black friday pro 2016 la f64
Stiri

F64 a avut vanzari de 10 ori mai mari de Black Friday Pro

black friday pro 2016 la f64

Pentru al patrulea an consecutiv, F64 a derulat campania Black Friday Pro.Aceasta actiune dedicata fotografilor profesionisti ofera acces la preturi avantajoase inainte cu aproximativ o luna fata de termenul de desfasurare obisnuit al campaniei Black Friday. Daca in primii trei ani compania si-a concentrat eforturile pe a oferi reduceri semnificative profesionistilor din domeniul fotografiei, in 2016, F64 si-a propus ca avantajul de pret sa fie insotit si de confortul de a cumpara relaxat.

Black Friday este cea mai agresiva si de impact campanie de reduceri, dar atrage si o multitudine de neplaceri pentru cei care isi doresc sa profite de preturile foarte bune. Valul comenzilor de Black Friday depaseste, de multe ori, capacitatile logistice si informatice ale companiilor participante. Iar clientii ajung adesea in situatii ca imposibilitatea de a plasa o comanda online, livrarile intarzie multe zile peste termenul comunicat initial, iar comunicarea prin call center este defectuoasa (nepreluarea apelurilor, asteptari lungi pentru preluarea comenzilor, operatori irascibili din cauza supraincarcarii).

“An de an, acest eveniment al reducerilor preluat din afara enerveaza foarte multi clienti. Noi am vrut sa imbunatatim experienta de cumparare si clientii sa se bucure de preturile foarte bune, dar si de echipamentele proaspat achizitionate. Black Friday Pro s-a desfasurat intr-adevar in intervalul 14 – 16 octombrie, insa noi ne-am informat din timp clientii ca pot comanda fara griji echipamente high-end inca de la 1 octombrie. Daca acestea au fost in campania de reduceri, ei primesc inapoi diferenta de pret sub forma unui voucher pe care il pot folosi oricand pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

De asemenea, orice aparat foto aflat in promotie de Black Friday Pro le-a adus clientilor un cupon de 4% din valoarea achizitiei, acesta putand fi utilizat in perioada 1 – 31 decembrie 2016, pentru achizitia de obiective.

Initiativa F64 are ca obiectiv principal o experienta de achizitii placuta pentru toti iubitorii de imagine, inclusiv in ceea ce priveste aspectele logistice – plasarea comenzii si livrarea la timp a acesteia. Clientii evita astfel neplacerile generate de avalansa cumparaturilor din perioada Black Friday.

Editia din 2016 a campaniei de reduceri Black Friday Pro a adus in cele trei zile de campanie comenzi de aproximativ 10,5 milioane de lei. Aceasta valoare este echivalenta cu vanzarea medie lunara a companiei, astfel ca acest weekend al reducerilor a adus rezultate de 10 ori mai bune decat cele obtinute in restul anului. Mai mult, a fost inregistrata o crestere a numarului comenzilor cu 21% (4.682 comenzi de la 3.356 de clienti unici), iar varful de cumparaturi a fost atins la miezul noptii, odata cu lansarea campaniei, cand au fist plasate peste 700 de comenzi plasate prin site-ul f64.ro. De-a lungul weekend-ului, ponderea intre online si offline s-a mentinut in tendinta vanzarilor de pana acum, respectiv 55% – 45%, iar cele mai multe comenzi au venit din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov.

Clientii F64 au fost foarte interesati de Canon 6D, care a beneficiat de un discount de 1.700 lei. Acesta e un aparat foto full frame apreciat atat de profesionisti, cat si de entuziastii care fac upgrade de la modele entry-level sau mid-level. De la acelasi producator a venit si cel mai popular obiectiv: Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM. Si anul acesta, cu pasi mici, dar siguri, aparatele mirroless isi fac loc printre preferintele utilizatorilor pro. Vedeta categoriei a fost aparatul foto Sony A7 II, extrem de apreciat de profesionisti. In acest top al produselor preferate este si imprimanta Epson L850, perfecta pentru a transpune in format fizic acele cadre memorabile surprinse de fiecare iubitor de fotografie.

F64 a procesat toate comenzile primite de Black Friday Pro si din raportarea curierului reiese ca pana luni, la ora 18.00, 87% din comenzi au ajuns deja la clienti.

Black Friday Pro s-a incheiat, dar continua concursul „Misiune fotografica 0015“ lansat de F64 cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate. Echipamentele proaspat cumparate pot fi puse la treaba pentru a participa si castiga unul dintre numeroasele premii oferite, dintre care o drona, un smartphone si un weekend la munte. Campania e destinata tuturor pasionatilor de fotografie indiferent de nivelul lor de pregatire. In perioada 5 octombrie 2016 – 17 ianuarie 2017, in fiecare miercuri, F64 lanseaza o noua misiune si implicit o tema de fotografie pentru urmatoarea saptamana. Cei care doresc sa se inscrie in una dintre cele mai mari provocari fotografice lansate pana acum in Romania o pot face pe pagina campaniei.