pe care mulți finlandezi o folosesc atunci când vorbesc despre sistemul lor de educație, considerat unul dintre cele mai performante, generoase și avansate din lume. Din poziția de director al uneia dintre școlile de vârf ale Finlandei, Kari Louhivuori aduce la Microsoft Summit o privire unică asupra transformărilor pe care epoca digitală le aduce atât în procesul de educație cât și în competențele digitale ce devin imperios necesare fiecărui elev și profesor.

Participanții la Microsoft Summit 2016 vor avea oportunitatea să se inspire din prezentările celor peste 25 de experți locali şi internaţionali și să afle cele mai noi evoluții din aria tehnologiei si modul cum aceasta, într-o tendință fără precedent, iese mult din zona de IT, transformând practic toate domeniile de business.

Ionuț Simion, Country Managing Partner pentru România al uneia dintre cele mai mari firme de consultanță la nivel global și doctor în economie, este una dintre autoritățile în domeniul fiscalității în România şi va fi prezent pe scena sesiunii plenare a ediţiei din acest an. Pe lângă poziția la vârful PriceWaterhouseCoopers România, Ionuț Simion predă la Academia de Studii Economice, este președintele AmCham (Camera de comerț Româno-Americană) și unul din membrii Forumului Mixt EU pentru preţurile de transfer și tranzacțiile intra-grup. Ionuț Simion are o vastă experienţă în domeniile retail, produse de larg consum, auto, produse industriale şi IT.

A doua parte a zilei este dedicată unei serii de prezentări și panel-uri care reunesc unele dintre cele mai importante nume din sfera mediului de afaceri regional – lideri în domeniile telecomunicațiilor (Liudmila Climoc, CEO al Orange România), banking-ului (Dana Demetrian, EVP BCR și Andrei Georgescu, COO Quipu, divizie a ProCredit), Oil & Gas (Sorin Delcea, KMG Rompetrol) sau real-estate (Tatian Diaconu, Immochan). Discuțiile, desfășurate în paralel pe patru track-uri, vor aborda oportunitățile și provocările aduse mediului de afaceri de imperativul transformării digitale prin prisma și din experiența unora dintre companiile aflate în avangarda ei.

“Inovația autentică se petrece atunci când oameni inteligenți, de specialități diferite și cu formări variate, se întâlnesc și confruntă cu același spirit receptiv cele mai mari provocări ale momentului. La summitul Microsoft vom crea aceste condiții și vom trimite mai apoi care au dobândit noi moduri de a gândi și, cel mai important, noi metode de a implementa”, spune David Rowan, editor încă de la înființare al ediției britanice a WIRED Magazine, probabil cea mai importantă publicație de tehnologie la nivel mondial.

Agenda evenimentului şi lista completă a vorbitorilor se poate consulta aici.
Înscrierile pentru a participa la conferință sunt încă deschise pe website-ul Microsoft Summit 2016 la secțiunea Registration.

Orange România este partenerul principal al acestui eveniment şi va susţine două sesiuni în cadrul track-urilor.